Angela Gheorghiu va fi decorată de Regele Mihai pe 25 octombrie
https://www.ziarulmetropolis.ro/angela-gheorghiu-va-fi-decorata-de-regele-mihai-pe-25-octombrie/

Soprana Angela Gheorghiu va fi distinsă pe 25 octombrie de Regele Mihai cu decoraţia „Nihil Sine Deo”, ce este acordată personalităţilor marcante, care au realizat performanţe de înalt nivel, a declarat biroul de presă al artistei.   Distincţia îi va fi acordată sopranei Angela Gheorghiu chiar în ziua în care Regele Mihai sărbătoreşte cea de-a […]

Un articol de |18 septembrie 2012

Soprana Angela Gheorghiu va fi distinsă pe 25 octombrie de Regele Mihai cu decoraţia „Nihil Sine Deo”, ce este acordată personalităţilor marcante, care au realizat performanţe de înalt nivel, a declarat biroul de presă al artistei.

 

Distincţia îi va fi acordată sopranei Angela Gheorghiu chiar în ziua în care Regele Mihai sărbătoreşte cea de-a 91-a aniversare.

Potrivit site-ului Casei Regale a României, decoraţia regală „Nihil Sine Deo” a fost instituită la data de 30 decembrie 2009, prin ordinul Regelui Mihai I, şeful Casei Regale a României şi poate fi acordată personalităţilor marcante din domeniul social, ştiinţific, educaţional, cultural, spiritual, economic, politic şi militar ce au ajuns la un respectabil număr de ani în profesie sau au realizat o performanţă de înalt nivel, au avut o iniţiativă ieşită din comun, au dat dovadă de generozitate şi spirit de răspundere, au folosit puterea exemplului personal pentru a îmbogăţi prezentul românesc.

Pe de altă parte, cu sprijinul Casei Regale a României, Angela Gheorghiu a realizat, zilele trecute, o sesiune foto pentru una din cele mai importante reviste glossy americane – MORE, a declarat biroul de presă al artistei.

Potrivit sursei citate, cel care a realizat această sesiune foto este Christian Witkin, unul dintre cei mai importanţi fotografi ai momentului din Statele Unite ale Americii. Supranumit şi „fotograful celebrităţilor”, Witkin a realizat de-a lungul timpului sesiuni foto cu cele mai importante personalităţi de la Hollywood.

Sesiunea foto cu soprana Angela Gheorghiu a fost realizată cu sprijinul Casei Regale a României, spaţiile de desfăşurare fiind Palatul Peleş şi Palatul Pelişor din Sinaia. iar sesiunea foto se înscrie în campania pe care Angela Gheorghiu a iniţiat-o personal, de promovare a României şi valorilor sale culturale, la nivel internaţional.

„Sesiunea foto a decurs excelent, în primul rând, pentru că am avut suficient timp în avans, iar Angela a fost absolut minunată. Am lucrat cu actori, regizori, pictori etc. Dar nimeni din lumea operei. În plus, nici în România nu am mai fost până acum, aşa că pentru mine sunt două premiere absolute. Angela a fost specială, a ştiut să mă inspire şi pe mine. A fost extrem de generoasă, ştie să se joace cu aparatul de fotografiat…. aşa cum numai starurile adevărate ştiu să o facă”, a spus Christian Witkin..

Celebrul fotograf mai spune că soprana se încadrează într-un gen separat. „La acest moment al carierei mele, atenţia îmi este îndreptată asupra regizorilor de film celebri, atleţi olimpici şi stele de cinema. Înainte de a veni în România, am realizat sesiuni foto cu Anthony Hopkins, dar şi cu creatorii celebrului serial «South Park». Angela Gheorghiu iniţiază pentru mine o nouă categorie de artişti. Pentru mine e întotdeauna important să lucrez cu cineva care e foarte bine plasat în domeniul artistic. Am avut şansa nemaipomenită da a sta de vorbă mai pe larg cu Angela Gheorghiu, un lucru extrem de important pentru mine, în momentul în care îmi aleg cadrele şi le corelez cu personalitatea artistului respectiv”, a afirmat Christian Witkin.

Acesta precizează că a încercat să obţină, în cadrul sesiunii foto cu Angela Gheorghiu, imaginea personalităţii sale. „Cred că am obţinut asta. Am reuşit să captez pe film două laturi ale personalităţii sale: una – cea a intepretului de operă Angela Gheorghiu, şi cealaltă – cea a omului Angela Gheorghiu, cu copilăriile sale, cu drăgălăşeniile sale… Nu ştiam cum se vor «dezvălui» aceste elemente ale personalităţii sale, dar, în final, totul a fost senzaţional. Iar sesiunea a ieşit minunat. Am reuşit să surprind versiunea Angelei Gheorghiu despre feminitate şi frumuseţe”, a explicat Witkin.

