#7deacasă – BILETUL NORDULUI, un apel de solidaritate pentru spitalele din județul Botoșani
https://www.ziarulmetropolis.ro/7deacasa-biletul-nordului-un-apel-de-solidaritate-pentru-spitalele-din-judetul-botosani/

Asociaţia Nord lansează campania #7deAcasă, chemând comunitatea botoşăneană să strângă rândurile în lupta împotriva pandemiei de COVID-19.

Un articol de Liliana Matei|3 aprilie 2020

Zilele Nordului, cel mai mare festival de muzică, arte, sport și călătorii găzduit pe colțul celor trei frontiere: România, Ucraina și R. Moldova demarează o campanie de strângere de fonduri și resurse pentru dotarea spitalelor din județul Botoșani.

A șaptea ediție a Zilelor Nordului este și prima în care se pun la vânzare bilete de festival. Se întâmplă în cadrul campaniei #7deAcasă, care mobilizează botoșăneni, prieteni ai festivalului și pe cei care au un cuvânt de spus în lupta împotriva pandemiei de COVID-19 în județul Botoșani.

Aciziționează BILETUL NORDULUI și toți banii tăi vor ajunge la spitalele și inițiativele civice din județ. Poți alege să donezi 10 lei, 50 de lei sau 100 de lei.

Detalii pe entertix.ro, care își donează toate comisioanele către această cauză, și pe zilelenordului.ro/7deacasa.

Donații se pot face și în conturile Asociației Nord, deschise la BCR:

RO13 RNCB0301147711260001 (lei)

RO56 RNCB0301147711260003 (euro),

cu mențiunea „donații spitale” sau „7deacasă”.

„Încă din septembrie anul trecut am început pregătirile pentru ediția a șaptea a Zilelor Nordului. Am ales pentru ea sloganul #Cei7AniDeAcasă și urma să fie cea mai spectaculoasă și mai de impact de până acum. Însă azi, din cauza evoluției îngrijorătoare a pandemiei de coronavirus în România, nu numai festivalul nostru este pus în pericol, ci și sănătatea publică a românilor. E de datoria tuturora să ne mobilizăm și, dacă o facem repede și cu bine, avem motive să fim optimiști și putem spera că la finalul verii ne vom vedea cu toții cu bine la Zilele Nordului”, declară Ștefan Teișanu, președintele Asociației Nord.

Lista celor #7deAcasă sau șapte acțiuni care pot fi făcute de acasă:

#1 Caută companii care să doneze bani pentru echipamente și materiale medicale

Donațiile se fac în conturile Asociației Nord deschise la BCR: RO13RNCB0301147711260001 (lei) și RO56RNCB0301147711260003 (euro), cu mențiunea „donații spitale” sau „7deAcasa”.

#2 Trimite-ne informații despre ateliere și fabrici care pot produce materiale de protecție

Trimite-ne informații la [email protected] sau scrie-ne pe pagina www.facebook.com/zilelenordului.

#3 Oferă servicii de cazare, masă și de alte feluri medicilor și celor aflați în nevoie

Dacă ai un hotel, o pensiune sau un restaurant, oferă-ți serviciile pentru cei din linia întâi. Dacă poți ajuta în alt fel, contactează-ne și te punem în legătură cu ei.

#4 Cumpără Biletul Nordului

Pentru prima oară de la lansare, Zilele Nordului pune în vânzare bilete la festival! Biletul Nordului este un mecanism de solidaritate prin care iubitorii de Nord pot dona 10, 50 sau 100 de lei pentru spitalele din județul Botoșani.

#5 Donează sânge

Donarea de sânge nu este doar permisă, ci și strict necesară în această perioadă. Mergi la cel mai apropiat centru de donare și îndeamnă și pe alții să doneze.

#6 Respectă cu strictețe regulile comunicate de autorități și învață și pe alții să facă la fel

Respectarea regulilor și recomandărilor comunicate de către autorități va salva vieți. Stai acasă, protejează-te, respectă normele de igienă și de distanțare socială. În acest fel vom evita supraîncărcarea spitalelor și consecințele ei tragice.

