Amant dublu, thrillerul erotic în regia lui François Ozon, din 10 noiembrie, în cinematografe
https://www.ziarulmetropolis.ro/amant-dublu-thrillerul-erotic-in-regia-lui-francois-ozon-din-10-noiembrie-in-cinematografe/

Intens şi tulburător, Amant dublu este cel mai recent film al regizorului François Ozon, cu Jérémie Renier, Marine Vacth şi Jacqueline Bisset în distribuţie. Selectat în Competiţia oficială a Festivalului de film de la Cannes de anul acesta, Amant dublu intră în cinematografele din România în 10 noiembrie.

Un articol de Petre Ivan|8 noiembrie 2017

Chloé, o tânără fragilă, se îndragostește de psihanalistul său, Paul. După câteva luni, cei doi se mută împreună. Curând Chloé descoperă că iubitul ei îi ascunde voit o parte a identității lui.

La granița dintre iubire și hărțuire, sex și nevroză, Amant dublu este o călătorie erotică spre partea întunecată a minții. Cine este de fapt amantul ei? Doar un vis, o dorință ascunsă sau o dublură malefică?

Intensitatea subiectivă a primelor 10 minute curge în tot restul filmului. O urmărim pe Chloé într-un mod linear, creând o tensiune a poveștii, folosind elemente de suspans, în timp ce rămânem ancorați într-o realitate schimbătoare, cu momente de derapaje mentale sau fantasmatice. Asta mi-a permis să deviez de la o zonă pur realistă și să flirtez cu lumea imaginară a personajului. Pericolele exterioare și amenințările pe care le percepe Chloé scot la suprafață tumultul său interior. Mi-a plăcut idea asta. –  François Ozon

AMANT DUBLU / L’AMANT DOUBLE

2017 | Franța | thriller | 110 minute

Regia: François Ozon

Cu: Jérémie Renier, Marine Vacth, Jacqueline Bisset

Competiția Oficială, Cannes 2017

AMANT DUBLU / L’AMANT DOUBLE (2017) este distribuit în România de Independenţa Film, casă de distribuţie care promovează filme independente de referință, de nișă sau câștigătoare ale unor premii internaționale prestigioase.

Foto: Amant dublu – facebook

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.

20
/10
/22

„Oameni de treabă” / „Men of Deeds”, noul film al regizorului Paul Negoescu, cu Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc în distribuție, va avea o avanpremieră specială în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest, sâmbătă, 22 octombrie.

19
/10
/22

CRONICĂ DE FILM După câteva încercări nereuşite de-a lungul anilor de-a face un horror românesc inspirat din literatură sau folclor (de la moroi la vampiri), iată în sfârşit un film căruia nu îi este ruşine să scoată capul în lume - „Capra cu trei iezi”, un debut independent realizat de Victor Canache, care acum câţiva ani lansa şi un scurtmetraj cu acelaşi titlu.