Povești terapeutice cu Medeea Marinescu
https://www.ziarulmetropolis.ro/povesti-terapeutice-cu-medeea-marinescu/

Vineri, 28 noiembrie, în cadrul primei seri de Poveşti terapeutice de la centrul KinetoBebe, actriţa Medeea Marinescu le-a povestit copiilor.

Un articol de Judy Florescu|4 decembrie 2014

Medeea Marinescu, actriță a Teatrului Național din București,  și-a început cariera în copilărie, cu rolul din filmul ,,Maria Mirabela”.

DSC00003p

Marcela Motoc

Asociația Cortina este creată de actrița Marcela Motoc, care a spus în deschiderea evenimentului: „În acest proiect am pornit de la ideea că și adulții au nevoie de povești.  Avem nevoie să spunem, dar și să ni se spună povești. Ne dorim, chiar și acum, ca cineva să ne asigure de acel happy end. Ne dorim să trăim lucruri frumoase, ca în povești. Iar atunci când vorbim cu copiii, ne e mai ușor să ne raportăm la exemple, la exemplele din povești.

Departamentul de psihologie al Centrului Kinetobebe a inițiat aceste „seri de povești terapeutice„. Terapeutice pentru că fiecare poveste are o temă. Prin intermediul subiectelor din povești încurajăm optimismul, încrederea în sine, încrederea în părinți, deschiderea către comunicare și acțiune, veselia, depăsirea furiei sau a vinovăției.

La finalul poveștii, această tema este dezvoltată de unul dintre psihologii centrului împreună cu cei mici, prin jocuri special concepute si cu o aplicare directă a ceea ce au ascultat în poveste. Părinții, separat, primesc consultanța necesară și poarta o discuție liberă alături de un alt psiholog al centrului.

Acest proiect reprezintă un serial lung, cu episoade de sine stătătoare. În cadrul acestor seri părinții vor cădea pradă farmecului povestirii datorită actorului care o citește, iar copii vor fi vrăjiti de subiectul poveștii, rezultatul fiind, sperăm, unul pe măsura nevoii fiecărui ascultător.

Kinetobebe este un centru de dezvoltare motorie si senzoriala pentru copii, situat în Calea Moșilor nr 158. Următoarele seri de Povești terapeutice îi vor avea ca invitați pe Marius Manole, Șerban Pavlu și Maria Buză.

Obiectivul‎ proiectului ,,Povești terapeutice” este sensibilizarea părinților în fața problemelor și dificultăților pe care copii le întâmpină în viața de zi cu zi, în fața aspectelor sufletești pe care doar părinții le pot remedia. În sprijinul copiilor fără părinți care să îi crească și îndrume, centrul Kitenobebe virează 10% din incasari către Așezământul din Letca Nouă. Actorii implicați în acest proiect își donează în totalitate onorariile către acest așezământ.

30
/04
/24

Violoncelistul de talie internațională Andrei Ioniță va cânta la Iași în cadrul seriei concertelor organizate de Fundația Culturală Gaudium Animae. Recitalul va avea loc joi, 9 mai 2024, ora 19.00, în sala Henri Coandă de la Palatul Culturii Iași.

30
/04
/24

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București, prin Departamentul de Cercetare, Dezvoltare, Inovare, și Centrul de Teatru Educațional Replika desfășoarpă, în perioada 27 mai-1 iunie 2024, evenimentul care încheie proiectul european TabThePAST. Taboo History. Fill the Past to Sense the Present (Istoria Tabu. Umple golurile din trecut pentru a percepe prezentul).

30
/04
/24

Luni, pe 29 aprilie, la Teatrului Național ,,I. L. Caragiale’’ din București, a avut loc cea de-a 18-a ediție a Galei Premiilor Gopo, în cadrul căreia au fost celebrate performanțele înregistrate de cinematografia română în ultimii ani.

30
/04
/24

În pofida starturilor false, primăvara pare a se fi împământenit. Asta mai ales dacă te iei după lumina care se filtrează printre copaci. Pare greu de crezut, iar oamenii de la meteo sunt fiecare un soi de Cassandra care a tot strigat „lup” până a rămas fără voce. Dar e suficient să tragem adânc aer în plămâni și, printre moleculele de îndoială își va face loc și aerul proaspăt. În întâmpinarea căldurii, acum că am trecut de cea mai crudă dintre luni, Vanner Collective invită publicul la trei spectacole dezghețate.

29
/04
/24

După „MANual”, spectacolul care a umplut sala la fiecare reprezentație de la Centrul Național al Dansului București (CNDB), Sergiu Diță, un coregraf în plină ascensiune, revine cu o nouă premieră. Publicul este invitat la „Memetics”, un spectacol de dans contemporan inspirat din cultura digitală, în 11 și 12 mai. Un spectacol care va ajunge viral, însă nu pe Internet, ci pe scenă.

29
/04
/24

Tuturor ne place să călătorim. În locuri exotice, în orașe aglomerate, la capătul lumii sau la doi pași de casă. Dar există și locuri unde poți călători în timp. Iar Râșnov este locul ideal pentru o astfel de experiență.

29
/04
/24

Romanul „Părinți” al Dianei Bădica este romanul unei generații. Este acel moment din proza noastră contemporană în care simți respirația unei scriitoare cu totul speciale, care reușește să surprindă suflul și sufletul unei generații în care s-au întâlnit și s-au ciocnit toate tranzițiile ultimelor decenii.

29
/04
/24

Timp de 12 zile, în perioada 17 mai – 9 iunie, copiii sunt așteptați, alături de părinții lor, la cea de-a opta ediție a Festivalului Opera Copiilor, unde vor fi întâmpinați cu surprize și activități distractive, desfășurate în locurile binecunoscute, dar și în spații recente deschise publicului.

26
/04
/24

Centrul Național al Dansului București (CNDB) anunță programul de spectacole pentru luna mai. Unul dintre evenimentele importante ale lunii este premiera spectacolului de dans contemporan Memetics, în coregrafia lui Sergiu Diță, urmată de trei producții CNDB – BLOT, Bodies on The Line, Patosfera și de Miercurea Lejeră, un proiect care prezintă pe scenă idei unice și irepetabile într-o formă performativă.

25
/04
/24

Asociația Culturală Control N dă startul înscrierilor la a treia ediție a New Draft. Rezidența de dezvoltare de scenarii dedicată proiectelor din România și Republica Moldova se adresează regizorilor și scenariștilor, proaspeților absolvenți de facultăți de profil și autorilor din medii conexe, cu proiecte în faza de început.

25
/04
/24

Cea de-a treia ediție din România a competiției de pictură live Art Battle va avea loc pe 27 aprilie, la Palatul Bragadiru din București (Calea Rahovei nr. 147-153) aducând în fața publicului atât concursul contra cronometru care aduce publicul în fața procesului de creație, alături de re-LEAF, o ediție de "interior" a târgului de artă contemporană LEAF (Limited Edition Art Fair) eveniment organizat de Galeria Celula de Artă în parteneriat cu Săfițicuminți. Biletele pentru public sunt disponibile pe LiveTickets.