A doua ediție a Buzău International Arts Festival: 20 august – 20 septembrie
https://www.ziarulmetropolis.ro/a-doua-editie-a-buzau-international-arts-festival-20-august-20-septembrie/

Cea de-a doua ediţie a Buzău International Arts Festival se va desfăşura anul acesta între 20 august şi 20 septembrie, iar Caravana BIAF se va extinde şi va ajunge nu doar în mai mult de 10 localităţi din judeţul Buzău, ci şi la publicul din alte judeţe din regiune.

Un articol de Liliana Matei|20 aprilie 2022

Festivalul va  aduce din nou buzoienilor concerte de excepție, spectacole de teatru și filme în premieră, precum și numeroasele evenimente care vor marca Anul European al Tineretului.

Evenimentul reunește și în 2022 edițiile cu numărul șapte ale Festivalului Internațional de Film Buzău – BUZZ IFF și Festivalului Internațional de Teatru Independent COMIC 7 B, iar apelul pentru înscrieri la BUZZ IFF va fi lansat în data de 18 februarie.

Celebrul actor italian Franco Nero, la ediția BIAF de anul trecut

Un festival al tuturor artelor, timp de o lună, pentru întreaga regiune

Prima ediție a Buzău International Arts Festival a constat într-o lună de întâlniri unice cu vedete din România și de talie internațională și în numeroase evenimente culturale – film, teatru, concerte, expoziții, spectacole stradale, lansări de carte, evenimente pentru copii, întâlniri cu oameni de cultură, conferințe și masterclass-uri.

Festivalul a adus o serie de premiere absolute la Buzău: vizita actorului Franco Nero, invitatul de onoare al festivalului, expoziția de artă plastică a artiștilor Nicu Covaci (Phoenix) și Valeriu Sepi, cvadrupla lansare de carte a regizorului Alexander Hausvater, un spectacol de teatru pentru copiii cu dizabilități și unul cu marionete gigant, lansări speciale de carte și multe altele.

BIAF 2021 a însemnat o premieră și din punctul de vedere al organizării: mai mult de 30 de zile de festival desfășurat nu doar în oraș, ci și în locații din județ: Caravana BIAF a ajuns la Aluniș (Colți), Râmnicu Sărat și Berca, unde au avut loc weekend-uri de festival cu filme, spectacole de teatru și evenimente pentru copii, de care s-au bucurat mii de spectatori.

Zeci de filme, spectacole de teatru, expoziții de fotografie, expoziții de artă plastică, masterclass-uri și ateliere pentru cei mari și cei mici, concerte, zeci de voluntari, acțiuni de stradă pentru promovarea festivalului, invitați speciali și multe premiere, toate acestea au făcut din ediția 2021 a Buzău International Arts Festival un succes de public, iar din orașul Buzău, un hub cultural regional.

Au fost la Buzău cu ocazia #BIAF2021: Franco Nero, Alexander Hausvater, Nicu Covaci și trupa Phoenix (Costin Adam, Lavinia Săteanu, Cristi Gram, Vlady Săteanu și Flavius Hosu), Irina Margareta Nistor, Adelin Petrișor, Cristian China-Birta, Valeriu Sepi, regizorii Nae Caranfil, Daniel Sandu (Tata mută munții), Dan Dinu (România sălbatică), Claudiu Bleonț, Tudor Istodor, Anca Sigartău, Ion Ionuț Ciocia, Maria Răducanu, White Mahala, Silvia Dumitrescu, Stones Free (Florin Ochescu, Alex Tomaselli, Lucian „Clopo” Cioargă) și mulți alții.

Ediția BIAF 2022 va reuni zeci de evenimente care vor avea loc, vreme de o lună, atât în aer liber, în parcuri, pe străzile orașului, precum și în săli și online, gândite pentru publicul de toate vârstele, inclusiv pentru copii, ce vor avea din nou parte de evenimente dedicate lor.

Buzău International Arts Festival este organizat de Asociația CulturAll și Asociația Bulevardul Culturii, în parteneriat cu Primăria Municipiului Buzău și cu Centrul Cultural și Educațional Alexandru Marghiloman.

**********

PENTRU INFORMAȚII DE PRESĂ SUPLIMENTARE, CONTACTAȚI:

Irinel Constantinescu – Martin – Organizator BIAF

Email: [email protected]

Mihaela Constantinescu – Organizator BIAF

Email: [email protected]

26
/04
/24

Centrul Național al Dansului București (CNDB) anunță programul de spectacole pentru luna mai. Unul dintre evenimentele importante ale lunii este premiera spectacolului de dans contemporan Memetics, în coregrafia lui Sergiu Diță, urmată de trei producții CNDB – BLOT, Bodies on The Line, Patosfera și de Miercurea Lejeră, un proiect care prezintă pe scenă idei unice și irepetabile într-o formă performativă.

25
/04
/24

Cea de-a treia ediție din România a competiției de pictură live Art Battle va avea loc pe 27 aprilie, la Palatul Bragadiru din București (Calea Rahovei nr. 147-153) aducând în fața publicului atât concursul contra cronometru care aduce publicul în fața procesului de creație, alături de re-LEAF, o ediție de "interior" a târgului de artă contemporană LEAF (Limited Edition Art Fair) eveniment organizat de Galeria Celula de Artă în parteneriat cu Săfițicuminți. Biletele pentru public sunt disponibile pe LiveTickets.

22
/04
/24

6 manageri și 30 de ghizi și muzeografi din toată țara au participat la Râșnov la două sesiuni de training pentru dezvoltarea abilităților de gestionare și management strategic al obiectivelor de patrimoniu istoric, documentarea istorică, interpretarea informațiilor, comunicarea și interacțiunea directă cu publicul vizitator.

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

11
/04
/24

Luna aprilie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă patru noi vernisaje: pe 11 aprilie, la Art Safe (în incinta Combinatului Fondului Plastic, str. Băiculești nr. 29), expoziția artistului Beaver, Gray Area, pe 14 aprilie deschiderea sezonului Galeriei Verticale din incinta Random Space (str. Popa Petre nr. 21) cu expoziția Metal Poetry și un live performance de sculptură susținut de artista Cristina Dinu, pe 19 aprilie Locus Sigilli, a artistei Laura Sima, la Celula de Artă din Bd. Carol, nr. 53 și pe 27 aprilie expoziția de artă cu vânzare re-LEAF, la salonul permanent din Palatul Bragadiru, (Calea Rahovei nr. 147 – 153), un eveniment conex al competiției de pictură live Art Battle, care va avea loc în aceeași dată.

10
/04
/24

Asociația Entuziart, promotor activ al integrării sociale și culturale a persoanelor cu nevoi speciale, este mândră să anunțe lansarea proiectului "CU OCHII MINȚII". Această inițiativă de pionierat, ce se desfășoară în perioada martie - noiembrie 2024, urmărește să îmbogățească viețile persoanelor cu deficiențe de vedere prin art terapie, dans terapie, psihoterapie și activități expresiv-creative.