Alternopedia – un nou proiect TETA, inspirat de IDEO IDEIS
https://www.ziarulmetropolis.ro/alternopedia-un-nou-proiect-teta-inspirat-de-ideo-ideis/

Alternopedia va fi lansată din 14 octombrie 2013 de către Asociaţia TETA – ateliere inspirate de teatru.

Un articol de Andrada Văsii|18 septembrie 2013

Alternopedia va fi lansată din 14 octombrie 2013 de către Asociația TETA – ateliere inspirate de teatru.

Echipa care a creat unul dintre cele mai importante fenomene de educație alternativă prin teatru din România, continuă povestea, de această dată în București.

Andreea Borțun, Co-Founder Alternopedia, a declarat referitor la proiect: ,,Alternopedia e un proiect la care ne gândim de aproape doi ani. Acum a luat forma unui program de explorare personală prin teatru dedicat oricărei persoane care își dorește mai mult și care a ales să meargă altfel. Ne-am propus să continuăm povestea Ideo Ideis, săptămână de săptămână, momentan doar in București.’’

Ca structură, Alternopedia înseamnă 2, 4, 6 sau 8 luni de recreație inspirată de teatru, organizată în 4 module diferite, care trebuie urmate progresiv (autocunoaștere, lucru în echipă, improvizație și interpretare).

Alternopedia – 7 săptămâni, 8 întâlniri

Fiecare modul are 7 săptămâni și include 8 întâlniri : 7 ateliere  de dezvoltare personală prin tehnici teatrale, a câte 3 ore, cu un trainer-actor (Sabina Brândușe, Alexandru Pavel, Adrian Nicolae și Alin State); 1 atelier tematic (teatru-dans cu Florin Fieroiu, scrimă & stage combat cu Florin Kievorkian, muzică & ritm cu Andrei Robin Proca, actorie de film cu Andi Vasluianu). În plus, la finalul modulului fiecare participant va avea ocazia să intre în dialog cu unul dintre susținătorii proiectului (Marius Manole, Cătălin Ștefănescu, Vlad Zamfirescu și Medeea Marinescu), în cadrul unui masterclass, marca Alternopedia.

Un tip de prejudecată ne îndeamnă să rupem artiștii de oamenii ”normali” și să facem din artă ceva inaccesibil. Dar ustensilele ei sunt atât de utile pentru dezvoltarea fiecăruia, încât cred că ar trebui folosite nu doar într-un proiect ca Alternopedia, ci la scară largă, în orice instituție de învățământ.

Marius Manole,

susținător Alternopedia

Teatrul nu e doar pentru scenă, iar instrumentele lui nu sunt deloc exclusiviste: ele îi aduc pe participanți mai aproape de ei înșiși și de potențialul lor creativ. Atelierele Alternopedia folosesc tehnici teatrale și întâlniri fericite pentru a-i ajuta pe cei care iau parte la această experiență să devină mai dezinhibați și mai încrezători în propriile forțe.

Alternopedia

Alternopedia va fi lansată din 14 octombrie 2013 de către Asociația TETA.

Să fii Alternoped înseamnă să vrei mai mult de la tine, să crezi că poți să mergi altfel: împotriva curentului, împotriva clișeelor, împotriva plictiselii.

Info:

Înscrierile se fac până pe 10 octombrie pe www.alternopedia.ro.

În weekendul 21-22 septembrie orice persoană interesată este așteptată la atelierele deschise Alternopedia, pentru un demo gratuit al experienței.

Grupele vor fi programate între orele 12:00 și 16:00.

05
/02
/24

La Centrul Național al Dansului București (CNDB), anul începe cu o rezidență și cu o serie de spectacole prezentate în cadrul stagiunii. 2024 este an aniversar la CNDB. Instituția împlinește 20 de ani și își propune să celebreze prin evenimente speciale cele două decenii de promovare a creației coregrafice.

05
/02
/24

„Din autobiografie îmi extrag eu forța, prin autobiografie simt că pot să-i fac pe oameni să se confrunte cu acele lucruri pe care nu vor să le vadă. Când vine vorba de scrierea autobiografică, oamenii nu mai pot spune: E doar un personaj, asta nu poate fi adevărat”.

05
/02
/24

Vineri, 9 februarie 2024 (19.00), ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO va fi dirijată de RADU PAPONIU, director artistic și muzical al ansamblului Southwest Florida Symphony Orchestra, dirijor asociat al Filarmonicii din Naples (Florida – S.U.A.) și director muzical al Orchestrei de Tineret din același oraș american. Din 2017, Radu Paponiu a dirijat Filarmonica din Naples în peste 100 de evenimente diferite de muzică clasică, pop sau în proiecte educaționale.

05
/02
/24

Considerat, de critici, dar și de iubitorii de artă, poate cel mai cunoscut și mai bine cotat artist român contemporan la nivel internațional, Adrian Ghenie revine într-o licitație din România cu o lucrare amplă și expresivă.

05
/02
/24

Prima premieră a anului 2024 la Teatrul EXCELSIOR (singurul teatru din București dedicat adolescenților și tinerilor) este spectacolul PTERODACTILI de Nicky Silver, o producție în regia lui Radu Iacoban și scenografia lui Tudor Prodan.

05
/02
/24

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă marți, 6 februarie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Borges și eu de Jay Parini, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea lui Mihnea Gafița, un road novel care emană o nesfârșită admirație pentru unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori ai secolului XX, un roman ce are la bază întâmplări petrecute în primăvara anului 1971.

04
/02
/24

NOU Un singur personaj, în care coabitează două ființe diferite, chiar opuse. Un singur monolog, lung, rostit de doi actori, într-un spectacol nou intrat în portofoliul Teatrului Metropolis, în urma concursului pentru debutanți, “StarT”

02
/02
/24

Jurnalismul de investigație din Balcani, Europa Centrală, țările Parteneriatului Estic, precum și Cipru și Malta, a întâmpinat numeroase provocări în ultimii ani. În multe țări din regiune, peisajul media este plin de (auto-)cenzură, iar inițiativele independente și critice sunt insuficiente. Jurnaliștii se confruntă deseori cu amenințări, hărțuire și acțiuni legale, ceea ce le restricționează tot mai mult capacitatea de a documenta și raporta problemele acute din societatea actuală.

02
/02
/24

În perioada 5 – 23 februarie 2024, Elite Art Gallery vă invită la expoziția artistului Leo Dolghier Oleg, „Symbiosis”, curatoriată de istoricul de artă, Felicia Acsinte. În cadrul vernisajului, care va avea loc pe data de 8 februarie, începând cu ora 18:00, expoziția va fi îmbogățită cu un element interactiv și dinamic, prezentat de artistul performer, Alexandru Medinschi, completând astfel călătoria vizuală printr-o experiență captivantă.