56 de romane au fost înscrise la Premiul literar „Augustin Frăţilă“
https://www.ziarulmetropolis.ro/56-de-romane-au-fost-inscrise-la-premiul-literar-augustin-fratila/

56 de romane au fost înscrise la Premiul literar „Augustin Frăţilă” – romanul anului 2012, oferit de compania Philip Morris Trading, în cadrul concursului organizat de Asociaţia Casa de cultură cu sprijinul InterContinental şi Editura ALL.

Un articol de Andrada Văsii|30 iulie 2013

56 de romane au fost înscrise la Premiul literar „Augustin Frăţilă” – romanul anului 2012, oferit de compania Philip Morris Trading, în cadrul concursului organizat de Asociaţia „Casa de cultură“, cu sprijinul InterContinental şi Editura ALL. 

56 de romane au îndeplinit condiţiile specificate de regulamentul concursului şi au intrat în prima etapă de jurizare, cea a juriului de specialitate.

Format din criticii literari Alex Ştefănescu (foto centru), Dan C. Mihăilescu (foto dreapta) şi Daniel Cristea-Enache, juriul de specialitate va stabili cinci autori finalişti care vor intra în cea de-a doua etapă.

Numele celor cinci vor fi comunicate în 10 septembrie atât pe site-ul Asociaţiei www.acadecu.ro, cât şi direct, tuturor celor care s-au înscris.

„Numărul mare de romane înscrise la această ediţie ne arată că Premiul literar «Augustin Frăţilă» este unul aşteptat de scriitorii români. Ne bucurăm să găsim în această listă romane foarte bune, care, cu siguranţă, vor pune în dificultate juriul de specialitate (trebuie să aleagă doar cinci!), şi din care vă invităm să citiţi cât mai multe. Le mulţumim autorilor participanţi pentru încrederea acordată şi le urăm mult succes tuturor!”

Mario De Mezzo,
preşedintele Asociaţiei „Casa de cultură“

În etapa a doua de jurizare, ce va avea loc între 15 septembrie – 1 noiembrie, 24 de bloggeri vor alege câştigătorul premiului, acordând puncte de la 1 la 5 fiecărui roman finalist.

Premiu de 10.000 de euro

Autorul al cărui roman va primi cel mai mare punctaj va fi răsplătit cu Premiul literar „Augustin Frăţilă” – romanul anului 2012, în valoare de 10.000 de euro.

Ceremonia în cadrul căreia se va acorda Premiul va avea loc în 7 noiembrie 2013 la Hotel InterContinental Bucureşti.

Premiul literar „Augustin Frăţilă”, o iniţiativă a Asociaţiei „Casa de cultură“, va fi acordat în fiecare an pentru cel mai bun roman românesc apărut în anul anterior, conform unei selecţii făcute de cei mai valoroşi critici literari şi de bloggeri cu influenţă în online.

Detalii despre romanele înscrise în concursul Premiul literar „Augustin Frăţilă” – romanul anului 2012, oferit de compania Philip Morris Trading găsiţi pe site-ul www.acadecu.ro, urmând linkul.

Foto credit: Editura All, (Facebook)

07
/01
/19

Cartea „Între prieteni“ (traducere din limba ebraică de Marlena Braeșter) a apărut la editura Humanitas fiction în anul 2013. Amos Oz a murit la Tel Aviv pe 28 decembrie 2018.

23
/12
/18

Romanele din seria Fantasy „Pisicile războinice”, semnată de Erin Hunter, s-au situat și anul acesta pe primul loc în preferințele publicului. Cele mai vândute titluri din portofoliul Grupulului Editorial ALL fac parte din domenii variate, de la literatură la dezvoltare personală și medicină.

22
/12
/18

Editura Litera a anunțat lista celor mai vândute titluri din 2018. Printre acestea, „Povestea mea”, de Michelle Obama, și „Ordinea de zi”, de Éric Vuillard (Prix Goncourt).

14
/12
/18

Marți, 18 decembrie, de la ora 19.00, la Sala Union a Cinematecii Române, va avea loc lansarea volumului „Păcatul originar. O autobiografie” de Anthony Quinn, publicat la Editura Nemira, în colecția Yorick.

05
/12
/18

În această seară, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) se lansează romanul Scara lui Iakov de Ludmila Uliţkaia, tradus în limba română de Gabriela Russo, bestseller Gaudeamus 2018, recent apărut în colecția Raftul Denisei, un roman-parabolă, „o saga de familie traversând patru generații și un secol de cultură rusă, căreia îi dă glas o femeie uluitoare“ (Il Giornale).

30
/11
/18

Vă invităm să ne amintim de regina cu rol neîndoielnic în realizarea României Mari, Maria a României (n. 29 octombrie 1875 - d. 18 iulie 1938), așa cum a surprins-o celebrul scriitor, diplomat și călător al perioadei interbelice – francezul Paul Morand, în volumul „București” (editura Humanitas).

27
/11
/18

Marți, 4 decembrie, de la ora 16.00, la Clubul Teatrelli din București va avea loc lansarea celui de-al zecelea volum semnat de Octavian Saiu: „Clipa ca imagine. Teatru și fotografie”, publicat la Editura Nemira.

23
/11
/18

"Suntem urmaşii a tot ce s-a întâmplat în această ultimă sută de ani, începută prin miraculosul efort care a dat sens mileniilor anterioare.(...)" - Ana Blandiana. Cunoscuta scriitoare va susţine conferinţa cu tema "Centenarul, un exerciţiu de exorcizare", duminică, 2 decembrie, de la ora 11.00, la Sala Pictura a TNB.

22
/11
/18

Regina Elena este una dintre reginele a căror viață o cunoaștem mai puțin, o regină mamă între suferință și bucurie, dragoste de popor, datorie de neam, dar și frica de a fi departe de fiul ei Mihai. Un creuzet de iubire și speranță, de frică și îndoială, dar și bunătate și împăcare sufletească. Regina - mamă Elena, Mariajul și Despărțirea de Carol al II-lea din colecția Istorie cu blazon, de la Corint, este o carte de o frumusețe uluitoare.

20
/11
/18

CĂRȚI DE NEOCOLIT Pierre Larousse (1817-1875) e unul dintre rarii noștri semeni al căror nume e scris uneori cu literă mică. Într-o bibliotecă poți auzi solicitarea: ”Dă-mi, te rog, un larousse!” Și asta pentru că  instrumentul de lucru care poartă acest nume cuprinde un bagaj de cunoștințe impresionant, în măsură să informeze pe cititor în cele mai variate domenii.