,,Animation Worksheep”, primul atelier internaţional de animaţie din România
https://www.ziarulmetropolis.ro/animation-worksheep-primul-atelier-international-de-animatie-din-romania/

Cu ocazia celei de-a VI-a ediţii, ,,Animation Worksheep” devine primul atelier internaţional de animaţie din România, reprezentând o încoronare a ediţiilor anterioare, dar şi primul proiect găzduit de CINETic, ce va desfăşura în perioada 9-30 mai 2016, în Bucureşti.

Un articol de Petre Ivan|26 mai 2016

Spre deosebire de anii anteriori, participarea la atelier se bazează pe selecţia a şase dintre cei mai buni animatori dintr-un total de 60 de participanţi ai ediţiilor anterioare, alături de şase animatori români recrutaţi de echipa Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim’est.

Cei şase foşti participanţi sunt Sandu Cojocari, Matei Monoranu, Vadim Ciocazan, Anna Florea, Andra Mirea, Ana Dobr,Animation Worksheepescu, iar ceilalţi şase animatori aleşi sunt Radu Pop, Bogdan Nedelcu, Claudia Ilea, Luiz Stockler, Paul Mureşan, Aniela Ariton.

Aceştia vor experimenta diverse tehnici de animaţie, precum 2D desenat, stop-motion, cut-out, 2D digital, 3D, sub îndrumarea unor animatori profesionişti atât români, cât şi străini. Matei Branea, realizatorul personajului Omulan şi a emisiunii de televiziune „Planeta Moldova”, Tudor Avrămuţ, animator al serialului TV „Animat Planet Show”, şi Bogdan Lazăr, unul dintre animatorii studioului Golem, specializat în producţii de animaţie pentru industria publicitară autohtonă îşi vor împărtăşi experienţa şi cunoştinţele tinerilor participanţi ai acestei ediţii.

De asemenea, animatorul britanic Joe King, absolvent al Royal College of Art, laureat al numeroaselor competiţii internaţionale de profil, în prezent director al casei de producţie Slinky Pictures, alături de Udo Prinsen, fondator al Carambolas Films şi cunoscut pentru scurtmetrajul „Audition”, şi de Capucine Latrasse, creatoare de animaţii şi benzi desenate, vor contribui semnificativ în demersul educaţional al atelierului, propunând cursanţilor diverse perspective de abordare a animaţiei.

Foto: Animation Worksheep – www.worksheep.ro/

28
/01
/15

"Timbuktu", un lungmetraj regizat de mauritanul Abderrahmane Sissako, despre Sahelul confruntat cu jihadismul, şi comedia populară "La Famille Bélier", regizată de francezul Eric Lartigau, despre universul surzilor, figurează printre peliculele nominalizate la premiul César pentru cel mai bun film.

28
/01
/15

Compozitorul de muzică de film Hans Zimmer a fost dat în judecată, fiind acuzat că a copiat piesa principală din lungmetrajul "12 ani de sclavie/ 12 Years A Slave" din coloana sonoră a serialului TV "Neveste disperate/ Desperate Housewives".

28
/01
/15

Actorul american Sean Penn va primi premiul César pentru întreaga activitate în cadrul celei de-a 40-a ediţii de acordare a prestigioaselor trofee franţuzeşti dedicate cinematografiei, care se va desfăşura pe 20 februarie, la Paris.

26
/01
/15

CRONICĂ DE FILM Un lucru e cert, iar „American Sniper”/„Lunetistul american” nu face decât să-l reconfirme: lui Clint Eastwood îi plac drapelul american, luptele şi, mai presus de orice, armele.

25
/01
/15

CRONICĂ DE FILM „Our Sunhi”, penultimul film al prolificului regizor sud-coreean Hong Sang-soo, un răsfățat al marilor festivaluri, a fost premiat în 2013 la Locarno pentru regie și a fost inclus recent de revista franceză Cahiers du Cinema în topul pe 2014.

23
/01
/15

Pasionaţii de jazz sunt aşteptaţi, sâmbătă, de la ora 18.00, la cinematograful Elvira Popescu din Bucureşti, la un eveniment dedicat muzicii, care va debuta cu filmul "Hasretim", de Marc Sinan, care a primit premiul UNESCO în 2011, şi va continua cu un concert al trupei norvegiene Helge Lein Trio.

23
/01
/15

Unul dintre cele mai discutate titluri în competiția Oscarurilor din acest an este Whiplash, drama unui student aflat la începutul unei anevoioase experienţe: transformarea în bateristul central al celei mai bune orchestre de jazz din ţară. Filmul intră în cinematografele din România pe 6 februarie.