Accesul catre galeriile permanente ale muzeului MNAR este restrictionat
https://www.ziarulmetropolis.ro/accesul-catre-galeriile-permanente-ale-muzeului-mnar-este-restrictionat/

Accesul către galeriile permanente ale Muzeului Naţional de Artă al României (MNAR) este restricţionat, în prezent, ca urmare a lucrărilor de restaurare a Curţii de Onoare a fostului Palat Regal, informează Biroul de presă al muzeului.  „MNAR regretă dificultăţile temporar create şi mulţumeşte pentru înţelegere, asigurând totodată publicul că până la finalizarea lucrărilor accesul către […]

Un articol de |29 noiembrie 2012

Accesul către galeriile permanente ale Muzeului Naţional de Artă al României (MNAR) este restricţionat, în prezent, ca urmare a lucrărilor de restaurare a Curţii de Onoare a fostului Palat Regal, informează Biroul de presă al muzeului.

 „MNAR regretă dificultăţile temporar create şi mulţumeşte pentru înţelegere, asigurând totodată publicul că până la finalizarea lucrărilor accesul către galeriile de artă se va desfăşura în perfectă siguranţă”, precizează sursa citată.

Lucrările se execută în conformitate cu Proiectul nr.4142/2011, aprobat de către Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional (MCPN) prin avizul nr. 40/2012 al Consiliului tehnico-economic şi avizul nr. 115/M/8.06.2012 al Direcţiei Patrimoniului Cultural.

Proiectul prevede restaurarea Curţii de Onoare (cu suprafaţa de 5200 mp), cu păstrarea aspectului iniţial şi refolosirea materialelor originale (piatră de pavaj), remontarea însemnelor heraldice la intrările principale, refacerea trotuarelor şi a treptelor celor patru uşi de acces în clădire, repararea gardului şi a porţilor. Lucrările includ şi refacerea reţelei de hidranţi, a instalaţiei electrice exterioare şi a părţii carosabile.

Şi aceste lucrări se execută în baza Autorizaţiei de Construire eliberate de Primăria Municipiului Bucureşti nr.715/1102803/8.10.2012 şi a Contractului de execuţie nr.254/24.10.2012 atribuit constructorului Aedificia Carpaţi în urma procedurii de achiziţie cu licitaţie publică.

Sursa: Agerpres

05
/04
/24

Festivalul Filmului Palestinian, organizat de Centrul Cultural Mahmoud Darwish sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, va avea loc între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie în Cluj-Napoca iar programul detaliat și biletele sunt acum disponibile.

05
/04
/24

Brașov Jazz & Blues Festival, unul dintre marile festivaluri urbane de gen din România, revine între 15 și 18 august 2024, cu cea de-a 12-a ediție, iar orașul Brașov va fi din nou gazdă pentru peste 100 de artiști din toate colțurile lumii, care vor învălui publicul în ritmurile vibrante ale muzicii născute din jazz și blues.

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".