Adamesteanu, Esca şi Alex. Ştefănescu au dat lovitura la Bookfest
https://www.ziarulmetropolis.ro/adamesteanu-esca-si-alex-stefanescu-au-dat-lovitura-la-bookfest/

„Anii romantici”, de Gabriela Adameşteanu, „Ce-am făcut când am tăcut”, de Andreea Esca, „Un scriitor, doi scriitori”, de Alex. Ştefănescu, şi „Fiul cel bun”, de Pascal Bruckner, se numără printre volumele cu cele mai mari vânzări la ediţia din acest an a Salonului Internaţional de Carte Bookfest.

Un articol de Petre Ivan|3 iunie 2014

Salonul Internaţional de Carte Bookfest s-a desfăşurat de miercuri până duminică, la complexul Romexpo din Capitală, accesul publicului la evenimentele pregătite fiind gratuit.

Editurile Polirom şi Cartea Românească şi-au întâmpinat cititorii cu aproximativ 1.000 de titluri, toate aflate la reducere de 20%, şi cu peste 100 de titluri la preţul de 9,99 lei.

La editura Polirom, un succes răsunător în rândul cititorilor l-a avut volumul „Anii romantici”, de Gabriela Adameşteanu, urmat de „Istoria Poloniei”, de Norman Davies şi “Cum iubesc bărbaţii”, de Mihaela Rădulescu. Printre preferinţele cititorilor s-au mai numărat volumele „Soacre şi nurori. La cine este cheia?”, de Aurora Liiceanu, şi „Foc palid”, de Vladimir Nabokov.

La Cartea Românescă, pe primul loc în topul celor mai bine vândute volume s-a situat „Însemnările mele”, de Maria Banuş, urmat de „Controlul cărţii. Cenzura literaturii în regimul comunist din România”, de Liliana Corobca, „Negustorul de începuturi de roman”, de Matei Vişniec, „Leonid Dimov. Un oniric în Turnul Babel”, de Luminiţa Corneanu, şi „Călcâiul lui Magellan”, de Octavian Soviany.

Peste 1.000 de titluri la Humanitas

De asemenea, editurile Humanitas, Humanitas Fiction şi Humanitas Multimedia i-au aşteptat pe cititori cu peste 1.000 de titluri, toate volumele având reducere de 10%, iar ediţiile de colecţie s-au bucurat de preţuri speciale.

adamesteanu

„Călcâiul lui Magellan”, de Octavian Soviany

Astfel, la editura Humanitas, pe primul loc în topul vânzărilor s-a situat volumul „Ce-am făcut când am tăcut”, de Andreea Esca, urmat de „Primul Război Mondial”, de Lucian Boia, „Muşte pe parbrizul vieţii”, de Radu Paraschivescu, „Amintirile unei nonagenare. Călătoriile mele, scriitorii mei”, de Antoaneta Ralian, „Dosarele secrete ale agentului Anton. Petru Comarnescu în arhivele Securităţii”, de Lucian Boia, şi antologia „Casele vieţilor noastre”.

În ceea ce priveşte editura Humanitas Fiction, prima poziţie în topul vânzărilor a fost ocupată de volumul „Confidentul”, de Hélène Grémillon, iar pe locul al doilea s-a situat cartea „Broaşte”, de Mo Yan, urmată de „Al patrulea zid”, de Sorj Chalandon, „Sumki”, de Amos Oz, şi „Portocala mecanică”, de Anthony Burgess.

La editura Curtea Veche, „Drumul spre casă”, de Principele Nicolae şi Filip Iorga, „Antifragil”, de Nassim Nicholas Taleb, şi „Focus”, de Daniel Goleman, au fost cele mai căutate titluri.

La Bookfest 2014, cele mai vândute cărţi din colecţiile de literatură au fost „Fiul cel bun”, de Pascal Bruckner, „La revedere acolo sus”, de Pierre Lemaitre, „Să nu te întorci niciodată”, de Lee Child, „Secretul soţului”, de Liane Moriarty, şi „Farlander”, de Col Buchanan.

