Angela Gheorghiu şi-a lansat primul album de colinde
https://www.ziarulmetropolis.ro/angela-gheorghiu-si-a-lansat-primul-album-de-colinde/

Soprana Angela Gheorghiu a lansat primul său album de colinde româneşti, „O, ce veste minunată”, care conţine 16 dintre cele mai îndrăgite cântece tradiţionale de sărbători.

Un articol de Andrada Văsii|20 noiembrie 2013

Soprana Angela Gheorghiu a lansat primul său album de colinde româneşti, „O, ce veste minunată”, care conţine 16 dintre cele mai îndrăgite cântece tradiţionale de sărbători.

Albumul „O, ce veste minunată!”, lansat de Angela Gheorghiu împreună cu MediaPro Music, este realizat cu sprijinul Radio România şi al Centrului Cultural Casa Artelor şi cuprinde cele mai îndrăgite colinde românşti, printre care „Bună dimineaţa la Moş Ajun”, „Florile dalbe (Astăzi s-a născut Hristos)” şi „Colindiţa”.

Cu această ocazie, Angela Gheorghiu lansează şi un colind, „La Vitleem colo-n jos”, extras de pe noul material discografic. Colindul este tradiţional, prelucrat de Nicolae Lungu, iar aranjamentul a fost realizat de Dan Dediu.

„Am înregistrat acest album de colinde pentru a readuce în suflet acea bucurie simplă, dar înalţătoare a Crăciunului petrecut alături de cei mai dragi oameni. Sunt fericită şi emoţionată să pot oferi publicului primul CD cu colinde româneşti de referinţă, cu aranjamente gândite pentru spiritul şi vocea mea.”

Citiţi şi: Angela Gheorghiu la Viena: prestaţia în „Tosca”, apreciată de presa austriacă

Soprana a continuat: „Este un vis împlinit pentru mine, pentru că este un proiect de suflet, primul realizat prin intermediul fundaţiei pe care am înfiinţat-o şi care-mi poartă numele, Fundaţia Angela Gheorghiu. Le mulţumesc tuturor prietenilor care m-au sprijinit pentru a vă putea oferi ce este mai de preţ în muzica românească tradiţională de Crăciun. Vă urez să aveţi parte de sărbători cu mare bucurie şi pace sufletească!”.

Angela Gheorghiu

Angela Gheorghiu – Coperta albumului de colinde 

Piesele au fost înregistrate în luna septembrie, la Sala Radio, alături de Orchestra Naţională Radio – dirijor Tiberiu Soare, Corul Naţional de Cameră Madrigal – dirijor Voicu Popescu şi Corul Accoustic – dirijor Daniel Jinga, şi în Studioul ISV – Ines Studio & Video, notează Mediafax.

Albumul este o coproducţie Fundaţia Angela Gheorghiu – Radio România – Centrul Cultural Casa Artelor Sector 3 Bucureşti – Primăria Sectorului 3 Bucureşti. Producătorul general al acestui material discografic este Oltea Şerban Pârâu, iar producătorul executiv, Alice Barb.

Foto credit: Angela Gheorghiu – Facebook

17
/11
/23

“Lacul Lebedelor”, cel mai faimos spectacol de balet al tuturor timpurilor, se joacă în premieră pe scena Sălii Palatului din București, cu participarea extraordinară a Baletului Operei Naționale București, avându-i ca invitați pe prim balerinii de talie mondială Iana Salenko și Marian Walter.

17
/11
/23

Înaintea concertului de pe 18 noiembrie de la Arenele Romane, byron lansează un videoclip pentru cea mai complexă piesă din repertoriul trupei - În infern. Scrisă într-o singură zi, orchestrată în 6 luni și filmată în două zile, piesa de zece minute încheie noul album Efemeride.

17
/11
/23

Jessie J, Róisín Murphy, Katie Melua, Delia, Emma, José González, unii dintre cei mai în vogă și apreciați artiști ai momentului, ale căror comunități de fani și urmăritori însumează doar pe YouTube peste 12.000.000 de persoane din întreaga lume și care sunt ascultați de peste 25.000.000 de persoane lunar pe platforma Spotify, vin în premieră la Timișoara, în luna decembrie, pe scena evenimentului „Timișoara 2023 la nesfârșit”

16
/11
/23

Marți, 21 noiembrie, de la ora 19:00, la Sala Radio din București, violoniștii Simina Croitoru și Gabriel Croitoru, acompaniați de pianistul Horia Mihail, vor susține concertul de încheiere a ediției din acest an a Turneului ”Vioara lui Enescu”.

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

13
/11
/23

Gabriel Croitoru și Simina Croitoru, tată şi fiică, merg înainte cu ediția din acest an a Turneului Național Vioara lui Enescu la sate, în comuna Petriș, județul Arad (17 noiembrie, ora 12.30), la Deva, pe scena Sălii Pro Arte (17 noiembrie, ora 19), la Braşov, la Sala Patria (18 noiembrie, ora 19), cu finalul turneului la Bucureşti, la Sala Radio (21 noiembrie, ora 19).

06
/11
/23

În 2023 se aniversează 190 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai mari compozitori: JOHANNES BRAHMS. Născut la Hamburg, pe 7 mai 1833, Brahms este considerat, alături de Bach și Beethoven, unul dintre cei trei mari „B” ai muzicii clasice: „Cred în Bach – Tatăl, Beethoven – Fiul și Brahms – Duhul Sfânt al muzicii” – spunea marele dirijor german Hans von Bülow.

30
/10
/23

Grupul de rock alternativ Heartbreak Cinema a lansat o piesă cu un mesaj puternic, care nu poate trece pe lângă urechile ascultătorilor. Punk-ul nu a fost creat pentru a fi confortabil, iar „Fuckaholic” demonstrează rădăcinile genului, prin expunerea experiențelor negative ale Mariei Teodora și a colaboratoarei Iris Danciu