Al treilea weekend de spectacole la B-FIT in the Street!
https://www.ziarulmetropolis.ro/al-treilea-weekend-de-spectacole-la-b-fit-in-the-street/

Programul spectacolelor B-FIT in the Street! din perioada 28-29 iulie, al treilea weekend de festival, este format dintr-o selecţie de producţii româneşti, un spectacol nocturn din Spania şi o instalaţie interactivă din Danemarca, potrivit organizatorilor. Festivalul aduce, în perioada 13 iulie – 5 august, la Bucureşti peste 400 de artişti internaţionali şi peste 40 de spectacole cu sute de reprezentaţii.

Un articol de Petre Ivan|27 iulie 2018

Spectacolele încep de la ora 19.00 în ambele zile de festival şi pot fi urmărite în puncte centrale din Bucureşti precum Piaţa Universităţii, Parcul Cişmigiu, Piaţeta Odeon, Piaţa George Enescu şi Piaţa Revoluţiei.

De la musical în aer liber, la ateliere de știință, magie și acrobație, la jonglerii cu focul și teatru vertical, programul spectacolelor B-FIT in the Street! din perioada 28-29 iulie este format dintr-o selecție de producții românești, un spectacol nocturn din Spania și o instalație interactivă din Danemarca.

Spectacolele încep de la ora 19 în ambele zile de festival și pot fi urmărite în puncte centrale din București precum Piața Universității, Parcul Cișmigiu, Piațeta Odeon, Piața George Enescu și Piața Revoluției.

Iată ce puteți vedea în weekendul 28-29 iulie la B-FIT in the Street!:

  1. PIESE DE TEATRU DE STRADĂ
B-FIT in the Street

Eterfeel

Teatrul Masca vine la B-FIT in the Street! cu două spectacole în Piața Universității și în Piața Revoluției. Una dintre cele mai de succes piese de teatru din repertoriul Teatrului Masca, Mateloții. Întoarcerea pe mare deschide cel de-al treilea weekend B-FIT in the Street! cu o reprezentație în Piața Universității, sâmbătă, 28 iulie. Bâlciul face parte din premierele companiei din acest an și va fi prezentat în Piața Revoluției, duminică, 29 iulie.

  1. ATELIERE PENTRU COPII ÎN PARCUL CIȘMIGIU

Special pentru copii, B-FIT in the Street! organizează în fiecare sâmbătă și duminică de festival, până pe 5 august inclusiv, ateliere creative în Parcul Cișmigiu. În weekendul 28-29 iulie, sunt programate câte trei ateliere pe zi, în intervalul orar 19:00-21:00. Magitot vine duminică la B-FIT in the Street! pentru un atelier de magie, iar compania Fun Science, lider european în domeniul educației și divertismentului pentru copii, a pregătit pentru sâmbătă un atelier de experimente științifice. De asemenea, copiii vor putea învăța în al treilea weekend de festival cum să meargă pe catalige și cum să confecționeze marionete din carton în cele două ateliere zilnice din Parcul Cișmigiu.

  1. INSTALAȚIA INTERACTIVĂ ÎN PIAȚA UNIVERSITĂȚII

Pe parcursul primelor trei săptămâni B-FIT in the Street!, bucureștenii și turiștii au interacționat în voie cu instalația Collective Strings din Piața Universității. Weekendul 28-29 iulie este ultima ocazie în care fanii B-FIT in the Street! se pot juca cu cei 300 de kilometri de frânghie colorată ai instalației Collective Strings din Danemarca.

  1. SPECTACOL DE FOC ÎN PIAȚETA ODEON

    B-FIT in the Street

    DRUMNFIRE_FOTO SILVIU STANCA

De la ora 21:00, în ambele zile de weekend, artiștii români de la Drum’n’Fire combină jongleriile și coregrafia cu ritmurile exotice de tobe într-un spectacol de foc fascinant în Piațeta din fața Teatrului Odeon.