Salonul Internaţional de Carte Bookfest 2014 a fost organizat de Asociaţia Editorilor din România, sub egida Federaţiei Editorilor din România şi cu sprijinul Institutului Polonez din Bucureşti.

Foto cu: Adamesteanu, Esca şi Alex. Ştefănescu – wikipedia şi facebook

22
/12
/18

Editura Litera a anunțat lista celor mai vândute titluri din 2018. Printre acestea, „Povestea mea”, de Michelle Obama, și „Ordinea de zi”, de Éric Vuillard (Prix Goncourt).

14
/12
/18

Marți, 18 decembrie, de la ora 19.00, la Sala Union a Cinematecii Române, va avea loc lansarea volumului „Păcatul originar. O autobiografie” de Anthony Quinn, publicat la Editura Nemira, în colecția Yorick.

05
/12
/18

În această seară, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) se lansează romanul Scara lui Iakov de Ludmila Uliţkaia, tradus în limba română de Gabriela Russo, bestseller Gaudeamus 2018, recent apărut în colecția Raftul Denisei, un roman-parabolă, „o saga de familie traversând patru generații și un secol de cultură rusă, căreia îi dă glas o femeie uluitoare“ (Il Giornale).

30
/11
/18

Vă invităm să ne amintim de regina cu rol neîndoielnic în realizarea României Mari, Maria a României (n. 29 octombrie 1875 - d. 18 iulie 1938), așa cum a surprins-o celebrul scriitor, diplomat și călător al perioadei interbelice – francezul Paul Morand, în volumul „București” (editura Humanitas).

27
/11
/18

Marți, 4 decembrie, de la ora 16.00, la Clubul Teatrelli din București va avea loc lansarea celui de-al zecelea volum semnat de Octavian Saiu: „Clipa ca imagine. Teatru și fotografie”, publicat la Editura Nemira.

23
/11
/18

"Suntem urmaşii a tot ce s-a întâmplat în această ultimă sută de ani, începută prin miraculosul efort care a dat sens mileniilor anterioare.(...)" - Ana Blandiana. Cunoscuta scriitoare va susţine conferinţa cu tema "Centenarul, un exerciţiu de exorcizare", duminică, 2 decembrie, de la ora 11.00, la Sala Pictura a TNB.

22
/11
/18

Regina Elena este una dintre reginele a căror viață o cunoaștem mai puțin, o regină mamă între suferință și bucurie, dragoste de popor, datorie de neam, dar și frica de a fi departe de fiul ei Mihai. Un creuzet de iubire și speranță, de frică și îndoială, dar și bunătate și împăcare sufletească. Regina - mamă Elena, Mariajul și Despărțirea de Carol al II-lea din colecția Istorie cu blazon, de la Corint, este o carte de o frumusețe uluitoare.

20
/11
/18

CĂRȚI DE NEOCOLIT Pierre Larousse (1817-1875) e unul dintre rarii noștri semeni al căror nume e scris uneori cu literă mică. Într-o bibliotecă poți auzi solicitarea: ”Dă-mi, te rog, un larousse!” Și asta pentru că  instrumentul de lucru care poartă acest nume cuprinde un bagaj de cunoștințe impresionant, în măsură să informeze pe cititor în cele mai variate domenii.

19
/11
/18

În această seară, de la ora 17.00, va avea loc, online si offline, conferința  „Centenarul femeilor în arta româneasca” la care sunt invitați să prezinte studii specializate Ioana Vlasiu, Luiza Barcan, Cristian Vasile si Radu Popica. Cosmin Nasui, curatorul proiectului, va prezenta publicația cu titlul omonim, al doilea volum, parte a proiectului editorial  Lada de Gunoi a Istoriei”. În spațiul conferinței va fi prezentă o micro-expoziție cu elemente de cultură vizuală dedicate artistelor care au trăit și lucrat în România din 1918 în prezent.