Alecsandra Drăgoi câştigătoarea concursului de fotografie National Geographic Traveller
https://www.ziarulmetropolis.ro/alecsandra-dragoi-castigatoarea-concursului-de-fotografie-national-geographic-traveller/

Românca Alecsandra Raluca Drăgoi a câştigat competiţia Travel Photography Competition 2015, concurs de fotografie organizat de revista National Geographic Traveller din Marea Britanie, cu o imagine realizată în Comăneşti, judeţul Bacău, ce surprinde tradiţiile de Anul Nou.

Un articol de Petre Ivan|17 februarie 2015

Fotografia câştigătoare, care prezintă un adolescent îmbrăcat într-o blană de urs şi care este surprins în momentul în care îşi descoperă capul, uitându-se direct în obiectivul foto, cu o privire pătrunzătoare, participant la un obicei de Anul Nou, a fost finalista categoriei „People” (Oameni, n.r.) din concurs.

Imaginea câştigătoare şi toate pozele care au ajuns în finala concursului vor apărea într-o expoziţie dedicată competiţiei la galeria londoneză Theprintspace.

De asemenea, imaginile care au ajuns în finala concursului vor putea fi cumpărate, în premieră, graţie unei colaborări dintre organizatorii competiţiei şi spaţiul expoziţional.

Participanţii se îmbracă în blănuri de urs care au fost păstrate timp de sute de ani, nu provin de la urşi care au fost ucişi în timpul acestui ritual şi nici special pentru acest obicei. Ursul este un simbol al României, iar când am descoperit această tradiţie am fost fascinată – Alecsandra Raluca Drăgoi, câştigătoarea concursului Travel Photography Competition 2015

„Aceasta a fost una dintre imaginile noastre favorite imediat ce a fost înscrisă în concurs. Este o poveste captivantă care se desfăşoară în această imagine şi care îl face pe privitor să vrea să ştie mai mult. La National Geographic Traveller, ne mândrim cu faptul că prezentăm lumea din jurul nostru, de la subiecte atrăgătoare şi convingătoare, la controverse, iar Alecsandra a făcut exact acest lucru”, a declarat Chris Hudson, Art Editor la National Geographic Traveller.

Imaginile căştigătoare vor fi incluse într-un supliment foto gratuit al umărului din luna aprilie al revistei National Geographic Traveller din Marea Britanie.

Competiţia anuală de fotografie National Geographic Traveller 

Alecsandra Drăgoi, câştigătoarea concursului Travel Photography Competition 2015

Alecsandra Drăgoi, câştigătoarea concursului Travel Photography Competition 2015

National Geographic Traveller a lansat competiţia anuală de fotografie în septembrie 2014, iar fotografii din Marea Britanie au fost invitaţi să-şi înscrie imaginile la una dintre cele şase categorii: „Action”, „Animal”, „People”, „River”, „Rural” şi „Urban”.

La categoria „People”, câştigătoare a fost fotografia româncei Alecsandra Raluca Drăgoi, la „Action”, s-a afirmat Yanick Targonski, cu o fotogafie făcută într-un tren în mişcare, în Sri Lanka, la „Urban”, Philip Braude, cu o fotografie realizată în Londra, iar la categoria „River”, apreciată a fost poza lui Claire Carter, realizată în Rio de las Vueltas, Argentina.

De asemenea, Chris Miller, cu o fotografie realizată în Phong Nha-Ke Bang National Park, Vietnam, a fost câştigător la categoria „Rural”, iar Barry Robertson, cu o imagine din Falkland Islands, a fost apreciat la secţiunea „Animals”.

Alecsandra Raluca Drăgoi s-a născut în România, iar, în prezent, locuieşte în Londra, Marea Britanie.

„Am avut întotdeauna curiozitatea să descopăr locuri noi şi să întâlnesc oameni din toată lume. Prin urmare, Anglia a fost cea mai bună alegere, fiindcă am oportunitatea de a întâlni oameni interesanţi din diferite medii culturale şi etnice”, scrie românca pe site-ul său, unde se regăsesc mai multe informaţii despre ea, cât şi o serie de fotografii ale sale.

National Geographic are reputaţia de a fi „epicentrul” celor mai bune lucrări de fotojurnalism din lume.

Foto: – Alecsandra Raluca Drăgoi, National Geographic Traveller – alecsandraralucadragoi.com

24
/10
/22

De joi, 27 octombrie până la finalul lunii noiembrie, 40 de tineri din Ucraina cu vârstă cuprinsă între 15-18 ani sunt invitați să participe la etapa a doua a proiectului „𝐎𝐩𝐞𝐧 𝐌𝐮𝐬𝐞𝐮𝐦𝐬 𝐎𝐩𝐞𝐧 𝐇𝐞𝐚𝐫𝐭𝐬”, în cadrul căreia vor realiza patru instalații artistice ce au ca temă imaginarea viitorului, tinerii având astfel ocazia de a deveni creatorii unei lumi capabile să-i integreze pe ei și pe cei din generațiile următoare.

21
/10
/22

Finalul lunii octombrie aduce două expoziții noi în spațiile neconvenționale ale Celulei de Artă – pe 22 octombrie, la Galeria Verticală by Celula de Artă, găzduită de Random Space (str. Popa Petre nr. 21) va avea loc vernisajul „Let’s run back to a zero point. Look inside” a artistei Marina Aristotel, iar pe 24 octombrie, la Celula de Artă din Bd. Carol nr. 53, Daniel Loagăr aduce „Protoype for Future Cities”.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.

04
/10
/22

Gaep prezintă „Ecologies of Repair” (10 septembrie – 5 noiembrie 2022), o expoziție de lucrări noi de la opt artiste emergente – Amaia Molinet, Anca Bucur, Andreea Medar & Mălina Ionescu, Diana Popuț, Lucia Ghegu, Stanca Soare și Thea Lazăr – care aduc în discuție relația umanului cu non-umanul și dinamicile construire-distrugere, risipă-creație, extracție-adiție.