  1. SPECTACOL NOCTURN DE ACROBAȚIE AERIANĂ ÎN PIAȚA GEORGE ENESCU

În fiecare weekend de festival, seara de sâmbătă, în Piața George Enescu, este rezervată unui spectacol de acrobație aeriană de mari dimensiuni. Creat de regizorul argentinian Roberto Strada, spectacolul nocturn Eterfeel din Spania va avea parte de o singură reprezentație în festival. Pe 28 iulie, de la ora 21:15, acrobații producției Eterfeel construiesc în Piața George Enescu un univers hipnotic pe o structură metalică înaltă, transformată într-una dintre cele mai spectaculoase scene verticale ale teatrului stradă.

Festivalul Internațional de Teatru de Stradă București B-FIT in the Street! continuă cu spectacole programate în weekendul 4-5 august.

Foto: B-FIT in the Street – facebook

26
/08
/22

Asociația pentru cultură și arte Arbor vă invită la expoziția „Rememorarea copilăriei, mărturiile deportaților basarabeni”, care reînvie emoția unor destine tragice, mărturiile deportaților și ale victimelor regimului totalitar din stânga Prutului, în perioada sovietică. Proiectul a fost realizat în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie a Moldovei, Centrul de Excelență Institutul Pro Memoria al Universității de Stat din Moldova și Ambasada Republicii Moldova în România.

25
/08
/22

În perioada 26 - 31 august 2022, în continuarea proiectului (burn)OUT, artistele Irina Marinescu, Andreea Novac, Eza (Alina Ușurelu), psihoterapeuta Mihaela Vechiu, sociologa Fidelie Kalambayi și artista portugheză Gabriela Conçalves invită publicul la prezentarea cercetării artistice pe tema recuperării pe care au inițiat-o în cadrul proiectului Recovery (Recuperare) și la o serie de trei ateliere de creaţie rezultate în urma acestei cercetări.

24
/08
/22

Cea de-a treia ediție Romanian Jewelry Week, organizată de Assamblage, va avea loc în perioada 5 - 9 octombrie 2022 la Biblioteca Națională a României și în alte cinci locații conexe din București. Evenimentul propune timp de cinci zile un format efervescent de târguri, expoziții, conferințe, tururi ghidate și multe alte evenimente surpriză dedicate iubitorilor de bijuterie.

24
/08
/22

Asociația CRIES-Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice și Solidare invită bucătari din România să se alăture ediției din 2022 a proiectului „Gustul ca patrimoniu”, parte a programului LA PAS Timișoara, desfășurat sub egida Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2023. Provocarea constă în reinterpretarea în cheie locală a borșului ucrainean, recent intrat pe lista patrimoniului cultural imaterial UNESCO aflat în pericol.

23
/08
/22

Cel mai nou proiect inițiat de compania de teatru independent Vanner Collective, „Cele care nu se văd” prezintă 10 personaje feminine din literatura română, întâmplător create de bărbați, care, reimaginate prin perspectiva a 10 fotografe, sparg stereotipurile în care au fost integrate inițial. Instalația fotografică mai poate fi văzută până pe 2 septembrie, de marți până duminică, între orele 10:00 – 18:00 la Sala Acvariu a Muzeului Național al Țăranului Român.

23
/08
/22

Sala Omnia așa cum nu a fost văzută niciodată! Concepută de colectivul artistic austriac mutual loop special pentru acest spațiu cu un trecut deloc liniștit, instalația imersivă și interactivă „Omission Possible” deschide în mod cu totul excepțional această clădire aproape uitată, într-un demers care chestionează percepția omului contemporan asupra efectelor trecerii timpului peste construcții și simboluri istorice.

19
/08
/22

Ai Weiwei, unul dintre cei mai mari artiști ai secolului XXI, rememorează istoria vieții sale și a tatălui său în volumul autobiografic „1000 de ani de bucurii și dureri” (Editura Trei, 2022), oferind în același timp o captivantă incursiune în istoria recentă a Chinei.