Al unsprezecelea TESZT pentru publicul timișorean
https://www.ziarulmetropolis.ro/al-unsprezecelea-teszt-pentru-publicul-timisorean/

Spectacole din Serbia, Germania, Olanda, Franţa, Kosovo, Ungaria, Bulgaria, Italia şi România – le veţi putea vedea pe toate în luna mai, când are loc Festivalul Euroregional de Teatru Timişoara, TESZT. Evenimentul a ajuns la ediţia cu numărul 11.

Un articol de Petre Ivan|21 Martie 2018

Festivalul Euroregional de Teatru Timișoara, TESZT, este organizat de Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely”, în perioada 20-27 mai, în sălile Teatrului Maghiar și ale Cercului Militar.

Vor fi spectacole convenționale și alternative, dans contemporan, performance-uri bazate pe videomapping, dar și o instalație multimedia. După fiecare spectacol vor avea loc discuții cu artiștii, publicul având ocazia de a pune întrebări și a afla detalii legate de procesul de creare a spectacolului. Va fi organizat și un workshop de dans contemporan coordonat de Toula Limnaios și dansatorii trupei sale din Berlin, cie.toula limnaios.

Noutatea ediției din acest an constă în programul „Xtensions”, desfășurat în parteneriat cu Asociația Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2021, care va prezenta spectacole cu acces gratuit pentru public, majoritatea în aer liber. Programul detaliat și descrierea spectacolelor vor fi publicate în curând, odată cu punerea în vânzare a biletelor și abonamentelor.

TESZT 2018- spectacolele selecționate

Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timișoara
Jörg Graser: Rabenthal
Regia: Radu Afrim

Qendra Multimedia, Pristina (Kosovo)
Jeton Neziraj: Un spectacol cu patru actori și niște porci și niște vaci și niște cai și un prim-ministru și o vacă Milka și niște inspectori locali și internaționali
Regia: Blerta Neziraj

Teatrul Bitef / Czk Tivat/ Maszk / Think Tank Studio (Serbia-Ungaria-Muntenegru)
Jami district
Regia: Kokan Mladenović

Teatrul Național Subotica, Trupa maghiară (Serbia)
Ingrid Lausund:Hernie de disc
Regia: Veljko Mićunović

cie. toula limnaios (Germania)
tempus fugit
Concept/ Coregrafie: Toula Limnaios

Teatrul „Kosztolányi Dezső” Subotica (Serbia)
Norul cu pantaloni
Regia: Kokan Mladenović

Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad
Orașul nostru
Regia: Cristian Ban

Trupa Secretă/ Producție Füge, Budapesta (Ungaria)
Tótferi
Regia: Kárpáti Péter

Oriantheatre (Franța)
KA-F-KA
Regia: Mehdi Farajpour

Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timișoara
Patrick Ellsworth: Dansând în noapte
Regia: Kocsárdi Levente
Musical de Vlaicu Golcea

Teatrul „Jászai Mari”, Tatabánya (Ungaria)
Tadeusz Słobodzianek: Clasa noastră
Regia: Guelmino Sándor

Teatrul Național „Toša Jovanović” Zrenjanin (Serbia)
Zrenjanin
Regia: Boris Liješević

Teatrul Reflektor / E8/ Teatrul Bitef (Serbia)
Macho Men
Concept: Milena Bogavac și Vojislav Arsić

Two Destination Language (Scoția-Bulgaria)
Near Gone
Creat de Katherina Radeva și Alister Lownie

Marco Chenevier/ALDES (Italia)
Această operă despre portocală
Autor: Marco Chenevier

F.A.C.E. Szabó Visual Performing Arts Ensemble (Germania)
Coming out. Omagiu lui P. P. Pasolini
Regia: Szabó Kristóf

Veronika Szabó (Ungaria)
Queendom
Regia: Veronika Szabó

Teatrul Szkéné Budapesta (Ungaria)
Háy János: Dificil
Regia: Bérczes László

Teatrul „Koreja” Lecce (Italia)
Frame
Design și concept de Alessandro Serra

Ivo Dimcev (Bulgaria)
Sculptures
Concept: Ivo Dimcev

Programul Xtensions

Schuberty-Krahl-Bauer (Germania)
Anima
Concept: Rike Schuberty, Simon Krahl, Simon Bauer

Los INnato (Spania)
NO/Nato
Concept: Marko Fonseca și Raúl Martínez

Bram Gaafland (Olanda)
Prințul gălăgios al bucătăriei
Concept: Bram Gaafland

Asociația Solidart Timișoara
Altă zi cu soare
Text și regie: Andrei Ursu

Foto: TESZT – facebook

17
/10
/19

DANS PRINTRE CUVINTE Deschizi televizorul şi eşti bombardat cu o limbă română de multe ori aproximativă, citeşti ce-a mai rămas din presa scrisă şi se întâmplă acelaşi lucru. Iar pe reţelele de socializare e jale. Cui îi mai pasă azi, în secolul vitezei, de gramatică? Ziarul Metropolis îţi propune un joc nou de gramatică, fără să te scoată la tablă…

16
/10
/19

„Turandot“ de Puccini continuă să fie unul dintre cele mai mari succese de operă ale regizorului Andrei Şerban. Montat iniţial pentru Los Angeles Olympic Arts Festival, „Turandot“ a avut premiera în 1984 la Royal Opera şi Covent Garden, cu o distribuţie excepţională.

16
/10
/19

Vineri, 18 octombrie, de la ora 19:00, Curtea Veche Publishing, Institutul Gurdjieff din România și Librăriile Cărturești vă așteaptă la o discuție despre volumul „Întâlniri cu oameni remarcabili” de G.I Gurdjieff. La discuție vor participa regizorul Andrei Șerban, Laszlo Hollan (reprezentant al Institutului Gurdjieff din Paris), Cantemir Mambet (traducătorul cărții, preşedinte al Institutului Gurdjieff din România).

15
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Disponibil în unele cinematografe, documentarul „Emigrant Blues: un road movie în 2 ½ capitole”, de Mihai Mincan şi Claudiu Mitcu, discută subiectul migrației românilor în străinătate din câteva unghiuri inedite.

15
/10
/19

Actriţa Tamara Buciuceanu a murit, marţi, la vârsta de 90 de ani. Marţi dimineaţă, purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias, Silvius Negoiţă, declara despre Tamara Buciuceanu: "Este într-o stare gravă la Terapie Intensivă. Nu a părăsit niciun moment Secţia de Terapie Intensivă. Este intubată şi ventilată mecanic, în stare critică".

15
/10
/19

Noul album byron, ce va fi lansat în București pe 9 noiembrie la Arenele Romane, este un album despre noi, despre România, dedicat n o u ă . "Nouă" – un carusel muzical cu 12 piese despre emigranți dar și despre noi, cei rămași acasă. Un album despre inconștientul colectiv, despre tăceri și mersul nostru zilnic pe ață.

15
/10
/19

Joi, 17 și vineri, 18 octombrie, de la ora 19.00, în Sala Mare a Ateneului Român, Orchestra simfonică şi Corul Filarmonicii "George Enescu", condusă de Alexander Walker, va avea în program oratoriul Visul lui Gerontius de Edward Elgar. Soliști invitați sunt tenorul Oliver Johnston, mezzosoprana Aura Twarowska și basul Marius Boloș , iar Corul Filarmonicii „George Enescu“ va fi condus de maestrul Iosif Ion Prunner. Concertul este realizat cu sprijinul Societății Elgar din Marea Britanie.

Page 1 of 83312345...102030...Last »