Actorii Emil Hossu si Ion Lucian vor primi cate o stea pe Aleea Celebritatilor
https://www.ziarulmetropolis.ro/actorii-emil-hossu-si-ion-lucian-vor-primi-cate-o-stea-pe-aleea-celebritatilor/

Actorii Emil Hossu şi Ion Lucian vor primi, post-mortem, câte o stea pe Aleea Celebrităţilor din Piaţa Timpului, a declarat, joi seara, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, la Antena 3.  „Pe 14 decembrie încercăm să omagiem personalitatea unui om, a unui om mare, a unui suflet mare, acordându-i o stea (n.r.lui Emil Hossu). Am […]

Un articol de Andrada Văsii|7 decembrie 2012

Actorii Emil Hossu şi Ion Lucian vor primi, post-mortem, câte o stea pe Aleea Celebrităţilor din Piaţa Timpului, a declarat, joi seara, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, la Antena 3.

 „Pe 14 decembrie încercăm să omagiem personalitatea unui om, a unui om mare, a unui suflet mare, acordându-i o stea (n.r.lui Emil Hossu). Am discutat cu domnul Ivaşcu, directorul Teatrului Metropolis, îl alăturăm şi maestrului Ion Lucian, pe care l-am privit cu acelaşi respect aşa cum l-am privit şi pe domnul Hossu. Primeşte o stea în piaţa Timpului. Şi în piaţa timpului, timpu-i veşnic. Vor fi acolo, îşi vor aduce aminte de ei”, a spus Oprescu.

Sursa: Agerpres

02
/02
/23

Trompetistul de talie internațională Alex Sipiagin – ale cărui albume au fost nominalizate sau au câștigat premii Grammy – este invitat special într-un concert extraordinar de jazz prezentat joi, 9 februarie 2023, ora 19.00, împreună cu Big Band-ul Radio România. Cel mai nou album al său - „Mel’s Vision” - a fost lansat în urmă cu doar câteva zile (26 ianuarie 2023).

02
/02
/23

Conform UNICEF, performanța și adaptarea școlară a copiilor până în 10 ani este determinată de abilitățile sociale și emoționale dezvoltate până la vârsta de 6-7 ani. Într-un moment în care unul din 54 de copii se află în spectrul autist, necesitând încă din copilărie terapii lunare de până la peste 2,000 euro, o formă de terapie creativ-artistică vine să sprijine educația timpurie și îmbunătățirea calității vieții pentru copii neurodiverși și/sau cu dizabilități.

02
/02
/23

După relansarea Programului „Cantemir”, Institutul Cultural Român, prin Centrul Național al Cărții, dă startul înscrierilor la sesiunea din acest an a cunoscutelor programe de finanțare a traducerii cărților românești în străinătate: Translation and Publication Support Programme (TPS) și PUBLISHING ROMANIA. Cele două programe se adresează editorilor din afara țării și urmăresc facilitarea accesului la cultura română, prin sprijinirea traducerilor din autori români și a publicațiilor dedicate culturii și civilizației românești.

02
/02
/23

Institutul Cultural Român a lansat apelul la candidaturi pentru bursele ”Woodrow Wilson” care se vor desfășura în anul 2023. În cadrul acestui program, trei cercetători români vor primi câte o bursă în valoare de 14.000 de dolari, constând într-un stagiu de trei luni la Woodrow Wilson International Center for Scholars, din Washington DC.

01
/02
/23

Luna asta, la Teatrul Metropolis găsiți 13 spectacole în 22 de reprezentații. Care sunt nu doar tot atâtea ocazii de a avea o seară frumoasă, ci și povești de viață, emoții, gânduri și experiențe din cele mai diverse, care ne ating, ne mișcă și poate chiar ne schimbă cumva pe dinăuntru.

01
/02
/23

După succesul premierei oficiale cu „Cock” de Mike Bartlett, spectacol al Teatrului Stela Popescu în regia lui Tony Adam şi scenografia Mădălinei Mihai, avându-i în distribuţie pe Tudor Cucu Dumitrescu, Cristian Neacșu, Ioana Niculae, Cătălin Frăsinescu, o nouă reprezentaţie are loc pe 3 februarie, ora 19:00 la Teatrul Metropolis, Sala Olga Tudorache.

31
/01
/23

Radio România Cultural lansează a doua ediție a mesajului Rugă pentru pace, în cadrul Campaniei Viața într-o valiză, la un an de la invazia Rusiei în Ucraina, un război care a destabilizat o lume întreagă. Mesajul este citit tot de poeta Ana Blandiana, un simbol al libertății românești, scriitoarea care a transmis, în urmă cu un an, primul îndemn de pace printr-un scurt fragment din prefața cărții Ultimii martori de Svetlana Aleksievici, scriitoare născută în Ucraina și câștigătoare a premiului Nobel pentru Literatură.