#7deacasă – BILETUL NORDULUI, un apel de solidaritate pentru spitalele din județul Botoșani
https://www.ziarulmetropolis.ro/7deacasa-biletul-nordului-un-apel-de-solidaritate-pentru-spitalele-din-judetul-botosani/

Asociaţia Nord lansează campania #7deAcasă, chemând comunitatea botoşăneană să strângă rândurile în lupta împotriva pandemiei de COVID-19.

Un articol de Liliana Matei|3 aprilie 2020

Zilele Nordului, cel mai mare festival de muzică, arte, sport și călătorii găzduit pe colțul celor trei frontiere: România, Ucraina și R. Moldova demarează o campanie de strângere de fonduri și resurse pentru dotarea spitalelor din județul Botoșani.

A șaptea ediție a Zilelor Nordului este și prima în care se pun la vânzare bilete de festival. Se întâmplă în cadrul campaniei #7deAcasă, care mobilizează botoșăneni, prieteni ai festivalului și pe cei care au un cuvânt de spus în lupta împotriva pandemiei de COVID-19 în județul Botoșani.

Aciziționează BILETUL NORDULUI și toți banii tăi vor ajunge la spitalele și inițiativele civice din județ. Poți alege să donezi 10 lei, 50 de lei sau 100 de lei.

Detalii pe entertix.ro, care își donează toate comisioanele către această cauză, și pe zilelenordului.ro/7deacasa.

Donații se pot face și în conturile Asociației Nord, deschise la BCR:

RO13 RNCB0301147711260001 (lei)

RO56 RNCB0301147711260003 (euro),

cu mențiunea „donații spitale” sau „7deacasă”.

„Încă din septembrie anul trecut am început pregătirile pentru ediția a șaptea a Zilelor Nordului. Am ales pentru ea sloganul #Cei7AniDeAcasă și urma să fie cea mai spectaculoasă și mai de impact de până acum. Însă azi, din cauza evoluției îngrijorătoare a pandemiei de coronavirus în România, nu numai festivalul nostru este pus în pericol, ci și sănătatea publică a românilor. E de datoria tuturora să ne mobilizăm și, dacă o facem repede și cu bine, avem motive să fim optimiști și putem spera că la finalul verii ne vom vedea cu toții cu bine la Zilele Nordului”, declară Ștefan Teișanu, președintele Asociației Nord.

Lista celor #7deAcasă sau șapte acțiuni care pot fi făcute de acasă:

#1 Caută companii care să doneze bani pentru echipamente și materiale medicale

Donațiile se fac în conturile Asociației Nord deschise la BCR: RO13RNCB0301147711260001 (lei) și RO56RNCB0301147711260003 (euro), cu mențiunea „donații spitale” sau „7deAcasa”.

#2 Trimite-ne informații despre ateliere și fabrici care pot produce materiale de protecție

Trimite-ne informații la [email protected] sau scrie-ne pe pagina www.facebook.com/zilelenordului.

#3 Oferă servicii de cazare, masă și de alte feluri medicilor și celor aflați în nevoie

Dacă ai un hotel, o pensiune sau un restaurant, oferă-ți serviciile pentru cei din linia întâi. Dacă poți ajuta în alt fel, contactează-ne și te punem în legătură cu ei.

#4 Cumpără Biletul Nordului

Pentru prima oară de la lansare, Zilele Nordului pune în vânzare bilete la festival! Biletul Nordului este un mecanism de solidaritate prin care iubitorii de Nord pot dona 10, 50 sau 100 de lei pentru spitalele din județul Botoșani.

#5 Donează sânge

Donarea de sânge nu este doar permisă, ci și strict necesară în această perioadă. Mergi la cel mai apropiat centru de donare și îndeamnă și pe alții să doneze.

#6 Respectă cu strictețe regulile comunicate de autorități și învață și pe alții să facă la fel

Respectarea regulilor și recomandărilor comunicate de către autorități va salva vieți. Stai acasă, protejează-te, respectă normele de igienă și de distanțare socială. În acest fel vom evita supraîncărcarea spitalelor și consecințele ei tragice.

