Documentarul „Fotbal Infinit”, de Corneliu Porumboiu, selectat, la Berlinală, în secţiunea Forum
https://www.ziarulmetropolis.ro/documentarul-fotbal-infinit-de-corneliu-porumboiu-selectat-la-berlinala-in-sectiunea-forum/

„Fotbal Infinit”, documentarul al lui Corneliu Porumboiu, a fost selectat în secţiunea Forum a Festivalului de Film de la Berlin, care va avea loc în perioada 15 – 25 februarie. Pentru cea de-a 48-a ediţie a competiţiei Forum au fost selectate 44 de filme, dintre care 35 vor fi prezentate în premieră mondială.

Un articol de Petre Ivan|19 ianuarie 2018

Documentarul este o privire asupra lumii sportului, de data aceasta în provincie, se arată pe site-ul festivalului. Este pentru a doua oară când Porumboiu ajunge la Berlinală cu un documentar. În 2014, el a prezentat în aceeaşi secţiune a festivalului german „Al doilea joc”.

„Fotbal infinit” va avea premiera mondială la Berlin, unde va concura cu filme din Austria, Maroc, Germania, Thailanda, Mexic, Franţa şi SUA.

Despre Corneliu Porumboiu

Corneliu Porumboiu, născut în 1975, la Vaslui, a studiat regie de film la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale“

Corneliu Porumboiu

din Bucureşti.

După o serie de filme de scurtmetraj („Pe aripile vinului“, „Călătorie la oraş“ şi „Visul lui Liviu“), Corneliu Porumboiu a debutat în lungmetraj în anul 2006 cu filmul „A fost sau n-a fost?“.

Filmul, realizat din fonduri independente, a avut premiera mondială la Festivalul de la Cannes unde a obţinut premiul pentru debut Caméra d’Or şi premiul pentru distribuţie Label Europa Cinémas.

Al doilea lungmetraj în regia lui Corneliu Porumboiu, „Poliţist, adjectiv“, a fost selecţionat la Festivalul de Film de la Cannes, în secţiunea Un Certain Regard.

Au urmat filmele „Când se lasă seara peste Bucureşti sau metabolism“ (2013) şi „Al doilea joc“ (2014).

În 2015, a lansat la Cannes lungmetrajul „Comoara”, pentru care a fost recompensat cu A Certain Talent Prize al secţiunii Un Certain Regard.

Foto: Corneliu Porumboiu, Berlinala 2018  – facebook

25
/04
/24

Asociația Culturală Control N dă startul înscrierilor la a treia ediție a New Draft. Rezidența de dezvoltare de scenarii dedicată proiectelor din România și Republica Moldova se adresează regizorilor și scenariștilor, proaspeților absolvenți de facultăți de profil și autorilor din medii conexe, cu proiecte în faza de început.

12
/04
/24

„Guvernul Copiilor 2”, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, vine în cinematografe din 26 aprilie și prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri.

05
/04
/24

Festivalul Filmului Palestinian, organizat de Centrul Cultural Mahmoud Darwish sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, va avea loc între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie în Cluj-Napoca iar programul detaliat și biletele sunt acum disponibile.

21
/03
/24

Cele mai noi filme cu Mads Mikkelsen și Sir Anthony Hopkins în rolurile principale și multipremiatul „All of Us Strangers” (foto) (r. Andrew Haigh) sunt doar câteva dintre titlurile incluse în programul celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care va avea loc la Cluj-Napoca între 14 și 24 iunie.

12
/03
/24

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) anunță prelungirea perioadei de desfășurare a ediției din 2024 cu o zi față de datele comunicate inițial.

01
/03
/24

Happy Cinema redifuzează filmul Oppenheimer, favorit la Oscar, în perioada 7-10 martie, în toate cinematografele din țară. Oppenheimer este un thriller epic filmat în IMAX® care aruncă publicul în paradoxul palpitant al omului enigmatic care trebuie să riște să distrugă lumea pentru a o salva. Pelicula spune povestea fizicianului J. Robert Oppenheimer și a rolului pe care l-a avut în dezvoltarea bombei atomice.