A început BOOKFEST 2015!
https://www.ziarulmetropolis.ro/a-inceput-bookfest-2015/

Peste un milion de volume, dintre care 4.000 de titluri noi, evenimente diverse, cărţi aflate la reducere şi întâlniri cu autori consacraţi sunt câteva dintre ofertele celei de-a zecea ediţii a Salonului Internaţional de Carte Bookfest, care a început astăzi, la Bucureşti, şi va dura până duminică.

Un articol de Petre Ivan|20 mai 2015

BOOKFEST 2015 / A zecea ediţie a Salonului Internaţional de Carte Bookfest se desfăşoară în complexul Romexpo din Bucureşti, iar cele aproximativ 200 de edituri participante aduc publicului cititor peste un milion de volume, dintre care 4.000 de titluri noi.

Vizitatorii pot lua parte la peste 300 de evenimente, care variază de la lansări, dezbateri şi colocvii până la proiecţii cinematografice şi evenimente interactive.

La ediţia din acest an a Salonului Internaţional de Carte Bookfest, editurile Polirom şi Cartea Româneasca vor participa cu peste 1.000 de titluri, toate aflate la reducere (20-50%). La standul celor două edituri, vizitatorii târgului vor putea găsi cele mai recente apariţii (fiction şi nonfiction, aproximativ 400 de titluri noi de la ediţia anterioară a târgului), pachete promoţionale, dar şi 150 de titluri-surpriză cu reducere de 50%.

De asemenea, editura Humanitas aşteaptă publicul cititor cu peste 1.000 de titluri, dintre care cărţile-eveniment ale ultimelor luni, ediţii de lux ale celor mai importante volume ale editurii din ultimii 25 de ani, peste 60 de titluri în primă ediţie, 29 de lansări de carte şi sesiuni de autografe.

La Bookfest 2015, toate cărţile Humanitas vor avea 10% reducere, iar ediţiile de colecţie se vor bucura de preţuri speciale, valabile numai în cele cinci zile ale salonului.

Editura All va lansa, la ediţia din acest an a Salonului Internaţional de Carte Bookfest, campania socială şi culturală „Cartea în aşteptare”, un proiect care încurajează lectura şi cultivarea interesului pentru cărţi în rândul tinerilor.

Pe de altă parte, editura Vellant aşteaptă publicul la Bookfest cu reduceri între 15% şi 40%, titluri noi şi recomandări de cărţi pentru vacanţă. Cele mai noi apariţii ale editurii includ anticipata colecţie de povestiri a renumitul psihiatru Irvin D. Yalom „Efemeride şi alte poveşti de psihoterapie”, „Arta de a călători”, de Alain de Botton, o perspectivă diferită asupra unei vacanţe împlinite, „A opta povestire fără titlu”, cu texte de Silvia Marinescu şi ilustraţii Houellebecqde Loreta Isac, şi celebrul volum al lui Ben Horowitz „Ce e dificil la lucrurile dificile”.

Şi editura Univers a pregătit o serie de volume care vor fi lansate la această ediţie a Salonului Internaţional de Carte Bookfest. Printre acestea se numără „O mie de păduri într-o ghindă. Mari scriitori de limbă spaniolă aleg paginile preferate din opera lor”, de Valerie Miles, „Viaţa, jocul şi moartea lui Lul Mazrek”, de Ismail Kadare, „Cele 20000 de femei din viaţa unui bărbat”, de Gabriel Osmonde, şi „Ẹlẹgbara”, de Alberto Mussa.

De asemenea, editura Rao a pregătit pentru această ediţie a Salonului Internaţional de Carte Bookfest unele dintre cele mai frumoase albume de artă, unele dintre cele mai râvnite romane ale momentului, volume scrise de importanţi autori clasici şi contemporani, precum şi cărţi pentru adulţi, adolescenţi şi copii.

Ţara invitată de onoare la ediţia din acest an a târgului este Republica Cehă. Participarea Cehiei la Bookfest se va desfăşura sub motto-ul „Cehia – Republica Literaturii” şi va prilejui publicului român întâlnirea cu şase scriitori celebri.

Programul de vizitare va fi următorul: miercuri, 20 mai – între orele 10.00 – 20.00; joi, 21 mai – 10.00 – 20.00; vineri, 22 mai – 10.00 – 21.00; sâmbătă, 23 mai – 10.00 – 21.00; duminică, 24 mai – 10.00 – 20.00.

Ajuns la cea de-a X-a ediţie, Bookfest este unul dintre cele mai importante saloane de carte din România.

Foto: BOOKFEST 2015 -bookfest.ro

05
/01
/15

Cărţi ale unor autori consacraţi, precum Mircea Cărtărescu, Lucian Boia şi Vladimir Tismăneanu, volumul "Scrisori pentru Vera", de Vladimir Nabokov, şi o serie de romane politice - la 25 de ani de la abolirea sistemului comunist - se numără printre noutăţile editoriale pregătite pentru anul 2015.

29
/12
/14

Cel mai mare poet al Rusiei a avut parte de glorie, a trăit drama exilului şi, ca toate personajele pe care le-a creat, a avut o viaţă fascinantă, Aleksandr Sergheevici Puskin s-a născut în iunie 1799 şi a murit în în februarie 1837, în urma unui duel. Se spune despre el că s-a iubit cu 113 femei.

26
/12
/14

Scriitori, critici literari şi reprezentanţi ai editurilor româneşti recomandă pasionaţilor de literatură să citească în vacanţa de Crăciun titluri ale unor scriitori laureaţi ai premiului Nobel, volume de poezii, dar şi cărţi pentru copii, acestea fiind doar o parte dintre "ofertele" de sărbători.

23
/12
/14

Captivi (Polirom, ed. a II-a, 2011), de Norman Manea, „un roman uimitor despre România postbelică, despre limbă, identitate şi pierdere”, a fost publicat în această lună de prestigioasa editură americană New Directions.

17
/12
/14

Librăria Eminescu a găzduit lansarea volumului „O viață și toate începuturile”, al tinerei scriitoare Alexandra Neacșu, vineri, 12 decembrie. Cartea a fost publicată de Compania Passe-Partout Dan Puric și are o prefaţă semnată de Dan Puric.

17
/12
/14

Columbia va emite în curând bancnote cu efigia scriitorului Gabriel Garcia Marquez - laureatul premiului Nobel pe anul 1982, decedat pe 17 aprilie -, în urma adoptării unei legi care a fost votată luni în Parlamentul acestei ţări.

11
/12
/14

Amza Pellea pleca după țigări și, uneori, se întorcea după trei zile. Gheorghe Dinică l-a luat de guler pe comandantul de la Otopeni. Vladimir Găitan ar fi putut juca într-un film de Michelangelo Antonioni... Câteodată, poveștile din culise sunt mai palpitante decât cele de pe scenă.