A 5-a ediție a București Docuart Fest anunță 6 zile de diversitate cinematografică
https://www.ziarulmetropolis.ro/a-5-a-editie-a-bucuresti-docuart-fest-anunta-6-zile-de-diversitate-cinematografica/

Înscrierile pentru Bucureşti Docuart Fest au luat sfârşit. Cu peste 70 de documentare în faza de preselecţie, realizate în perioada 2015, 2016 Docuart Fest anunţă pentru această toamnă 6 zile de diversitate cinematografică în perioada 27 septembrie – 2 octombrie.

Un articol de Liliana Matei|13 iulie 2016

După cum și-a obișnuit spectatorii, festivalul va fi găzduit de Cinemateca Eforie și Cinema Muzeul Țăranului Român.

În această fază de preselecție au fost înscrie 23 documentare în secțiunea studențească, 35 în cea principală și 14 în secțiunea dedicată documentarului de televiziune. Filmele care vor fi selectate de comisia de preselecție vor fi prezentate în programul București Docuart Fest 2016 alături de alte documentare aflate în afara competiției, în secțiuni noi ce urmează a fi dezvăluite.

„A V-a ediție vine cu multe noutăți musai de văzut pentru cinefili. Evenimentul aduce numeroase filme în premieră, documentare care pot fi văzute doar în cadrul festivalurilor de profil, sesiuni de master class, dezbateri, întâlniri cu regizorii într-un cadru interactiv și multe elemente pe care le vom anunța pe parcurs”, spune Daniela Apostol, directorul festivalului.

Festivalul documentarului românesc, București Docuart Fest, familiarizează oamenii cu fenomenul. Lărgește familia documentarului național.

București Docuart Fest 2016 se bucură de sprijinul Ministerului Culturii și Consiliului Național al Cinematografiei în urma selecției la concursurile de finanțare. Evenimentul păstrează intrarea liberă în cadrul tuturor activităților desfășurate.

09
/11
/22

CRONICĂ DE FILM Cineastul suedez Ruben Östlund a râs dintotdeauna de ridicolul şi prostia oamenilor, pornind de la compatrioţii săi şi mai ales de la cei din clasele de sus. În “Triangle of Sadness” (2022), filmul care i-a adus în acest an un al doilea Palme d`Or la Cannes, satira e împinsă la extrem.

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.