Gorillaz – moment surpriză cu lăutari la Electric Castle
https://www.ziarulmetropolis.ro/gorillaz-moment-surpriza-cu-lautari-la-electric-castle/

Să-ţi vezi artiştii preferaţi live în concert e o ocazie care merită celebrată, dar să-i asculţi fredonându-şi cele mai cunoscute versuri pe muzica lăutarilor din ţara ta, e cu adevărat un moment unic în viaţă.

Un articol de Petre Ivan|18 iulie 2022

Cel peste 63.000 de participanți prezenți sâmbătă seară la primul concert susținut de Gorillaz în România l-au savurat din plin. Și a asta nu a fost singura surpriză. Raperii Bootie Brown și POS, trio-ul hip hop De la Sol și Michelle Ndegwa s-au alăturat artiștilor de-a lungul celor două ore și jumătate petrecute pe scena festivalului. Show-ul s-a încheiat cu un moment care a făcut istorie la Electric Castle: hit-ul „Clint Eastwood”- Best Song of the Year, 2001, interpretat în ritmuri de acordeon și țambal, alături de lăutarii Șaraimanic.

Generații întregi de fani, unite într-o singură voce, au cântat împreună cu Gorillaz până la finalul concertului. A fost o seară plină de emoție, care cu siguranță va rămâne în topul amintirilor personale ale tuturor celor prezenți.

Caribou și Disclosure au oferit la rândul lor clipe memorabile pe scena mare, care se pregătește s-o primească în această seară, pe Aurora. Artista norvegiană se întoarce anul acesta la Bonțida, locul de care s-a declarat îndrăgostită în 2021, la prima ei vizită în România. Tot aici vor concerta în ultima seară de festival Irina Rimes, Alternosfera și Subcarpați.

Duminică vin la Hangar Stage rockerii de la Mogwai, iar la Booha Stage este așteptat duo-ul electronic Gioli & Assia. Amatorii de povești spectaculoase trebuie să bifeze concertul de la Backyard Stage al lui Mdou Moctar, rockstarul din Niger care, la începutul carierei sale, și-a confecționat singur o chitară pentru a-și împlini visul de a cânta.

Bilete pentru ultima zi mai sunt disponibile pe www.electriccastle.ro

07
/10
/22

Soprana Diana Alexe este un artist cu un foarte frumos și promițător început de carieră. Invitată pentru prima oară în Stagiunea de marți seara, secondată de pianista Raluca Ouatu, artista va evolua pe scena Sălii mici a Ateneului Român, marți, 11 octombrie 2022, la ora 19.00, într-un program de lieduri și arii din operă.

26
/09
/22

A XVII-a ediție a Festivalului Internațional de muzică de cameră SoNoRo, intitulată Orient Express, va avea loc în Cluj-Napoca, în perioada 26 septembrie – 2 octombrie 2022. Festivalul a început în București, în data de 16 septembrie, și va continua în Cluj cu opt concerte inedite.

21
/09
/22

Cel mai renumit festival de jazz din România a ajuns la a 50-a ediție. Sibiu Jazz Festival reprezintă o întâlnire cu istoria, cu capitole scrise pe note înșirate peste jumătate de secol. În perioada 25-30 octombrie (începând de marți până duminică) jazzul va suna în inima Sibiului, în spațiile deja consacrate și cunoscute precum: Filarmonica de Stat Sibiu, Teatrul Național ‘Radu Stanca’, Biblioteca Județeană ASTRA, Biserica Evanghelică ‘Sfânta Maria’ și Centrul Istoric (parada de jazz).

20
/09
/22

Yasmin Levy, legenda muzicii iudeo-spaniole, revine în decembrie în România după 10 ani de la primul concert. Prima sa apariție artistică în România a avut loc în 2011 în cadrul Festivalului Internațional George Enescu de la București. Artista din Israel va susține un concert pe 11 decembrie la Sala Palatului din Capitală alături de chitaristul său și Orchestra Metropolitană București formată din peste 80 de artiști, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga.

20
/09
/22

Dulce Pontes, regina muzicii fado, revine în România într-un spectacol extraordinar pe 10 decembrie la Sala Palatului din București. Celebra cântăreață portugheză a mai încântat și în 2015 spectatorii români, promițând atunci că va reveni.

19
/09
/22

Filarmonica „George Enescu” anunţă deschiderea noii stagiuni camerale 2022-2023 cu o serie de concerte de excepţie strânse sub egida S#arp Festival, ce va avea loc între 29 septembrie - 2 octombrie 2022, în Sala mare a Ateneului Român.