A început BOOKFEST 2015!
https://www.ziarulmetropolis.ro/a-inceput-bookfest-2015/

Peste un milion de volume, dintre care 4.000 de titluri noi, evenimente diverse, cărţi aflate la reducere şi întâlniri cu autori consacraţi sunt câteva dintre ofertele celei de-a zecea ediţii a Salonului Internaţional de Carte Bookfest, care a început astăzi, la Bucureşti, şi va dura până duminică.

Un articol de Petre Ivan|20 mai 2015

BOOKFEST 2015 / A zecea ediţie a Salonului Internaţional de Carte Bookfest se desfăşoară în complexul Romexpo din Bucureşti, iar cele aproximativ 200 de edituri participante aduc publicului cititor peste un milion de volume, dintre care 4.000 de titluri noi.

Vizitatorii pot lua parte la peste 300 de evenimente, care variază de la lansări, dezbateri şi colocvii până la proiecţii cinematografice şi evenimente interactive.

La ediţia din acest an a Salonului Internaţional de Carte Bookfest, editurile Polirom şi Cartea Româneasca vor participa cu peste 1.000 de titluri, toate aflate la reducere (20-50%). La standul celor două edituri, vizitatorii târgului vor putea găsi cele mai recente apariţii (fiction şi nonfiction, aproximativ 400 de titluri noi de la ediţia anterioară a târgului), pachete promoţionale, dar şi 150 de titluri-surpriză cu reducere de 50%.

De asemenea, editura Humanitas aşteaptă publicul cititor cu peste 1.000 de titluri, dintre care cărţile-eveniment ale ultimelor luni, ediţii de lux ale celor mai importante volume ale editurii din ultimii 25 de ani, peste 60 de titluri în primă ediţie, 29 de lansări de carte şi sesiuni de autografe.

La Bookfest 2015, toate cărţile Humanitas vor avea 10% reducere, iar ediţiile de colecţie se vor bucura de preţuri speciale, valabile numai în cele cinci zile ale salonului.

Editura All va lansa, la ediţia din acest an a Salonului Internaţional de Carte Bookfest, campania socială şi culturală “Cartea în aşteptare”, un proiect care încurajează lectura şi cultivarea interesului pentru cărţi în rândul tinerilor.

Pe de altă parte, editura Vellant aşteaptă publicul la Bookfest cu reduceri între 15% şi 40%, titluri noi şi recomandări de cărţi pentru vacanţă. Cele mai noi apariţii ale editurii includ anticipata colecţie de povestiri a renumitul psihiatru Irvin D. Yalom “Efemeride şi alte poveşti de psihoterapie”, “Arta de a călători”, de Alain de Botton, o perspectivă diferită asupra unei vacanţe împlinite, “A opta povestire fără titlu”, cu texte de Silvia Marinescu şi ilustraţii Houellebecqde Loreta Isac, şi celebrul volum al lui Ben Horowitz “Ce e dificil la lucrurile dificile”.

Şi editura Univers a pregătit o serie de volume care vor fi lansate la această ediţie a Salonului Internaţional de Carte Bookfest. Printre acestea se numără “O mie de păduri într-o ghindă. Mari scriitori de limbă spaniolă aleg paginile preferate din opera lor”, de Valerie Miles, “Viaţa, jocul şi moartea lui Lul Mazrek”, de Ismail Kadare, “Cele 20000 de femei din viaţa unui bărbat”, de Gabriel Osmonde, şi “Ẹlẹgbara”, de Alberto Mussa.

De asemenea, editura Rao a pregătit pentru această ediţie a Salonului Internaţional de Carte Bookfest unele dintre cele mai frumoase albume de artă, unele dintre cele mai râvnite romane ale momentului, volume scrise de importanţi autori clasici şi contemporani, precum şi cărţi pentru adulţi, adolescenţi şi copii.

Ţara invitată de onoare la ediţia din acest an a târgului este Republica Cehă. Participarea Cehiei la Bookfest se va desfăşura sub motto-ul “Cehia – Republica Literaturii” şi va prilejui publicului român întâlnirea cu şase scriitori celebri.

Programul de vizitare va fi următorul: miercuri, 20 mai – între orele 10.00 – 20.00; joi, 21 mai – 10.00 – 20.00; vineri, 22 mai – 10.00 – 21.00; sâmbătă, 23 mai – 10.00 – 21.00; duminică, 24 mai – 10.00 – 20.00.

Ajuns la cea de-a X-a ediţie, Bookfest este unul dintre cele mai importante saloane de carte din România.

Foto: BOOKFEST 2015 -bookfest.ro

22
/05
/22

„Se estimează că un procent cuprins între 62 și 70% din populația generală se îndoiește într-un moment sau altul din carieră de legitimitatea statutului sau succesului”, afirma psiholoaga cliniciană Pauline Rose Clance în prima parte a anilor `80, când a început să studieze sindromul impostorului.

19
/05
/22

Asociația Bloc Zero a lansat primul număr al revistei de bandă desenată documentară POC!

10
/05
/22

După doi ani (2020 şi 2021), în care Premiile au fost acordate online și transmise în direct pe pagina de Facebook a revistei (cu laureaţii şi membrii juriului intervenind doar în faţa camerelor video), după ce, din motive de pandemie, Premiile au fost amînate din primăvară în toamnă, anul acesta revista noastră va acorda, din nou, Premiile Observator cultural la Teatrul Odeon, marţi, 17 mai, de la ora 19.00.

10
/05
/22

Salonul Internațional de Carte Bookfest, cel mai important salon de carte din România şi singurul eveniment al industriei editoriale care a reuşit să capete o dimensiune internaţională marcantă, revine în peisajul evenimentelor culturale din capitală după trei ani de absență pandemică. Peste 100.000 de vizitatori sunt așteptați la ediția din acest an a Bookfest, în perioada 1-5 iunie, în Pavilionul B2 al Complexului Expozițional Romexpo.

18
/04
/22

Cea mai recentă carte a scriitoarei Elena Ferrante, Invențiile ocazionale, a fost publicată recent în traducere la Editura Pandora M, în cadrul colecției Anansi. World Fiction. Este vorba despre un volum de eseuri care le oferă cititorilor o perspectivă asupra lumii interioare a autoarei și a identității sale de scriitoare, texte însoțite de o serie de ilustrații ingenioase semnate de Andrea Ucini – un tur de forță vizuală.