5 UNDER 30. Granturi de fotografie pentru tineri sub 30 de ani
https://www.ziarulmetropolis.ro/5-under-30-granturi-de-fotografie-pentru-tineri-sub-30-de-ani/

Centrul de Fotografie Documentară lansează o nouă serie de granturi pentru proiecte de fotografie documentară, de data aceasta oferite exclusiv tinerilor fotografi, sub 30 de ani, din România şi Republica Moldova.

Un articol de Petre Ivan|2 mai 2020

5 granturi pentru dezvoltarea de proiecte de fotografie documentară, în valoare de 3.500 de lei (net) fiecare.

Deadline: 31 Mai, ora 24:00

Cerințe: un portofoliu compus din 10 imagini, fie singulare, fie serie, în format pdf. O scurtă prezentare, de câteva rânduri a voastră și o descriere a ideii pe care vreți s-o dezvoltați cu ajutorul grantului CdFD. Trimiteți cele două fișiere la granturi.cdfd@gmail.com.

Juriul:         

Andra Matzal, editor si jurnalist Scena 9, RO

Ramin Mazur, fotograf independent, reprezentat de Panos Pictures, MD

Matei Bejenariu, artist, fondator si director al Centrului de Fotografie Contemporana din Iasi

Ioana Cîrlig, fotograf, co-fondator Cdfd, RO

Petruț Călinescu, fotograf, co-fondator CdFD, RO

Tematica rămâne la alegerea fiecărui fotograf, iar fotografia trebuie să fie principalul mediu de documentare (acceptăm și propuneri multimedia).

Procesul de selecție și desfășurarea:

Câștigătorii vor fi anunțați pe 31 mai, pe site-ul CdFD, iar predarea materialelor se va face la începutul lunii noiembrie. La o dată pe care o vom stabili ulterior, în funcție de ridicarea restricțiilor actuale, câștigătorii vor fi invitați să participe la un workshop de mentorat CdFD (cazarea și masa vor fi asigurate de noi).

Întrebări suplimentare la contact@cdfd.ro.

16
/09
/21

„Poetic Invasion of the Cities” (PIC), o platformă europeană pentru artele spectacolului în spații neconvenționale, care își propune să ajungă la un public nou din comunitățile implicate, inclusiv la cel aflat în zone defavorizate, a avut o prezență notabilă la cea de-a XXVIII-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.

16
/09
/21

În 2021, toamna începe oficial și fabulos, odată cu ediția anuală a celui mai mare eveniment de artă românească, Art Safari. Cea de-a VIII-a ediție a Pavilionului de Artă București va avea loc în perioada 16-26 septembrie în duplex, atât la Palatul Dacia-România, cât și la Arcub – Hanul Gabroveni.

03
/09
/21

Muzeul Național de Artă al României și Asociația Prietenii Muzeului Național de Artă al României organizează joi, 9 septembrie, 2021, de la ora 18.00, la Muzeul Colecțiilor de Artă, o evocare a istoricului și criticului de artă, director al Muzeului de Artă Constanța, Doina Păuleanu (1948-2020).

25
/08
/21

Young Artists Connections se află la cea de-a doua ediție – un proiect dedicat scenei tinere, inițiat de SwitchLab, în parteneriat cu Muzeul Național de Artă Contemporană – MNAC. Prima ediție a fost dedicată absolvenților universităților de artă, care au participat la o expoziție de grup la MNAC și la o expoziție personală la SwitchLab.