A început concursul internaţional de interpretare „George Georgescu“
https://www.ziarulmetropolis.ro/a-inceput-concursul-international-de-interpretare-george-georgescu/

În perioada 16-19 mai 2013 are loc la Tulcea cea de a XXI-a ediţie a Concursului Internaţional de interpretare muzicală „George Georgescu“.

Un articol de Andrada Văsii|18 mai 2013

În perioada 16-19 mai 2013 are loc la Tulcea cea de a XXI-a ediţie a Concursului Internaţional de interpretare muzicală „George Georgescu“. 

Gala Laureaţilor şi premierea concurenţilor va avea loc duminică, 19 mai, începând cu ora 9.00.

În cadrul celor şase secţiuni (Pian, Instrumente de Coarde, Instrumente de Suflat, Instrumente Populare, Muzică de Cameră, Canto) vor concura un număr de 250 participanţi din România şi Republica Moldova, cu vârsta între 7 şi 19 ani.

Secțiuni diverse jurizate de nume mari

Juriul este format din: prof. univ. dr. Dan Dediu (Universitatea  Naţională  de  Muzică  Bucureşti) – preşedinte, Ioana Georgescu – preşedinte de onoare, Secţiunea pian: lector univ. dr. Delia Pavlovici (Universitatea  Naţională  de  Muzică  Bucureşti), conf. univ. dr. Veronica Gaspar, (Universitatea  Naţională  de  Muzică  Bucureşti);

Secţiunea vioară: Liviu Câșleanu (concert-maestru al Orchestrei din Bonn, Germania),  conf. dr. Ioan Fernbach (concert-maestru al Orchestrei Filarmonice „Banatul“ din Timişoara),

Secţiunea instrumente de suflat: prof. dr. Ion Nedelciu – clarinet (Universitatea  Naţională  de  Muzică  Bucureşti), prof. univ. dr. Vasile Ganţolea; Secţiunea corzi grave şi ţambal: prof.  univ. dr.  Vasile  Tugui (Universitatea  Naţională  de  Muzică  Bucureşti), lect.  univ. dr. Cătălin Stefănescu-Pătraşcu, (Universitatea  Naţională  de  Muzică  Bucureşti);

Secţiunea canto: prof. univ. dr.  Eleonora  Enăchescu, canto  (Universitatea  Naţională  de  Muzică  Bucureşti); prof. Iulia Isaev – soprană (Universitatea  Naţională  de  Muzică  Bucureşti); Secţiunea muzică de cameră: Varujan Cozighian – violinist (fost concert-maestru al Orchestrei Filarmonicii George Enescu şi Bilbao, Spania), prof.  univ.  dr.  Vasile  Ţugui (Universitatea  Naţională de Muzică  Bucureşti).

Vor fi acordate următoarele premii: Trofeul Concursului „George Georgescu“, Marele Premiu acordat de familia Georgescu (1.000 de euro), premiile I, II  III şi M pentru fiecare clasă şi instrument.

Foto credit: Virgil Oprina

21
/08
/23

Organistul Eduard Antal va interpreta un aranjament inedit al celebrei Bohemian Rapsody, hitul trupei Queen din 1975 , pe orga din Biserica Neagră din Brașov, sâmbătă, 26 august, de la ora 18:00, în cadrul stagiunii Organ Nights.Programul concertului conține și alte lucrări scrise pentru ”Regina instrumentelor” compuse de Joseph Rheinberger, Maurice Duruflé, Jean Langlais sau Rachmaninov.

18
/08
/23

7.100 de spectatori la Concertele Corului Național de Cameră ”Madrigal – Marin Constantin” dirijate de Anna Ungureanu și Cezar Verlan, alături de actorul Marius Manole, peste 8.000 de participanți la recitalurile Cantus Mundi susținute de copii și formațiile VUNK, Zoli Toth, The Mono Jacks, Lora, Ducu Bertzi, Mircea Baniciu și Emeric Imre, sunt numai câteva din rezultatele celei de-a doua ediții a Turneului AVE MARIA, co-producție a Corului Madrigal și a Primăriei Constanța.

18
/08
/23

Cea mai mare ediție a Brașov Jazz & Blues Festival a avut loc timp de șase zile, între 10 și 15 august 2023, în șapte locații din oraș și în două localități din proximitatea Brașovului, și a adus iubitorilor de muzică bună, atât localnici, cât și turiști, concerte, jam-sessions, petreceri, ateliere muzicale, târg de viniluri, filme muzicale și documentare biopics la Cinema Astra, proiecții de filme în aer liber și activități pentru copii.

17
/08
/23

Maeștrii Ruxandra Donose, Ramón Vargas și Leontina Văduva vor pregăti 22 de tineri din întreaga lume, care vor participa, în perioada 23-27 august, la International Salbek Opera Masterclass, primul curs de măiestrie de acest fel din România, care se va desfăşura pe Domeniul Castelului Salbek, la Petriș, județul Arad.

15
/08
/23

Ai căutat bucuria sinceră a unor copii care dansează? Ai căutat gustul memorabil al siropului de soc? Sau zâmbetul unui femei de 101 ani, îmbrăcată într-un costum săsesc de sărbătoare?

14
/08
/23

La împlinirea a 15 ani (pe data de 15 august) de la înființarea Orchestrelor Naționale de Tineret ale României, proiect creat și coordonat de violoncelistul și profesorul Marin Cazacu, Orchestra Română de Tineret a fost pentru a șaptea oară invitată la Festivalul Young Euro Classic de la Berlin, unul dintre cele mai importante evenimente culturale de gen din întreaga lume.

11
/08
/23

De la muzică renascentistă și barocă la folclor tradițional georgian și momente de improvizație: Seria de concerte de la miezul nopții din cadrul ediției din acest an al Festivalului Internațional George Enescu vine cu 11 propuneri de recitaluri de neratat, pe scena Ateneului Român. Concertele nocturne sunt programate în vinerea, sâmbăta şi duminica, de la 22:30, între 1 si 23 septembrie, cu o singură excepţie: concertul pe care Corul Naţional de Cameră “Madrigal - Marin Constantin” îl va susţine joi, 7 septembrie.