Ana Ularu, în Index Zero, SF-ul care a avut premiera la Roma
https://www.ziarulmetropolis.ro/ana-ularu-in-index-zero-sf-ul-care-a-avut-premiera-la-roma/

Românca Ana Ularu are rolul principal în SF-ul Index Zero (2014), alături de Simon Merrells, în regia italianului Lorenzo Sportiello. “Premiera de la Roma a fost un succes uriaş”, a mărturisit actriţa, la întoarcerea din Italia.

Un articol de Petre Ivan|3 noiembrie 2014

Ana Ularu (Serena, Periferic, serialul HBO Familia Borgia, Italiencele, Hârtia va fi albastră, Sunt o babă comunistă, O vară foarte instabilă) a fost zilele trecute alături de echipa filmului la premiera mondială din cadrul Festivalului Internaţional de la Roma. Evenimentul a avut loc la o săptămână după ce Ana s-a întors de la premiera londoneză a lungmetrajului Serena, regizat de deținătoarea unui Oscarului, Susanne Bier, unde joacă alături de Bradley Cooper şi Jennifer Lawrence.

Trei proiecţii din patru ale filmului Index Zero la Festivalul Internaţional de Film de la Roma au fost sold out.

“La ultima vizionare, împreună cu regizorul Lorenzo şi partenerul meu din film, Simon Merrells, am rămas şi am fost felicitaţi de 300 de oameni care ieşeau lăcrimând, ne îmbraţişau, îşi făceau poze cu noi şi ne spuneau că Italia nu a mai văzut de mult asemenea film. Succes total! Experienţa Roma a fost una dintre cele mai fericite din viaţa mea! Răspunsul publicului a fost cel mai frumos cadou după toată munca noastră!” – Ana Ularu

Index Zero, care a rulat în secţiunea Perspective, reprezintă debutul în lungmetraj al tânărului regizor Lorenzo Sportiello şi a fost declarat proiect de interes cultural naţional de către Ministerul Culturii din Italia. Pe lângă regie, Sportiello cosemnează scenariul, coloana sonoră şi efectele vizuale ale producţiei.

La Roma, Ana Ularu a fost rock star pe covorul roșu într-o rochie semnată Maria Lucia Hohan, și a purtat pantofi creați de Mihaela Glăvan.

Printre vedetele ale căror filme noi au fost proiectate la Festivalului de la Roma (16-25 octombrie) s-au numărat Clive Owen (cu miniseria The Knick, în regia lui Steven Soderberg), Richard Gere (cu Time out of Mind), Kevin Costner (cu Black and White), Guillaume Canet (La prochaine fois, je viserai le coeur).

Între timp, pe Ana Ularu o puteţi vedea LIVE miercurea aceasta, 5 noiembrie, la Godot Cafe-Teatru (str. Blănari nr. 14), în spectacolul În parc, alături de Istvan Teglas. În parc este o piesă în două personaje în regia şi după un scenariu de Radu Iacoban.

Din 24 octombrie o puteți vedea pe Ana pe marile ecrane în Serena, în regia câștigătoarei de Oscar, Susanne Bier, unde Ana Ularu joacă alături de Bradley Cooper şi Jennifer Lawrence.

Foto: Ana Ularu  –  Gianluca Sportelli

06
/02
/17

Cineastul Damien Chazelle a fost recompensat cu marea distincție acordată la cea de-a 69-a ediție anuală a premiilor Sindicatului Regizorilor Americani - The Directors Guild of America (DGA Awards) pentru comedia muzicală romantică "La La Land". Premiul obținut de regizorul filmului "La La Land" consolidează poziția de favorită la Oscar a peliculei din distribuția căreia fac parte Ryan Gosling și Emma Stone.

03
/02
/17

Ajuns la a patra ediție, Festivalul Ceau, Cinema! din Timișoara lansează apelul la înscriere în secțiunea competițională internațională, dedicată filmelor de lungmetraj: ficțiune, documentar sau animație. Sunt vizate filme din 2016 sau 2017, din țările cu minorități tradiționale în regiunea Banatului. Selecționerul Competiției este criticul de film Ionuț Mareș.

03
/02
/17

Când pronunți ”Dan Puric”, audiența se grupează rapid în două tabere, sintetizabile cam așa: ”e deștept, le zice bine și e un munte de talent” sau ”lasă-mă, dom’ne, în pace..” (cel puțin). Pe mine, multe dintre spectacolele și vorbele lui m-au bucurat adânc, în același timp unele din (zic eu) marotele sale mi-au provocat un rid în plus. În mod clar, e un ”ne-oarecare”, totodată nescutit de ”cele ale omului”.  Îți place sau nu de el, e un fluviu în felul lui.

02
/02
/17

„Belgica”, filmul care are toate șansele să te teleporteze din sala de cinema direct în club pe ritmuri originale de Soulwax, va intra pe marile ecrane din România pe 17 februarie, distribuit de Transilvania Film.

02
/02
/17

CRONICĂ DE FILM. E dificil de scris despre un debut care se anunţa promiţător, dar care se dovedeşte dezamăgitor, aşa cum este „La drum cu tata”, de Anca Miruna Lăzărescu, o regizoare româncă stabilită în Germania, unde a absolvit Universitatea de Televiziune și Film din München.

31
/01
/17

 „Dictatorii sunt întotdeauna dezinformaţi. E rezultatul fricii pe care o sădesc. Cad în propria lor capcană: a terorii. De fapt, mi-e frică - mi-e frică să spun tot ce gândesc. Dacă acest carnet cade în mâna cuiva? La români, stomacul e mai important decât creierul. Chiar şi decât picioarele...", nota în jurnalul său regizorul Alexandru Tatos, pe 20 mai 1973. Într-o zi de 31 ianuarie (1990) Alexandru Tatos înceta din viaţă.

31
/01
/17

A vrut să se facă aviator și a devenit actor, pentru că așa cum spunea în ale sale memorii “cea mai frumoasă frumusețe este meseria pe care mi-am ales-o și căreia m-am dedicat vreme de 50 de ani. Privind în urmă pot spune că nu aş schimba nimic la viaţa mea. Am avut o viaţă bogată şi fericită. Am avut o imaginaţie suficient de bogată încât să pot să mă închipui în tot felul de situaţii sociale în care aş fi putut să trăiesc şi să-mi dau seama că nu m-ar fi satisfăcut niciuna”.

28
/01
/17

Trei regizori - Gabriel Achim, Ruxandra Ghiţescu şi Andreea Păduraru. Trei poveşti speciale. Trei scurtmetraje româneşti simpatice - "Carne de iepure", "Nina" şi "Bricostory", disponibile pe platforma gratuită Cinepub.

28
/01
/17

Peste 150 de persoane au vizionat, în avanpremieră, la Cinema City din AFI Palace Cotroceni, filmul „Fondatorul”. Acesta prezintă povestea reală a originalului antreprenor american Ray Kroc – un agent de vânzări care a transformat McDonald’s-ul într-un imperiu global şi un brand cunoscut de toată lumea.