#7 Oferă sprijin emoțional și mental familiei tale, prietenilor și colegilor tăi

Pentru nimeni nu e ușor să petreacă atâtea săptămâni în casă, despărțit de cei dragi și cu gândul la pericolele din jur și la viitorul incert. Ține legătura cu cei dragi, sună-i frecvent, organizați întâlniri video pe internet, încurajează-i.

Mai multe detalii aici.

14
/02
/21

Biografiile au întotdeauna enigmele lor. Când sunt privite prin prisma amintirii, celebre sau anonime, ființele umane nu se dezvăluie niciodată întru totul. Ion Andreescu, pictorul care a împărțit aceeași epocă cu Mihai Eminescu, este unul dintre exemple. Creator important, el rămâne totuși un necunoscut pentru posteritate.

12
/02
/21

Expoziția „Povești de iubire”, dedicată îndrăgostiților și tuturor romanticilor, va fi deschisă între 12-28 februarie în zona Peek and Cloppenburg (etaj 1) și îi va purta pe vizitatori într-o călătorie în istoria intimă a României. Tot aici, curioșii vor avea ocazia să-și facă fotografii la un panou stilizat cu expresia „Te iubesc” scrisă în peste 100 […]

11
/02
/21

Nu tot timpul lucrările de artă stau cuminți, pe pereții muzeelor și în spațiile de expunere special gândite, așteptând publicul avizat să le facă o vizită. Câteodată arta iese în stradă, face gălăgie și trage de mânecă bicicliștii, curierii și trecătorii grăbiți. Cam de acest fel sunt lucrările expuse la micuța galerie neconvențională Celula de artă, din B-dul Carol nr. 53, care a pregătit în luna februarie doua expoziții care întorc privirile.

08
/02
/21

O nouă expoziție propusă de spațiul expozițional Arbor.art.room îi va seduce cu siguranță, începând din această săptămână, pe iubitorii de artă şi frumos din Capitală. Joi, 11 februarie 2021, între orele 17.00 şi 21.00, la Arbor.art.room (str. Transilvaniei, nr. 11), va avea loc deschiderea expoziţiei unui artist tânăr și original, Giuliano Nardin, expoziție intitulată misterios „Nimic nou la Podul Săbăreni“ (perioadă de vizitare: până pe 7 martie 2021), o inedită propunere expoziţională realizată împreună cu curatorul Doinel Tronaru, la propunerea managerului cultural Victoria Nagy Vajda.

31
/01
/21

Platforma 5 Pentru Arte propune comunităților creative și publicului larg să descopere tânăra generație de artiști și arhitecți români urmărind creațiile a peste 20 dintre aceștia în galeria online, în cadrul unor expoziții digitale la care au contribuit cinci profesioniști din industria locală.

28
/01
/21

Timișoara la cutie – Cetate reproduce o felie din cartierul Cetate, centru istoric și principal pol de atracție turistică al orașului, aducând la viață 5 din clădirile emblematice ale orașului, într-un format de miniaturi, puzzle și cărți poștale. Cutia oferă copiilor șansa de a cunoaște mai bine orașul Timișoara prin joacă, învățând despre arhitectura și istoria acestuia iar adulţilor ocazia de a se (re)îndrăgosti de oraş privindu-l cu ochi de turist.

18
/01
/21

De la împăratul Nero sau pictura renascentistă la povestea lui Alice în Țara Minunilor și la „divele” secolului XX, cele mai așteptate evenimente expoziționale programate în 2021 în Europa promit experiențe de calitate.

13
/01
/21

În această perioadă, atelierele MNAC se desfășoară online, într-o formulă interactivă. „Arta contemporană de la plancton la zbor intergalactic” este o serie de ateliere care ne ajută să înțelegem expoziția Colecției MNAC, „Văzând Istoria. 1947-2007”, dar și de unde vine și se hrănește arta contemporană, în general.

08
/01
/21

Până pe 27 iunie 2021 puteți vizita o nouă expoziție temporară la MNAR, intitulată „Poveștile Crucii. Sculptură miniaturală de tradiție bizantină”, organizată în cadrul Galeriei de Artă Veche Românească (Calea Victoriei 49-53).