A doua sâmbătă de „Cofetărie teatrală“ la Green Hours debutează cu un spectacol de teatru
https://www.ziarulmetropolis.ro/a-doua-sambata-de-cofetarie-teatrala-la-green-hours-debuteaza-cu-un-spectacol-de-teatru/

Astăzi, la ora 10.30, Teatrul LUNI şi Compania Pelerin invită copiii şi bunicii (şi părinţii, desigur) la spectacolul de teatru de păpuşi „Bălăioara“, adaptare după Charles Perrault, în regia lui Bogdan Tudor Pelerin.

Un articol de Andrada Văsii|11 mai 2013

Astăzi, la ora 10.30, Teatrul LUNI  şi Compania Pelerin invită copiii şi bunicii (şi părinţii, desigur) la spectacolul de teatru de păpuși  ,,Bălăioara“, adaptare după Charles Perrault, în regia lui Bogdan Tudor Pelerin.

În 27 aprilie a debutat  seria de spectacole de păpuși marca PELERIN, ce au loc la Green Hours 2 (bazinul Dinamo, în incinta Complexului Sportiv din  Șos. Ștefan cel Mare).

„Bălăioara“ este un spectacol muzical cu păpuşi, pentru copii între 4 şi 8 ani, inspirat de basmul cunoscutului autor Charles Perrault.  Tânăra Bălăioara, harnică şi bună la suflet,  e răsplătită de zâna protectoare a pădurii cu un dar deosebit: fiecare cuvânt al ei este însoţit de un mic diamant. Mama ei vitregă o alungă însă în pădure. Acolo fata întâlneşte un prinţ căruia îi redă, prin bunătatea ei, destinul furat de vrăjitoarea cea rea…

Info: 

„Cofetăria Teatrală“ Green Hours este deschisă publicului Mic şi Mare în fiecare sâmbătă între orele 10.30 și 13.00. Reprezentaţia propriu-zisă începe la ora 11.00.

27
/03
/17

Astăzi, 27 martie, cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului, Casa de Producţie TVR a programat pe TVR 2 la ora 20:10, „Unchiul Vanea”, de Cehov, în regia lui Yury Kordonsky. Spectacolul va fi difuzat ca parte a Campaniei „Artiști pentru artiști”, iar pe durata lui pe ecran vor apărea conturile în care pot fi făcute donațiile

27
/03
/17

Într-o zi de 27 martie era înfiinţat, la Moscova, ’’Balşoi Teatr’’, Societatea Academică Română devenea, prin decret regal, "Academia Română", se năștea regizorul american Quentin Tarantino și se stingea din viață George Pruteanu, cunoscut pentru emisiunea TV “Doar o vorbă să-ţi mai spun” şi pentru ”Legea Pruteanu” (folosirea limbii române în locuri, relaţii şi instituţii publice).

26
/03
/17

„S-a furat mireasa!”, după textul și în regia lui Radu Popescu, e o comedie despre o tânără corporatistă ruptă între logodna călduță cu Mihai, șeful ei, și iubirea cu aer de libertate a lui Andrei, fost iubit și alpinist.

26
/03
/17

Muzeul Național de Artă al României, în parteneriat cu Institutul Francez, vă invită marți, 28 martie 2017, orele 18.30, la conferința „Victor Brauner, pictopoet și iluminator”, susținută de Mihaela Petrov, critic și istoric de artă. Conferința face parte din seria de evenimente ce marchează luna martie ca lună a Francofoniei.

25
/03
/17

CRONICĂ DE FILM Despre „Fata necunoscută”, noul film - o dramă socială și morală - al fraților belgieni Jean-Pierre și Luc Dardenne. Și despre „(M)ucenicul” (al rusului Kirill Serebrennikov), cu un tânăr care, cu Biblia în mână, se tranformă într-un fanatic religios. Două filme de Cannes, acum în cinematografe.

25
/03
/17

Realizat de Radu Mocanu și Mihai Dragolea și disponibil acum pe platforma gratuită Cinepub, „Roboțelul de aur” a fost unul dintre cele mai de succes documentare românești din 2015. Povestea emoționantă a boxeriței Steluța Duță, crescută la orfelinat.

24
/03
/17

“Nu sunt sigur dacă sunt un actor care participă la curse de maşini sau un şofer de curse care face actorie.” - Steve McQueen. Într-o zi de 24 martie (1930) se năștea unul dintre cei mai îndrăgiți actori americani. Numit „King of Cool” pentru modul nonşalant în care şi-a interpretat personajele, Steve McQueen a debutat în 1956 cu un rol în „Cineva acolo sus mă iubeşte”.