Absolventul – despre seducție într-o repetiție cu public la Sibiu
https://www.ziarulmetropolis.ro/absolventul-despre-seductie-intr-o-repetitie-cu-public-la-sibiu/

Absolventul marchează ridicarea cortinei de la Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu în regim de repetiţii cu public.

Un articol de Andrada Văsii|18 septembrie 2013

Absolventul marchează ridicarea cortinei de la Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu în regim de repetiții cu public.

Vizionările pentru cea mai nouă producție a regizorului Cristian Theodor Popescu sunt programate astăzi și vineri, 20 septembrie, de la orele 19:00.

Actorii Teatrului Național din Sibiu revin pe scenă într-o montare după unul dintre cele mai îndrăgite filme de la Hollywood. „Absolventul/ The Graduate” este o adaptare de Terry Johnson, bazat pe romanul lui Charles Webb şi scenariul de film al lui Calder Willingham şi Buck Henry, cu permisiunea StudioCanal.

Filmul regizat de Mike Nichols, cu Dustin Hoffman în rolul principal, a fost premiat cu un Oscar, cinci premii BAFTA și cinci Globuri de Aur, iar mai apoi selectat în Registrul Național de Film al Statelor Unite ca fiind „semnificativ din punct de vedere cultural, istoric și estetic”.

Absolventul, sau despre visul american

Producția Teatrului Național din Sibiu, ,,Absolventul” urmărește povestea tânărului Benjamin Braddock, ce dezvăluie de sub poleiala falsă a „visului american” continua nevoie de libertate şi autenticitate.

Proaspăt absolvent de colegiu, acesta este indecis în legătură cu viitorul său și se lasă sedus de o femeie mai în vârstă, însă în cele din urmă se îndrăgostește de fiica acesteia. Povestea de dragoste dintre cei doi tineri se transformă într-o probă emoționantă de maturitate, spre regăsirea sinelui.

Absolventul

Vizionările pentru cea mai nouă producție a regizorului Cristian Theodor Popescu sunt programate astăzi și vineri, 20 septembrie, de la orele 19:00.

Accesul publicului la aceste repetiții în regim de spectacol se face pe baza biletelor puse în vânzare la Agenția Teatrală, din bvd. Nicolae Bălcescu, nr. 17.

Prețul unui bilet este de 15 lei, respectiv 10 lei cu reducere pentru elevi, studenți și pensionari.

Foto credit: Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, Sebastian Marcovici- spectacolul ,,Mozart steps”

30
/10
/16

Zonă seismică acceptată azi de toată lumea, Bucureştiul are o lungă istorie în spate, presărată de cutremure frecvente, distrugătoare şi peste putinţă de prevăzut. Prima consemnare documentară datează din 1681, în domnia lui Şerban Cantacuzino, cu precizarea că „n-au mai pomenit altădată nimenea”.

30
/10
/16

Ei bine, moda Halloween-ului ajunge și pe un disc de muzică clasică, însă chiar în ajunul Halloween-ului se lansează și un antidot, un disc cu muzică de Mozart. Ambele, foarte bine cântate.

29
/10
/16

Cea de-a noua zi – penultima - a Festivalului Naţional de Teatru se constituie într-un complex de rafinate evenimente dedicate scenei contemporane şi artiştilor care o slujesc. Fără îndoială, capul de afiş al seriei de spectacole programate în această seară îl constituie prima reprezentaţie din FNT a ”Livezii de Vişini” de A.P. Cehov, în viziunea regizorală a renumitului Lev Dodin –  invitat special al Festivalului, împreună cu trupa sa de actori de la Maly Drama Teatr - Théâtre de l'Europe, din Sankt Petersburg, Rusia.

29
/10
/16

Artistul american Bob Dylan, care nu a făcut declarații după ce a fost desemnat câștigătorul premiului Nobel pentru Literatură, a anunțat că va merge la Stockholm pentru a primi această recompensă ''uluitoare, de necrezut''.

29
/10
/16

Arcadie Rusu este directorul Centrului Independent Coregrafic LINOTIP. Coregraf, dansator, performer, licențiat și absolvent de Master în Artă Coregrafică la U.N.A.T.C, acesta vorbeşte în faţa camerei mânuite de fotograful Simion Buia despre experiența sa cu teatrul.

28
/10
/16

Unul dintre cei mai importanţi compozitori contemporani este invitatul lui Cătălin Ştefănescu la Garantat 100%. Interviul cu Philip Glass, exclusivitate TVR, se vede duminică, 30 octombrie, de la 23.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.„Vom povesti despre ce însemna lumea Americii acelor ani, despre cum arăta viaţa unui tânăr artist în acei ani, despre magazinul de discuri al tatălui lui Philip Glass, precum şi despre atmosfera muzicală a acelei perioade”. (Cătălin Ştefănescu)

28
/10
/16

Schimbatul unei baterii la ceas nu e o chestiune deloc simplă dacă vrei să apelezi la un profesionist. De cele mai multe ori cu acest lucru mă ocup eu, dar cum în colecție am și piese care au nevoie de o presă pentru refixarea capacului sunt nevoit să apelez la oameni pricepuți.

28
/10
/16

O ofertă impresionantă de cărți la prețuri „de kilipir” îi așteaptă pe cititori la ediția din această toamnă a celui mai important târg de carte cu discount, Kilipirim. Cărți pentru copii și tineret, dar și pentru cititorii experimentați pot fi achiziționate pe parcursul celor 5 zile de târg (26-30 octombrie 2016, zilnic între orele 10.00 și 21.30), la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călărași.

28
/10
/16

Noaptea de 28 spre 29 octombrie 1952. În infirmeria penitenciarului din Aiud, Mircea Vulcănescu, unul dintre cei mai mari oameni de cultură ai României, murea în frig, cu o „cavernă la plămânul stâng”, după ce încercase să salveze viața unui tânăr, pe care-l protejase cu propriul lui corp.

27
/10
/16

Fiecare epocă şi-a avut artera preferată de plimbare, pe jos, cu trăsura ori cu automobilul. Pe la 1800, bucureştenii se înghesuiau duminica la iarbă verde spre Dobroteasa sau Băneasa; la mijlocul sec. XIX, s-au îndreptat spre locul ajuns repede la modă: Şoseaua Kiselev.

27
/10
/16

La zece ani de la debutul editorial cu romanul Băiuțeii, scris împreună cu Filip Florian, și la șapte ani de la publicarea primului său roman, Şi Hams Şi Regretel, Matei Florian revine cu o nouă carte, îndelung așteptată de cititorii săi, Cexina Catapuxina, cea mai recentă apariție din colecția „Ego. Proză” a Editurii Polirom.

27
/10
/16

Noiembrie 1938. Kristallnacht. Pogromul anti-evreiesc lansat de naziști lasă în urma lui, pe ruinele sinagogilor, un nou tip de ură. Mor oameni, se nasc obsesii – e începutul Holocaustului, sfârșitul umanității, propagarea răului.

27
/10
/16

Cea de-a doua ediție a celui mai antrenant eveniment cinematografic al toamnei, Bucharest International Dance Film Festival va avea loc în perioada 9-13 noiembrie 2016. Evenimentul este dedicat producțiilor de dans realizate de coregrafi, regizori de film și artiști din întreaga lume.