Academia de Studii Economice din Bucureşti va acorda Regelui Mihai I al României titlul de Doctor Honoris Causa
https://www.ziarulmetropolis.ro/academia-de-studii-economice-din-bucuresti-va-acorda-regelelui-mihai-i-al-romaniei-titlul-de-doctor-honoris-causa/

Academia de Studii Economice din Bucureşti va acorda, pe 23 octombrie, titlul de Doctor Honoris Causa Regelui Mihai I al României. Academia de Studii Economice din Bucureşti a hotărât, în cadrul şedinţei Senatului universitar din data de 6 august 2012, să acorde titlul de Doctor Honoris Causa Regelui Mihai I al României. Ceremonia de acordare […]

Un articol de |16 octombrie 2012

Academia de Studii Economice din Bucureşti va acorda, pe 23 octombrie, titlul de Doctor Honoris Causa Regelui Mihai I al României.

Academia de Studii Economice din Bucureşti a hotărât, în cadrul şedinţei Senatului universitar din data de 6 august 2012, să acorde titlul de Doctor Honoris Causa Regelui Mihai I al României.

Ceremonia de acordare a titlului va avea loc marţi, 23 octombrie, începând cu orele 12.00, în Aula Magna a Academiei de Studii Economice din Bucureşti.

La ceremonie, Regele Mihai I al României va fi reprezentat de Principesa Margareta şi Principele Radu.

Alături de Senatul Academiei de Studii Economice din Bucureşti, la eveniment sunt aşteptate să participe personalităţi din viaţa culturală, ştiintifică şi academică.
 
 
Regele Mihai I al României s-a născut pe 25 octombrie 1921, la Sinaia, fiind fiul Regelui Carol al II-lea şi al Reginei Elena.

Potrivit site-ului casei regale , prima domnie a Regelui Mihai I a început în 1927, la vârsta de 6 ani, după moartea bunicului său, Regele Ferdinand I, regele-copil fiind tutelat de o regenţă condusă de unchiul său, Principele Nicolae al României. După urcarea pe tron a Regelui Carol al II-lea, în iunie 1930, şi după plecarea reginei-mamă în exil, Regele Mihai I a primit titlul de Mare Voievod de Alba Iulia. În urma abdicării tatălui său, pe 6 septembrie 1940, a redevenit Regele Mihai I.

Din 1944, Regele Mihai s-a opus instaurării autorităţilor comuniste şi, în cele din urmă, a fost obligat să abdice, pe 30 decembrie 1947.

Exilul Regelui Mihai şi al Reginei Ana a început odată cu revenirea de la nunta lor organizată la Atena. Au locuit, până la sfârşitul anului 1948, la Vila Sparta, locuinţa Reginei-mamă Elena. Din 1949, Regele Mihai şi Regina Ana s-au mutat la Lausanne şi apoi în Anglia, unde au locuit până în 1956, după care au revenit în Elveţia. Regele Mihai şi Regina Ana locuiesc, din 2004, la Aubonne, în Elveţia, însă petrec principalele sărbători ale anului în România.

Sursa: Mediafax

27
/06
/14

Sibiul, cea mai aclamată destinație turistică românească în presa internațională din ultimii ani, menționat în prestigioasa publicație Huffington Post, este subiectul celui mai nou film și al unei inedite colecții de fotografii realizate de Dumitru Budrala, unul dintre antropologii de marcă din România și din Europa.

27
/06
/14

Origame Studio este, în acest sfârșit de săptămână, gazda unei mostre din viitorul imediat al artei românești, sub forma expoziției absolvenților de master pictură de la Universitatea Națională de Arte, clasa Cezar Atodiresei.

25
/06
/14

Primul festival din România care aduce muzica bună în parcurile orașului, Jazz in the Park, organizat la Cluj-Napoca, se pregătește intens pentru ediția a doua. Între 4 și 6 iulie, mii de iubitori ai jazz-ului sunt așteptați „să acapareze” Parcul Central.

25
/06
/14

Proiectul Cinema-Edu aduce limbajul artistic al cinematografiei în vocabularul fiecărui licean. Pe parcursul a șase luni de proiecții, elevii învață să aprecieze filmele de artă și, mai ales, să înțeleagă formele sale de vizionare.

25
/06
/14

Managerul Operei Naţionale din Iaşi, Beatrice Rancea, îl acuză pe directorul Teatrului Naţional ieşean, Cristian Hadji-Culea, de lipsă de colaborare şi afirmă că acesta i-a spus că personalul operei "incomodează" şi că trebuie să părăsească clădirea, Hadji-Culea negând în schimb orice neînţelegeri.

25
/06
/14

De la Bruckner la Tina Turner…ar putea fi o cale lungă – şi totuşi nu e chiar aşa. Pentru că în mod poate ciudat, într-o singură săptămână se lansează în cadrul aceleiaşi mari case de discuri – Deutsche Grammophon – discuri care conţin şi muzica lui Bruckner, dar şi a Tinei Turner.