Art Safari Kids Edition, un palat deschis pentru toată familia!
https://www.ziarulmetropolis.ro/art-safari-kids-edition-un-palat-deschis-pentru-toata-familia/

Palatul Dacia-România de pe Lipscani îşi deschide special porţile, în perioada 1-5 iunie, pentru a găzdui cel mai distractiv eveniment cultural dedicat întregii familii: expoziţii cu jucării din Epoca de Aur, creaţii LEGO de mari dimensiuni, cinema, spectacole şi cursuri de artă.

Un articol de Petre Ivan|30 mai 2023

Cu pensulele în mână și culorile drept aliați, copiii vor învăța să creeze opere de artă. Și părinții îi pot acompania pe cei mici la aceste ateliere de pictură și desen, fiindcă niciodată nu este prea târziu să-ți pui talentul în valoare. Accesul la cursurile de artă din cadrul evenimentului se face în baza unui bilet care poate fi achiziționat online, pe site-ul Art Safari, sau la intrare. Există mai multe tipuri de bilete care includ cursuri de artă: doar pentru copil, copil însoțit de un adult, dar și un pachet pentru familie, valabil pentru 2 adulți și copil.

Accesul în expoziții și la restul de activități este gratuit pentru toți copiii până în 14 ani. Adulții îi vor putea însoți pe baza unui bilet achiziționat online sau de la intrare. Pachetele pentru familie beneficiază de 20% reducere.

„De Ziua Copilului, Palatul din inima Bucureștiului se transformă într-un mare parc de distracție: Art Safari Kids Edition. Am pregătit un program care să-i țină departe de telefoane și pe copiii mici, și pe copiii mari (se știu ei foarte bine). Părinții retrăiesc perioada copilăriei în expoziția de jocuri și jucării din anii ’80, iar copiii descoperă jucăriile care le-au adus bucurie părinților, pe vremea când nu existau gadgeturi și tablete. Teatrul Țăndărică, Teatrul „Ion Creangă”, precum și Opera Comică pentru Copii vin în vizită la Art Safari Kids, unde pun în scenă spectacole, dar și expoziții cu recuzită, costume și păpuși din colecțiile lor. Programul continuă cu cinema și activități interactive în limba engleză susținute de British Council. Bineînțeles că nu vor lipsi cursurile de artă susținute de profesorii Art Safari Kids. Pictură, desen, forme, culori, opere celebre. Vor fi impuse și câteva reguli la Palat, care trebuie respectate indiferent de vârstă: ne distrăm, creăm amintiri și explorăm arta!” (Ioana Ciocan, CEO Art Safari și comisar al României la Bienala de Artă de la Veneția)

Porțile Palatului Dacia-România sunt deschise tuturor, indiferent de vârstă, cu ocazia Art Safari Kids Edition. Pe lângă atelierele de artă, Art Safari prezintă și o serie de expoziții. Una din cele mai așteptate expoziții de la Palat este cea de jucării și reclame din Epoca de Aur. Adulții de azi vor face o călătorie emoționantă în timp, iar copiii vor descoperi jucăriile care le-au colorat copilăria părinților. Chiar dacă jucăriile s-au schimbat, bucuria de a fi copil rămâne aceeași!

Acestora li se adaugă și expoziții realizate împreună cu cele mai cunoscute teatre pentru copii din Capitală: o expoziție de păpuși de la Teatrul Țăndărică, costume de la Teatrul „Ion Creangă”, dar și costume și recuzită de la Opera Comică pentru Copii. Scurtmetraje de la Arhiva Națională de Filme vor fi proiectate în zona de cinema dedicată copiilor.

Alexandrina Halic, legenda teatrului pentru copii din România și una dintre cele mai iubite voci, care a dat glas multor personaje de basm, va avea un moment special la Art Safari Kids, pe 1 iunie, de la ora 14:00. Celebra actriță, care încă joacă în spectacole pentru copii la Teatrul „Ion Creangă”, la onorabila vârstă de 81 de ani, se va întâlni cu copiii, le va vorbi despre povești, le va acorda autografie și va face poze cu ei. Pinocchio, Micul Prinț, Alice în Țara minunilor sau Fritz, din „Omulețul cu haina de lemn” sunt doar câteva dintre rolurile interpretate de actriță.

RoLUG (Romanian LEGO®️ User Group), o comunitate de adulți cu profesii diferite, din diverse zone ale țării, ce împărtăşesc aceeaşi pasiune pentru piesele LEGO, expune la Art Safari Kids Edition mai multe creații de mari dimensiuni: cea mai mare armată de LEGO®️, cea mai mare colecție de Clone Troopers LEGO®️ din țară (peste 700 de minifigurine), record mondial diorama LEGO®️ Star Wars™️ Rebels (1 milion de piese), recordul mondial Dragonul Smaug din The Hobbit și Avatar.

Program Art Safari Kids Edition (1-5 iunie 2023)
Joi-luni – 12:00-21:00
Bilete se pot cumpăra online sau direct de la intrare
Palatul Dacia-România, strada Lipscani, nr. 18-20, București

 

04
/11
/24

Centrul de Excelenţă în Arhitectură, Arte şi Audiovizual (C.E.A.A.A.), împreună cu Muzeul Național al Literaturii Române din Bucureşti, Ordinul Arhitecților din România – Filiala Teritorială București şi alte instituţii culturale partenere, prezintă proiectul expozițional, educațional și creativ intitulat „Bauhaus în linii de arhitectură”.

20
/10
/24

Vanner Collective prezintă la Galeria Galateca (str. C. A. Rosetti, nr. 2 - 4) rezultatele proiectului artistic multidisciplinar „Să Cunoști Lumea”, desfășurat pe parcursul anului 2024, în cadrul căruia, prin ateliere creative și de dezvoltare personală, sesiuni de terapie prin artă, educație vizuală și psiho-relațională și sesiuni de fotografie, echipa a căutat să apropie persoanele cu dizabilități de propria lor expresivitate și să extindă perspectivele publicului larg asupra formelor frumuseții și ale comunicării artistice.

16
/10
/24

Între 17 și 20 octombrie, HEI - House of European Institutes lansează la Timișoara expoziția „Între Ape (Waters of in-Betweenness)”, în cadrul căreia sunt reunite patru proiecte independente de cercetare artistică interdisciplinară care s-au aplecat pe parcursul anului 2024 asupra încrengăturii complexe de relații culturale, sociale, economice, ecologice și spirituale pe care le avem cu apele.

15
/10
/24

INTEROGATIE „O să mai existe natura?”, „Folosiți mai puțin plastic”, „Viața e prea scurtă ca să conduci mașini plictisitoare”. Iată câteva dintre dorințele așternute pe hârtie care fac acum obiectul unei expoziții inedite. Ea se poate vizita la Sala Mare a Institutului Cultural Român până pe 24 octombrie.

02
/10
/24

În cadrul proiectului artistic multidisciplinar Să cunoști lumea, Vanner Collective a propus o serie de activități menite să apropie persoanele cu dizabilități de propria lor expresivitate, de la ateliere creative și de dezvoltare personală, la terapie prin artă, educație vizuală și psiho-relațională, culminând cu sesiuni de fotografie menite să surprindă frumusețea și capacitatea de a inspira a participanților.