60 de melodii româneşti lansate în ultimul secol, reinterpretate simfonic pe faleza Cazinoului din Constanţa
https://www.ziarulmetropolis.ro/60-de-melodii-romanesti-lansate-in-ultimul-secol-reinterpretate-simfonic-pe-faleza-cazinoului-din-constanta/

60 de melodii româneşti lansate în ultima sută de ani vor fi interpretate timp de trei săptămâni de o orchestră simfonică din Cluj-Napoca pe faleza Cazinoului din Constanţa, intrarea fiind liberă.

Un articol de Petre Ivan|27 iulie 2018

Orchestra simfonică Bigg Dimm a’Band a Academiei de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca, formată din 25 de instrumentişti şi condusă de dirijorul Răzvan Metea, a pregătit 60 de melodii care vor fi interpretate live.

Cazinoul din Constanta

Alături de aceştia se vor afla şase balerini profesionişti, care vor dansa în ritmurile melodiilor.

Spectacolele au loc zilnic, în perioada 27 iulie – 19 august inclusiv, între orele 19.30 şi 21.00, pe faleza Cazinoului din Constanţa, în zona grupului statuar „Pescarii”.

“Am ales numai muzică românească întrucât dorim să ne aducem şi noi contribuţia la sărbătorirea Centenarului României Moderne. Am ales să prezentăm în repertoriul concertelor unele dintre cele mai reprezentative 60 de melodii lansate pe piaţa muzicală din România în ultima sută de ani, adevărate borne valorice ale muzicii româneşti, repere incontestabile ale patrimoniului cultural imaterial”, a declarat dirijorul Răzvan Metea.

Turişti se pot bucura astfel de melodii cântate odinioară de Maria Tănase, Dan Spătaru, Luigi Ionescu, Aurelian Andreescu și alții.

Foto: Faleza Constanta , 60 de melodii româneşti – facebook

 

31
/07
/22

„Nu datorez nimic României, nu am fost susținută de acest stat sau de instituțiile lui niciodată în cariera mea, dimpotrivă eu am susținut muzicieni și colegi români, invitându-i în concertele și spectacolele mele, pe onorarii importante, în toată cariera mea“, scrie soprana Angela Gheorghiu într-o postare pe contul ei de Facebook.

21
/07
/22

Cea de-a IV-a ediție a Festivalului SoNoRo Musikland va avea loc în perioada 22-31 iulie 2022 și continuă să aducă în atenția publicului, ca destinații culturale, orașele Brașov și Sighișoara, dar și câteva sate pitorești din Transilvania, unele dintre ele aparținând patrimoniului universal celebrat la nivel internațional: Prejmer, Hălchiu, Criț, Meșendorf, Viscri și Prod.

20
/07
/22

În perioada 20-22 iulie, se va desfășura pe coasta dalmată un festival original organizat și girat artistic de celebrul tenor, dirijor și compozitor de origine argentiniană José Cura, cu aportul a numeroși muzicieni români, mai precis Orchestra Metropolitană București și Corul artiștilor Operei Naționale București.

18
/07
/22

Peste 272.000 de participanți au celebrat muzica pe domeniul Castelului Banffy, la cea mai mare ediție din istoria festivalului