Actriţa Ana Pasti coordonează un atelier de mişcare la FNTi
https://www.ziarulmetropolis.ro/actrita-ana-pasti-coordoneaza-un-atelier-de-miscare-la-fnti/

Workshopul „The actor and the body. Exploring the impulse. From Michael Chekhov to Grotowski“, coordonat de Ana Pasti, va avea loc pe 3-5 noiembrie, în cadrul Festivalului Naţional de Teatru Independent (Bucureşti, 3-9 noiembrie 2014).

Un articol de Ziarul Metropolis|24 octombrie 2014

Exerciţiile din acest workshop se concentrează pe dezvoltarea conexiunii între minte – emoție – corp și au ca obiective:

1. Studierea comunicării senzoriale, încorporând elemente de comunicare verbală.
2. Explorarea felului în care impulsul creativ se manifestă în corp. Accesarea memoriei afective – Grotowski Technique.
3. Traducerea răspunsului emoțional intern într-unul extern. De la acțiune mentală la acțiune fizică. Gestul psihologic la Michael Chekhov.

Ana Pasti este absolventă UNATC, ultima promoție a profesorului Dem Rădulescu. În 2011 a obținut o Bursă Fulbright, devenind prima actriță din România care urmează un master de actorie la una dintre cele mai bine cotate școli americane, University of Southern California (USC) din Los Angeles. Pe perioada studiilor americane este de asemenea acceptată în programul de vară de la Harvard University, program intitulat Moscow Art Stanislavski School.

Când un actor se încălzește prin mișcare, ceea ce își încălzește real este imaginația, nu corpul. Corpul în mișcare este doar un instrument al fanteziei actorului, un mijloc de accesare a creativității”

Ana Pasti

Este membru fondator al celei mai tinere companii de teatru românești, Teatrul ,,Tony Bulandra” din Târgoviște și a Trupei Noua (2010) – prima și singura companie de improvizație long-form din România. În cei trei ani petrecuți la Hollywood, Ana Pasti joacă în cinci scurtmetraje și nouă spectacole.

„Stepping out” este selecţionat la Festivalul Internațional de Film de la Cannes, în programul „Short Film Corner”. A colaborat de asemenea cu Jeremy Kagan, regizor, scenarist și producător american, câștigatorul unui premiu Emmy și nominalizat la Golden Globe.

Ana Pasti, în „Electra“

Joacă în montările unor regizori importanţi din SUA precum: Lisa Volpez („Îmblânzirea scorpiei”), Andrew Robinson („Tartuffe, 1001 de nopți”), Cameron Watson („Orașul nostru”), David Warshofsky („O minciună a minții”), John DeMita („Vorbește-mi ca ploaia și lasă-mă să te ascult și Lady of Larskpur Lotion”)

„Troienele” în regia lui David Bridel participă la Kennedy Festival din Washington (2014), unul dintre cele mai prestigioase festivaluri americane de teatru iar solo-performance-ul „Because I can or the things I’d do for love” (regia Luis Alfaro) este selectat în Hollywood Fringe Festival.

INFO

Locurile sunt limitate, înscrie-te la adresa [email protected] până la 27 octombrie (participanții FNTi Ediția a II-a au prioritate).

20
/02
/24

Horia, filmul de debut în lungmetraj al regizoarei Ana-Maria Comănescu, va fi lansat pe marile ecrane din țară în 10 aprilie și este distribuit de August Film. Vladimir Țeca, Angelina Pavel sunt în rolurile principale. Din distribuție mai fac parte Liviu Cheloiu, Daniela Nane,  Mihaela Velicu, Dragoș Olaru și Robert Onofrei.

19
/02
/24

Crime Scene Press vă propune o lectură perfectă pentru luna februarie: romanul proaspăt ieșit de sub tipar Stăpânul Muntelui, de Anders de la Motte (trad. Daniela Ionescu), unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori suedezi de crime. Acest mistery care dă dependență, cu o atmosferă care te va bântui, te prinde de la prima pagină, urmărind o detectivă talentată care investighează una dintre cele mai întunecate laturi ale psihicului omenesc.

19
/02
/24

Peste 100 de producții românești sunt înscrise pentru nominalizările la Premiile Gopo. În total, 107 de filme românești - lungmetraje de ficțiune, documentare și scurtmetraje, lansate în cinematografe, la festivaluri naționale și internaționale sau pe platformele de streaming în 2023, intră în cursa pentru nominalizările la cea de-a 18-a ediție a Premiilor Gopo, care va avea loc în 29 aprilie la Teatrul Național ,,I.L. Caragiale” din București.

19
/02
/24

„Dumnezeu m-a atins cu degetul său mic și a spus: compune pentru teatru, doar pentru teatru.” – mărturisea Puccini într-o scrisoare adresată unui prieten. Și, într-adevăr, Puccini a îndeplinit porunca divină pe care simțea că a primit-o la nașterea sa, dedicându-și întreaga sa viață de creație operei, fără a se „irosi” prea mult spre alte genuri muzicale.

19
/02
/24

Actorul Pavel Bartoș va juca pentru prima dată rolul lui Decebal Necșulescu din piesa „...Escu” de Tudor Mușatescu, într-o coproducție care va avea reprezentații la București și Chișinău. Spectacolul va fi pus în scenă de echipe artistice reunite ale Teatrului „Stela Popescu” din București și Teatrului Național Satiricus Ion Luca Caragiale din Chișinău, într-o colaborare unică în peisajul teatral autohton.

19
/02
/24

Ca în fiecare an, artistul vizual M.C. Donici propune EXPOZIȚIA DE O ORĂ: o întâlnire fără coroane, fasoane, discursuri sau festivisme, de ZIUA BRÂNCUȘI. Ajuns la a VIII-a ediție, evenimentul produs de Asociația Culturală Arte-Factum va avea loc luni, 19.02.2024, între orele 14:00- 15:00, în spațiul din fața  Bustului  Brâncuși  din proximitatea Facultății de Arte a Universității de Vest, Timișoara.