,,Animation Worksheep”, primul atelier internaţional de animaţie din România
https://www.ziarulmetropolis.ro/animation-worksheep-primul-atelier-international-de-animatie-din-romania/

Cu ocazia celei de-a VI-a ediţii, ,,Animation Worksheep” devine primul atelier internaţional de animaţie din România, reprezentând o încoronare a ediţiilor anterioare, dar şi primul proiect găzduit de CINETic, ce va desfăşura în perioada 9-30 mai 2016, în Bucureşti.

Un articol de Petre Ivan|26 mai 2016

Spre deosebire de anii anteriori, participarea la atelier se bazează pe selecţia a şase dintre cei mai buni animatori dintr-un total de 60 de participanţi ai ediţiilor anterioare, alături de şase animatori români recrutaţi de echipa Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim’est.

Cei şase foşti participanţi sunt Sandu Cojocari, Matei Monoranu, Vadim Ciocazan, Anna Florea, Andra Mirea, Ana Dobr,Animation Worksheepescu, iar ceilalţi şase animatori aleşi sunt Radu Pop, Bogdan Nedelcu, Claudia Ilea, Luiz Stockler, Paul Mureşan, Aniela Ariton.

Aceştia vor experimenta diverse tehnici de animaţie, precum 2D desenat, stop-motion, cut-out, 2D digital, 3D, sub îndrumarea unor animatori profesionişti atât români, cât şi străini. Matei Branea, realizatorul personajului Omulan şi a emisiunii de televiziune „Planeta Moldova”, Tudor Avrămuţ, animator al serialului TV „Animat Planet Show”, şi Bogdan Lazăr, unul dintre animatorii studioului Golem, specializat în producţii de animaţie pentru industria publicitară autohtonă îşi vor împărtăşi experienţa şi cunoştinţele tinerilor participanţi ai acestei ediţii.

De asemenea, animatorul britanic Joe King, absolvent al Royal College of Art, laureat al numeroaselor competiţii internaţionale de profil, în prezent director al casei de producţie Slinky Pictures, alături de Udo Prinsen, fondator al Carambolas Films şi cunoscut pentru scurtmetrajul „Audition”, şi de Capucine Latrasse, creatoare de animaţii şi benzi desenate, vor contribui semnificativ în demersul educaţional al atelierului, propunând cursanţilor diverse perspective de abordare a animaţiei.

Foto: Animation Worksheep – www.worksheep.ro/

02
/06
/23

O oportunitate excelentă pentru actorii de teatru din România, programul 10 pentru FILM își continuă misiunea la TIFF.22. Astfel, alți 10 actori aflați la debut sau care au interpretat până acum roluri secundare în cinema vor veni la festival, unde vor intra într-un program de prezentare și formare, care include workshop-uri, dar și întâlniri esențiale cu profesioniști din industrie.

30
/05
/23

Mini-vacanța de la începutul lunii iunie vine cu mai multe motive de sărbătoare: vreme călduroasă, timp liber de petrecut în familie și cinci zile de filme pentru copii la prețul unic de 10 lei biletul în rețeaua Cineplexx – Băneasa, Titan, Sibiu, Satu-Mare și Târgu-Mureș. Astfel, în perioada 1 - 5 iunie 2023, continuă tradiția de a sărbători Ziua Copilului la cinema cu promoţii de preţ imbatabile.

29
/05
/23

Insula 42, Centrul Cultural Clujean și Cinema Victoria, în parteneriat cu Festivalul Ceau Cinema!, vă invită în data de 4 iunie, începând cu ora 18.00, la Cinema Victoria din Timişoara la un masterclass susținut de Richard Peña, renumit curator, programator și educator de cinema american, dedicat avangardei cinematografice americane a anilor ’40-’60.

26
/05
/23

Programul TIFF.22 (9 – 18 iunie, Cluj-Napoca) va cuprinde o selecție de cinema nordic grație unui parteneriat în premieră între TIFF, institutele de film și ambasadele celor cinci țări din regiune: Danemarca, Suedia, Finlanda, Islanda și Norvegia.

25
/05
/23

„Încă două lozuri" (2023), noua comedie a regizorului Paul Negoescu, „Între revoluţii" (2023), filmul hibrid al lui Vlad Petri, premiat la Berlinale, şi producţia germană „Putem la fel de bine să fim morţi" (2022), care o are în rolul principal pe cunoscuta actriţă timişoreană Ioana Iacob, vor putea fi văzute în cadrul unor proiecții speciale la a zecea ediţie a Festivalului Ceau, Cinema! de la Timişoara, ce va avea loc în perioada 12-16 iulie.