5 întrebări pentru actorii de la Teatrul Metropolis – Cătălin Babliuc
https://www.ziarulmetropolis.ro/5-intrebari-pentru-actorii-de-la-teatrul-metropolis-catalin-babliuc/

Actorii de la Metropolis răspund la cinci întrebări despre soarta teatrului autohton, într-o perioadă atipică şi delicată pentru scena românească.

Un articol de Petre Ivan|6 iunie 2020

1. De ce v-a fost cel mai dor în timpul celor două luni de stare de urgență?

De mersul pe jos, de la Victoriei până la Tineretului, fără declarație.

2. Credeți că lumea se va schimba în urma acestei pandemii? În ce fel?

Oamenii se vor spăla mai des pe mâini. Sper.

3. Ce fel de spectacole credeți că vor căuta spectatorii la teatru după această experiență?

La bază, teatrul e o poveste. Cât timp există o poveste, oamenii vor veni să o vadă jucată. Că e în 2, 3, 15 personaje, că e clasic montată sau că are douăzeci de mii de proiecții video. Povestea contează.

4. Felul dumneavoastră de a vă raporta la teatru s-a schimbat în vreun fel? Credeți că teatrul va arăta altfel după revenirea la normal?

N-am mai jucat de pe 9 martie, nu știu cum mă raportez la teatru, stai să joc și zic după. Peste omenire au trecut multe, războaie mondiale, virusuri mult mai supărate, tot felul de încercări și uite că teatrul e tot aici, cu multele lui feluri de-a fi. Teatrul va fi bine.

5. Dacă ați fi avut o baghetă magică în timpul acestei pandemii, care ar fi cele trei lucruri pe care le-ați fi schimbat sau le-ați schimba de acum încolo?

Aș fi lăsat oamenii în parcuri.
Aș fi modificat virusul, să atace doar persoanele care au 250 de ani.
Aș lăsa concertul Slipknot să aibă loc.

29
/09
/23

Atelierele de autocunoaștere prin scris Casa din mine vin în întâmpinarea adolescenților bucureșteni, membri ai trupei de teatru Brainstorming, elevi ai Colegiului Național Bilingv „George Coșbuc”, Colegiul Național „Sfântul Sava”, Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, Liceul Teoretic Internațional de Informatică (ICHB) și Liceul Teoretic „Alexandru Vlahuță” din București.

27
/09
/23

Duminică s-a încheiat la București a 26-a ediție a Festivalului Internațional George Enescu printr-un concert susținut de Orchestra Regală Concertgebouw dirijată de Klaus Mäkelä cu o lucrare enesciană în interpretarea uneia dintre cele mai importante orchestre din lume: Uvertura de concert pe teme populare românești

26
/09
/23

Trăim secolul vitezei, vorbim repede, tastăm repede, aproape că am uitat cum se scrie de mână, cui îi mai pasă azi de virgule puse corect, de „i”-uri dublate, de verbe reflexive sau de expresii greşite?

26
/09
/23

Programul de educație cinematografică dedicat copiilor din localitățile fără cinematograf, cu acces limitat la cultură este în această săptămână în județul Mehedinți în școlile din localitățile Livezile și Vânju Mare iar în octombrie va fi în școlile din Hărman, județul Brașov.