#7 Oferă sprijin emoțional și mental familiei tale, prietenilor și colegilor tăi

Pentru nimeni nu e ușor să petreacă atâtea săptămâni în casă, despărțit de cei dragi și cu gândul la pericolele din jur și la viitorul incert. Ține legătura cu cei dragi, sună-i frecvent, organizați întâlniri video pe internet, încurajează-i.

Mai multe detalii aici.

02
/11
/21

Joi, 4 noiembrie, are loc la MNȚRplusC, în cadrul Muzeului Național al Țăranului Român (Str. Monetăriei nr. 3), deschiderea expoziției „Nu vorbim despre sclavie modernă”, cea de-a doua din seria „Politici ale non-acțiunii”, semnată de artista Nona Șerbănescu în colaborare cu curatorul Eugen Rădescu.

26
/10
/21

Școala de Valori a dat startul înscrierilor pentru cea de-a șaptea ediție a Burselor stART și pune la bătaie 30 de burse, cu o valoare individuală de 6.000 de lei. Acestea pot fi accesate de elevii care sunt la liceu, talentați la pictură, desen, muzică și artele viitorului (v-logging, blogging, scriere creativă, fotografie), care se pot înscrie pe baza unui portofoliu.

26
/10
/21

De astăzi, platforma www.muzeulabandonului.ro este activă. Se deschide, astfel, aleea către Muzeul Abandonului. Muzeu-forum digital și participativ. În această etapă a proiectului veți putea explora exteriorul clădirii muzeului și câteva dintre facilitățile proiectului. Interiorul și expozițiile muzeului vor fi disponibile în curând, alături de zeci de povești despre abandon, speranță, contorsionări și reveniri spectaculoase ale sufletului.

16
/10
/21

Răzbunare, dragoste și disperare, toate topite într-o singură flacără mistuitoare. Arii celebre, coruri tulburătoare, conflicte dramatice de neuitat, toate vă așteaptă în premiera spectacolului Norma de Bellini ce le va aduce pe scena Operei Naţionale Bucureşti între 21 şi 24 octombrie pe celebrele Elena Moşuc – Norma şi Ruxandra Donose – Adalgisa, alături de care va evolua tenorul Daniel Magdal – Pollione.

13
/10
/21

În luna octombrie, galeria neconvențională Celula de artă propune două exerciții de introspecție, la fel de necesare dar fiecare propunându-și scopuri și rezultate diferite. Artistul plastic contemporan Beaver expune lucrarea “exe cute”, o juxtapunere a grotescului cu gingășia până pe 14 octombrie iar între 15 – 30 octombrie în galerie se va putea vedea instalația imersivă “Cenușa memorie” a Ancăi Coller, ce încapsulează emoțiile artistei în urma unui incendiu care i-a distrus atelierul..

11
/10
/21

Despre școlile din mediul rural, mai ales cele din mici sate care par uitate de lume și autorități, se știe că se confruntă cu mari probleme, începând de la cele legate de infrastructură, până la absența tehnologiei necesare procesului de educație. Însă aceasta nu mai este și situația Școlii Gimnaziale nr. 2 din satul Progresu, comuna Sohatu, județul Călărași. După ce ani de zile profesorii și elevii „s-au descurcat”, după cum ei înșiși spun, cu condițiile grele în care au învățat – toalete în curte, frig în clase, acoperișul deteriorat prin care se strecura ploaia – școala este acum complet renovată și, mai mult, folosește o platformă de management educațional de ultimă oră. Totul a fost posibil prin implicarea directorului școlii, Daniela Niculescu, care „și-a strigat” nevoile pe platforma HartaEdu lansată de Narada.

08
/10
/21

În epoca rețelelor de socializare, a selfie-urilor și filtrelor de tot felul, când o imagine se face și se desface în câteva secunde și toți visăm la gloria efemeră, conform butadei enunțate de Andy Warhol, dilemele și sensurile autoreprezentării încă sunt discutate. Căci a te reprezenta, indiferent de epocă, nu este un gest lipsit de semnificații estetice și sociale. Un articol de Monica Neațu.

08
/10
/21

Proiectul Vitrine Imposibile, o instalație performativă produsă de Vanner Collective, în regia Iuliei Grigoriu, aduce în văzul lumii Supra Fețele, creaturi care prind contur în spațiile a trei galerii din centrul capitalei, aflate pe Calea Victoriei, în datele de 9, 10, 23 și 24 octombrie.