AG Weinberger invită artiștii români de blues să intre în marea competiție europeană
https://www.ziarulmetropolis.ro/ag-weinberger-invita-artistii-romani-de-blues-sa-intre-in-marea-competitie-europeana/

Fundaţia BlueSylvania organizează în Bucureşti, în data de 24 septembrie, primul concurs naţional de muzică blues din România, în vederea participării la European Blues Challenge – 2016.

Un articol de Liliana Matei|3 august 2015

Dacă ai o trupă de blues/blues-rock/soul-blues (solo/duo/trio), eşti talentat şi crezi în potenţialul tău artistic, îndrăzneşte!

Vino şi oferă-ţi şansa de a reprezenta România la cea mai importantă competiţie muzicală de blues din Europa.

Până pe 20 august te poţi înscrie în cursa pentru întâlnirea anuală a trupelor de blues, care în 2016 se va desfaşura în Toritta di Siena, Italia.

Trimite-ne datele tale de contact la adresa [email protected] sau sună-ne la telefon 0722 423 289
Vei avea ocazia să cunoşti peste 20 cele mai bune trupe din toata Europa, să îi întâlneşti pe directorii celor mai importante festivaluri de blues, producători şi directori de case de discuri, vei putea avea propriul stand de prezentare în cadrul unei burse de concerte.

Nu există limită de vârstă şi nici un număr limitat de înscrieri, ci doar o taxă de participare. Un juriu format din profesionişti va acorda şansa primilor trei clasaţi să beneficieze de premii substanţiale: premiul întâi – participarea la European Blues Challenge, Italia 2016 – transport şi cazare asigurată, şi invitaţia de a participa la trei concerte de anvergură organizate de Fundaţia BlueSylvania; premiul al doilea – 10 ore spaţiu de înregistrare într-un studio profesionist şi invitaţia de a participa la un concert de anvergură oferit de Fundaţia BlueSylvania şi premiul al treilea, trei ore spaţiu de înregistrare într-un studio profesionist.

Aşadar, până pe 20 august ai ocazia să te înscrii în cursa participării tale pentru European Blues Challenge, Italia 2016.

Regulamentul îl gasiţi aici.
Înscrieri la telefon 0722 423 289, [email protected]

17
/11
/23

“Lacul Lebedelor”, cel mai faimos spectacol de balet al tuturor timpurilor, se joacă în premieră pe scena Sălii Palatului din București, cu participarea extraordinară a Baletului Operei Naționale București, avându-i ca invitați pe prim balerinii de talie mondială Iana Salenko și Marian Walter.

17
/11
/23

Înaintea concertului de pe 18 noiembrie de la Arenele Romane, byron lansează un videoclip pentru cea mai complexă piesă din repertoriul trupei - În infern. Scrisă într-o singură zi, orchestrată în 6 luni și filmată în două zile, piesa de zece minute încheie noul album Efemeride.

17
/11
/23

Jessie J, Róisín Murphy, Katie Melua, Delia, Emma, José González, unii dintre cei mai în vogă și apreciați artiști ai momentului, ale căror comunități de fani și urmăritori însumează doar pe YouTube peste 12.000.000 de persoane din întreaga lume și care sunt ascultați de peste 25.000.000 de persoane lunar pe platforma Spotify, vin în premieră la Timișoara, în luna decembrie, pe scena evenimentului „Timișoara 2023 la nesfârșit”

16
/11
/23

Marți, 21 noiembrie, de la ora 19:00, la Sala Radio din București, violoniștii Simina Croitoru și Gabriel Croitoru, acompaniați de pianistul Horia Mihail, vor susține concertul de încheiere a ediției din acest an a Turneului ”Vioara lui Enescu”.

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

13
/11
/23

Gabriel Croitoru și Simina Croitoru, tată şi fiică, merg înainte cu ediția din acest an a Turneului Național Vioara lui Enescu la sate, în comuna Petriș, județul Arad (17 noiembrie, ora 12.30), la Deva, pe scena Sălii Pro Arte (17 noiembrie, ora 19), la Braşov, la Sala Patria (18 noiembrie, ora 19), cu finalul turneului la Bucureşti, la Sala Radio (21 noiembrie, ora 19).

06
/11
/23

În 2023 se aniversează 190 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai mari compozitori: JOHANNES BRAHMS. Născut la Hamburg, pe 7 mai 1833, Brahms este considerat, alături de Bach și Beethoven, unul dintre cei trei mari „B” ai muzicii clasice: „Cred în Bach – Tatăl, Beethoven – Fiul și Brahms – Duhul Sfânt al muzicii” – spunea marele dirijor german Hans von Bülow.

30
/10
/23

Grupul de rock alternativ Heartbreak Cinema a lansat o piesă cu un mesaj puternic, care nu poate trece pe lângă urechile ascultătorilor. Punk-ul nu a fost creat pentru a fi confortabil, iar „Fuckaholic” demonstrează rădăcinile genului, prin expunerea experiențelor negative ale Mariei Teodora și a colaboratoarei Iris Danciu