Acrobații și artificii la B-FIT in the Street! 
https://www.ziarulmetropolis.ro/acrobatii-si-artificii-la-b-fit-in-the-street/

Mii de bucureşteni şi turişti au întâmpinat ieri trupele participante la cea de-a opta ediţie a festivalului internaţional de teatru de stradă B-FIT in the Street!.

Un articol de Liliana Matei|11 iunie 2016

Ziua de 9 iunie a marcat deschiderea celei de-a opta ediții B-FIT in the Street! organizată de ARCUB, prin prezentarea trupelor sosite la această ediție. După ce trupele din Spania, Marea Britanie, Italia, Slovacia, Germania, România și Olanda au făcut cunoștință cu publicul bucureștean, aceștia au împânzit străzile principale din Centrul istoric cu spectacole itinerante de acrobații pe catalige, personaje  fantastice, muzicanți, statui vivante, dar și spectacolul Zidul  al celor de la Teatrul Masca.

Momentul cel mai așteptat al primei zile de B-FIT in the Street! 2016 a fost spectacolul nocturn Dream, în care artiștii francezi au umplut Piața Universității cu sfere gigantice, jocuri pirotehnice și acrobații aeriene. Prima seară s-a încheiat într-o ploaie de fulgi, artificii și baloane plutitoare.

SÂMBĂTĂ, de la 21:30 – B-FIT in the Street! transformă Piața George Enescu într-o scenă deschisă, cu proiecții video și decoruri la scară mare, prin producția olandeză Globe.

Începând cu ora 22.20 are loc parada artiștilor, pe Calea Victoriei, de la Ateneu spre Piața Universității, unde de la 22:45 are loc reprezentația celor de la Quidams – spectacolul Horses of Light and Pegasus.

Ultima zi de B-FIT in the Street! începe duminică, de la ora 17 cu lecții de istorie în aer liber aduse de artiști din Austria, galerii de tablouri interactive din Slovacia, ritmuri de fanfară burlescă din Franța și numere de suprarealism magic inspirate din picturile lui Dali, ce vor ține publicul pe străzi până târziu în noapte.

În premieră pentru ediția din 2016, B-FIT in the Street! își lărgește aria de acțiune și aduce teatrul de stradă în cartierele orașului, în calitate de eveniment integrat în candidatura orașului București la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021. În paralel cu spectacolele itinerante din centrul orașului, bucureștenii sunt așteptați sâmbătă, 11 iunie, de la ora 18, în Parcul Humulești din Ferentari și duminică, 12 iunie, de la ora 17, în Parcul Moghioroș din Drumul Taberei, pentru reprezentații B-FIT in the Street! din Franța (Imperial Kikiristan), respectiv Italia (Flag Wavers Rioni).

Programul complet al festivalului și detalii despre trupele participante și spectacole sunt disponibile pe www.bfitfestival.arcub.ro și pe Facebook, pe pagina B-FIT in the street.
Accesul la toate reprezentațiile din cadrul festivalului este gratuit.

FOTO: Sorin Toma

12
/04
/24

„Guvernul Copiilor 2”, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, vine în cinematografe din 26 aprilie și prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri.

12
/04
/24

Timpul aleargă pe lângă noi și ne impune ritmul. Presiunea este permanentă și de multe feluri. Pentru o femeie timpul curge altfel? Ceasul aleargă cu o altă viteză? Cât timp mai avem la 30 de ani?

11
/04
/24

Luna aprilie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă patru noi vernisaje: pe 11 aprilie, la Art Safe (în incinta Combinatului Fondului Plastic, str. Băiculești nr. 29), expoziția artistului Beaver, Gray Area, pe 14 aprilie deschiderea sezonului Galeriei Verticale din incinta Random Space (str. Popa Petre nr. 21) cu expoziția Metal Poetry și un live performance de sculptură susținut de artista Cristina Dinu, pe 19 aprilie Locus Sigilli, a artistei Laura Sima, la Celula de Artă din Bd. Carol, nr. 53 și pe 27 aprilie expoziția de artă cu vânzare re-LEAF, la salonul permanent din Palatul Bragadiru, (Calea Rahovei nr. 147 – 153), un eveniment conex al competiției de pictură live Art Battle, care va avea loc în aceeași dată.

10
/04
/24

Massive Attack, Bring Me The Horizon, Queens of The Stone Age, Chase and Status, Sean Paul și Paolo Nutini – așa arată capul de afiș al celei de-a 10-a ediții a festivalului Electric Castle. Alți 300 de artiști din toate genurile muzicale vor fi prezenți la castelul Banffy, din Bonțida, între 17 și 21 iulie, pentru a crea o nouă ediție epică, eclectică, exotică, explozivă.

10
/04
/24

Asociația Entuziart, promotor activ al integrării sociale și culturale a persoanelor cu nevoi speciale, este mândră să anunțe lansarea proiectului "CU OCHII MINȚII". Această inițiativă de pionierat, ce se desfășoară în perioada martie - noiembrie 2024, urmărește să îmbogățească viețile persoanelor cu deficiențe de vedere prin art terapie, dans terapie, psihoterapie și activități expresiv-creative.

10
/04
/24

În perioada 12-14 aprilie 2024, România va participa la Festival du Livre de Paris, prestigios eveniment internațional dedicat cărții și literaturii, organizat la Grand Palais Éphémère și în alte câteva spaţii emblematice din Paris şi în librării partenere.

10
/04
/24

The Rembrandt Art Experience în parteneriat cu Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, anunță lansarea seriilor de ateliere de artă, dedicate familiei, inspirate de geniul suprarealist Salvador Dalí.

09
/04
/24

Sorin Zlat Trio propune iubitorilor de jazz un nou concert pe scena Sălii Mari de la ARCUB – Hanul Gabroveni, Changing Times, un mix între cool jazz, post-bop, jazz contemporan și muzică de avangardă, pe 24 aprilie, de la ora 19.00.

08
/04
/24

Vineri, 12 aprilie, la ora 19:30, Teatrul Apropo așteaptă publicul, în mereu surprinzătoarea sală de spectacole din cartierul Pipera, la o nouă premieră teatrală: FERICIREA de Eric Assous, un spectacol care tratează cu umor și delicatețe o dilemă a fiecărui cuplu: dacă poți să iubești și poți fi iubit, fericirea are oare termen de valabilitate?

08
/04
/24

„Pictura este singurul mediu în care se poate exprima natura viscerală a lumii”, este de părere Adrian Ghenie, artistul ale cărui lucrări se regăsesc astăzi în cele mai importante colecții din lume – precum Centre Pompidou (din Paris) și The Metropolitan Museum of Art (din New York).