În prezent, Angela Gheorghiu se află la Milano, pentru seria de spectacole „La Boheme” pe care le va susţine la celebrul Teatru Scala (pe 26 septembrie şi pe 1, 4 şi 8 octombrie).

Angela Gheorghiu, născută pe 7 septembrie 1965, la Adjud, este o adevărată stea a operei internaţionale, fiind, totodată, unul dintre cel mai bine vânduţi artişti români de muzică clasică. Lansarea sa în străinătate a avut loc în 1992, la Covent Garden, cu „Boema” de Puccini. În acelaşi an, a debutat pe scenele renumitelor Metropolitan Opera din New York şi Opera de Stat din Viena. De atunci, soprana a cântat pe cele mai mari scene ale lumii. În 2010, Angela Gheorghiu a primit titlul de artista anului la cea de-a 11-a ediţie a Classical Brit Awards, la Londra, trofeu pe care l-a câştigat şi în 2001. Totodată, în 2010, soprana a fost decorată cu Ordinul „Steaua României” în grad de Comandor.

Christian Witkin, născut în 1966, la Manchester, este un celebru fotograf care îşi desfăşoară activitatea în SUA. Pictorialele realizate de Witkin au fost publicate în cele mai importante publicaţii americane, printre care Vogue, Elle, W, Harper’s Bazaar, Vanity Fair, The New York Times Magazine, The London Sunday Times. Totodată, Witkin a realizat campanii publicitare pentru companii precum Gap, Nike, Calvin Klein, Levi’s.

Sursa: Mediafax

12
/02
/24

La început de primăvară, Opera Națională București propune publicului spectacolul „Carmen” de Georges Bizet în dublă reprezentație, pe 1 și 3 martie, cu o distribuție de excepție: mezzosoprana Ruxandra Donose invitată în rolul titular, tenorul Ramón Vargas invitat în rolul Don José, baritonul Mihai Damian invitat în rolul Escamillo. În rolul Micaela va evolua soprana Operei Marta Sandu Ofrim. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare.

09
/02
/24

CARTEA DE CINEMA Într-o scurtă carte apărută în 2022 şi bazată pe câteva dialoguri inedite iniţiate de Ioan-Pavel Azap şi derulate între 2009 şi 2011, Tudor Caranfil vorbeşte despre parcursul său şi critica de film. Un moment esenţial au fost "Serile prietenilor filmului", un eveniment pe care l-a creat în 1962 şi al cărui succes avea să ducă la formarea Cinematecii - o poveste demnă însăşi de un scenariu.

09
/02
/24

Cu încasări de 952 de milioane de dolari la box-office-ul mondial, onorat cu cele mai mari premii ale industriei din acest an, dominând cu câte 13 nominalizări la Oscar® și la Premiile Academiei Britanice de Film și Televiziune (BAFTA), blockbusterul Oppenheimer în care joacă Cillian Murphy, nominalizat la Oscar pentru rolul lui J. Robert Oppenheimer și Emily Blunt în rolul soției sale, biologul și botanistul Katherine „Kitty” Oppenheimer, va fi disponibil pentru vizionare în exclusivitate pe SkyShowtime din 21 martie.

09
/02
/24

Seria CultClassics aduce în atenția publicului filme semnificative sau realizatori de film importanți din istoria cinematografiei. “Am vrut să creăm un program independent, care să ne conducă într-o călătorie prin lumea filmului, să explorăm împreună diferite curente cinematografice, stiluri regizorale, culturi și spații geografice” Anca Caramelea, curator ARTA.

09
/02
/24

Pe 11 și 20 februarie, de la ora 19:00, la Sala Mare a Teatrului Național Iași, va avea loc premiera pe țară O tragedie veninoasă după Women beware women de Thomas Middleton, regia, traducerea și adaptarea scenică aparținându-i lui Silviu Purcărete. Scenografia spectacolului este creată de Dragoș Buhagiar, noul proiect marcând împlinirea a 14 ani de excepțională colaborare cu regizorul Silviu Purcărete, începută la Teatrul Național Iași, cu spectacolul Uriașii munților de Luigi Pirandello.

09
/02
/24

Studenții bucureșteni sunt invitați să participe la un program de mentorat și internship dedicat spațiilor culturale din București. Pe lângă experiența practică, participanții vor putea accesa sponsorizări în valoare de 27.000 lei și vor avea posibilitatea unor stagii de practică în cele mai active agenții de comunicare din România

09
/02
/24

mind-moving, programul de terapie prin artă inițiat și organizat de Indie Box, în parteneriat cu NOPA - Societatea Norvegiană a Compozitorilor și Textierilor, Asociația Entuziart și Profeti ART SRL, ajunge la finalul perioadei de implementare și își încheie călătoria cu un eveniment special, dedicat publicului larg, cu intrare liberă, pe 21 februarie, de la 18:30, la Arcub - Hanul Gabroveni (str. Lipscani, nr. 84 - 90).