Actorii Teatrului Naţional din Sibiu recită poezii de Octavian Goga
https://www.ziarulmetropolis.ro/actorii-teatrului-national-din-sibiu-recita-poezii-de-octavian-goga/

Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu organizează în prima săptămână din aprilie recitaluri de poezie din lirica lui Octavian Goga.

Un articol de Andrada Văsii|29 martie 2013

Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu organizează în prima săptămână din aprilie recitaluri de poezie din lirica lui Octavian Goga.

Programul de recitaluri al Teatrului Național din Sibiu continuă în această lună printr-o serie de evenimente dedicate poetului Octavian Goga. Născut la 1 aprilie 1881, în satul Rășinari, de lângă Sibiu, Octavian Goga a fost un poet român, ardelean, de origine aromână, politician de extremă dreaptă şi prim-ministrul României din 28 decembrie 1937 până la 11 februarie 1938, precum și. Considerat poet al neamului, Octavian Goga s-a bucurat de un prestigiu literar remarcabil. Ca un fapt inedit, prima sa poezie „Atunci și acum” a fost publicată la Sibiu, în ziarul Tribuna și a fost semnată sub numele de Tavi.

Evenimentele se vor desfășura după următorul program:

 marți, 1 aprilie, ora 09:30

Colegiul Național „Octavian Goga” Sibiu

Recital de poezie cu actorii Veronica Popescu, Dana Taloş, Lerida Buchholtzer, Cătălin Pătru, Adrian Neacşu și Eduard Pătraşcu

miercuri, 2 aprilie, ora 18:00

Librăria Humanitas „Constantin Noica” Sibiu

Recital de poezie cu actorii Codruța Vasiu, Raluca Iani, Gabriela Neagu, Emöke Boldizsár și Mihai Coman

joi, 4 aprilie, ora 10:00

Facultatea de Științe Socio – Umane, Catedra de Psihologie, Sala 9

„Străinul” – recital de poezie cu Ioana Blaga Frunzescu

vineri, 5 aprilie, ora 12:00

Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” Sibiu

Recital de poezie cu actrițele Cristina Stoleriu și Laura Maria Ilea

Accesul publicului se face gratuit, în limita locurilor disponibile.

 

05
/01
/15

Cărţi ale unor autori consacraţi, precum Mircea Cărtărescu, Lucian Boia şi Vladimir Tismăneanu, volumul "Scrisori pentru Vera", de Vladimir Nabokov, şi o serie de romane politice - la 25 de ani de la abolirea sistemului comunist - se numără printre noutăţile editoriale pregătite pentru anul 2015.

29
/12
/14

Cel mai mare poet al Rusiei a avut parte de glorie, a trăit drama exilului şi, ca toate personajele pe care le-a creat, a avut o viaţă fascinantă, Aleksandr Sergheevici Puskin s-a născut în iunie 1799 şi a murit în în februarie 1837, în urma unui duel. Se spune despre el că s-a iubit cu 113 femei.

26
/12
/14

Scriitori, critici literari şi reprezentanţi ai editurilor româneşti recomandă pasionaţilor de literatură să citească în vacanţa de Crăciun titluri ale unor scriitori laureaţi ai premiului Nobel, volume de poezii, dar şi cărţi pentru copii, acestea fiind doar o parte dintre "ofertele" de sărbători.

23
/12
/14

Captivi (Polirom, ed. a II-a, 2011), de Norman Manea, „un roman uimitor despre România postbelică, despre limbă, identitate şi pierdere”, a fost publicat în această lună de prestigioasa editură americană New Directions.

17
/12
/14

Librăria Eminescu a găzduit lansarea volumului „O viață și toate începuturile”, al tinerei scriitoare Alexandra Neacșu, vineri, 12 decembrie. Cartea a fost publicată de Compania Passe-Partout Dan Puric și are o prefaţă semnată de Dan Puric.

17
/12
/14

Columbia va emite în curând bancnote cu efigia scriitorului Gabriel Garcia Marquez - laureatul premiului Nobel pe anul 1982, decedat pe 17 aprilie -, în urma adoptării unei legi care a fost votată luni în Parlamentul acestei ţări.

11
/12
/14

Amza Pellea pleca după țigări și, uneori, se întorcea după trei zile. Gheorghe Dinică l-a luat de guler pe comandantul de la Otopeni. Vladimir Găitan ar fi putut juca într-un film de Michelangelo Antonioni... Câteodată, poveștile din culise sunt mai palpitante decât cele de pe scenă.