Alecsandra Drăgoi câştigătoarea concursului de fotografie National Geographic Traveller
https://www.ziarulmetropolis.ro/alecsandra-dragoi-castigatoarea-concursului-de-fotografie-national-geographic-traveller/

Românca Alecsandra Raluca Drăgoi a câştigat competiţia Travel Photography Competition 2015, concurs de fotografie organizat de revista National Geographic Traveller din Marea Britanie, cu o imagine realizată în Comăneşti, judeţul Bacău, ce surprinde tradiţiile de Anul Nou.

Un articol de Petre Ivan|17 februarie 2015

Fotografia câştigătoare, care prezintă un adolescent îmbrăcat într-o blană de urs şi care este surprins în momentul în care îşi descoperă capul, uitându-se direct în obiectivul foto, cu o privire pătrunzătoare, participant la un obicei de Anul Nou, a fost finalista categoriei „People” (Oameni, n.r.) din concurs.

Imaginea câştigătoare şi toate pozele care au ajuns în finala concursului vor apărea într-o expoziţie dedicată competiţiei la galeria londoneză Theprintspace.

De asemenea, imaginile care au ajuns în finala concursului vor putea fi cumpărate, în premieră, graţie unei colaborări dintre organizatorii competiţiei şi spaţiul expoziţional.

Participanţii se îmbracă în blănuri de urs care au fost păstrate timp de sute de ani, nu provin de la urşi care au fost ucişi în timpul acestui ritual şi nici special pentru acest obicei. Ursul este un simbol al României, iar când am descoperit această tradiţie am fost fascinată – Alecsandra Raluca Drăgoi, câştigătoarea concursului Travel Photography Competition 2015

„Aceasta a fost una dintre imaginile noastre favorite imediat ce a fost înscrisă în concurs. Este o poveste captivantă care se desfăşoară în această imagine şi care îl face pe privitor să vrea să ştie mai mult. La National Geographic Traveller, ne mândrim cu faptul că prezentăm lumea din jurul nostru, de la subiecte atrăgătoare şi convingătoare, la controverse, iar Alecsandra a făcut exact acest lucru”, a declarat Chris Hudson, Art Editor la National Geographic Traveller.

Imaginile căştigătoare vor fi incluse într-un supliment foto gratuit al umărului din luna aprilie al revistei National Geographic Traveller din Marea Britanie.

Competiţia anuală de fotografie National Geographic Traveller 

Alecsandra Drăgoi, câştigătoarea concursului Travel Photography Competition 2015

Alecsandra Drăgoi, câştigătoarea concursului Travel Photography Competition 2015

National Geographic Traveller a lansat competiţia anuală de fotografie în septembrie 2014, iar fotografii din Marea Britanie au fost invitaţi să-şi înscrie imaginile la una dintre cele şase categorii: „Action”, „Animal”, „People”, „River”, „Rural” şi „Urban”.

La categoria „People”, câştigătoare a fost fotografia româncei Alecsandra Raluca Drăgoi, la „Action”, s-a afirmat Yanick Targonski, cu o fotogafie făcută într-un tren în mişcare, în Sri Lanka, la „Urban”, Philip Braude, cu o fotografie realizată în Londra, iar la categoria „River”, apreciată a fost poza lui Claire Carter, realizată în Rio de las Vueltas, Argentina.

De asemenea, Chris Miller, cu o fotografie realizată în Phong Nha-Ke Bang National Park, Vietnam, a fost câştigător la categoria „Rural”, iar Barry Robertson, cu o imagine din Falkland Islands, a fost apreciat la secţiunea „Animals”.

Alecsandra Raluca Drăgoi s-a născut în România, iar, în prezent, locuieşte în Londra, Marea Britanie.

„Am avut întotdeauna curiozitatea să descopăr locuri noi şi să întâlnesc oameni din toată lume. Prin urmare, Anglia a fost cea mai bună alegere, fiindcă am oportunitatea de a întâlni oameni interesanţi din diferite medii culturale şi etnice”, scrie românca pe site-ul său, unde se regăsesc mai multe informaţii despre ea, cât şi o serie de fotografii ale sale.

National Geographic are reputaţia de a fi „epicentrul” celor mai bune lucrări de fotojurnalism din lume.

Foto: – Alecsandra Raluca Drăgoi, National Geographic Traveller – alecsandraralucadragoi.com

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

11
/04
/24

Luna aprilie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă patru noi vernisaje: pe 11 aprilie, la Art Safe (în incinta Combinatului Fondului Plastic, str. Băiculești nr. 29), expoziția artistului Beaver, Gray Area, pe 14 aprilie deschiderea sezonului Galeriei Verticale din incinta Random Space (str. Popa Petre nr. 21) cu expoziția Metal Poetry și un live performance de sculptură susținut de artista Cristina Dinu, pe 19 aprilie Locus Sigilli, a artistei Laura Sima, la Celula de Artă din Bd. Carol, nr. 53 și pe 27 aprilie expoziția de artă cu vânzare re-LEAF, la salonul permanent din Palatul Bragadiru, (Calea Rahovei nr. 147 – 153), un eveniment conex al competiției de pictură live Art Battle, care va avea loc în aceeași dată.

10
/04
/24

Asociația Entuziart, promotor activ al integrării sociale și culturale a persoanelor cu nevoi speciale, este mândră să anunțe lansarea proiectului "CU OCHII MINȚII". Această inițiativă de pionierat, ce se desfășoară în perioada martie - noiembrie 2024, urmărește să îmbogățească viețile persoanelor cu deficiențe de vedere prin art terapie, dans terapie, psihoterapie și activități expresiv-creative.

08
/04
/24

Vineri, 12 aprilie, la ora 19:30, Teatrul Apropo așteaptă publicul, în mereu surprinzătoarea sală de spectacole din cartierul Pipera, la o nouă premieră teatrală: FERICIREA de Eric Assous, un spectacol care tratează cu umor și delicatețe o dilemă a fiecărui cuplu: dacă poți să iubești și poți fi iubit, fericirea are oare termen de valabilitate?

08
/04
/24

Centrul de Comunicare Vizuală anunță cea de-a noua ediție a Conferinței Naționale de Fotografie (CNF2024), care se va derula în perioada 20-21 aprilie, la București, și va marca un moment esențial în calendarul evenimentelor dedicate artei fotografice din țara noastră.

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.

26
/03
/24

Cum se poate găsi un echilibru între stăpânirea strategiilor de comunicare, acumularea cunoștințelor de SEO și duelul cu algoritmii opaci ai tuturor platformelor de social media, de la Instagram la Facebook, de la Tik-Tok la Reddit, toate acestea fiind necesare pentru a ajunge la public, și activitatea propriu-zisă de a crea un concept sau un produs?

22
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie. Astfel, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze spectacole de dans internaționale prezentate în premieră în România, producții coregrafice naționale, dar și să participe la discuții cu artiștii.

22
/03
/24

Cum poate râsul să fie terapeutic? Cum poate cufundarea în natură să ne aline? Cum ne poate ajuta arta mișcării să avem o relație mai bună, mai creativă cu procesul de înaintare în vârstă? În căutarea răspunsurilor la aceste întrebări, Asociația Developing Art lansează proiectul de cercetare artistică All Sorts of Care: o serie de rezidențe artistice dedicate explorării legăturilor complexe dintre corp și minte, în contextul râsului, al îmbătrânirii și al prezenței umane, ca un martor tăcut ce face parte din natură, toate privite prin filtrul ideii de grijă.