,,Animation Worksheep”, primul atelier internaţional de animaţie din România
https://www.ziarulmetropolis.ro/animation-worksheep-primul-atelier-international-de-animatie-din-romania/

Cu ocazia celei de-a VI-a ediţii, ,,Animation Worksheep” devine primul atelier internaţional de animaţie din România, reprezentând o încoronare a ediţiilor anterioare, dar şi primul proiect găzduit de CINETic, ce va desfăşura în perioada 9-30 mai 2016, în Bucureşti.

Un articol de Petre Ivan|26 mai 2016

Spre deosebire de anii anteriori, participarea la atelier se bazează pe selecţia a şase dintre cei mai buni animatori dintr-un total de 60 de participanţi ai ediţiilor anterioare, alături de şase animatori români recrutaţi de echipa Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim’est.

Cei şase foşti participanţi sunt Sandu Cojocari, Matei Monoranu, Vadim Ciocazan, Anna Florea, Andra Mirea, Ana Dobr,Animation Worksheepescu, iar ceilalţi şase animatori aleşi sunt Radu Pop, Bogdan Nedelcu, Claudia Ilea, Luiz Stockler, Paul Mureşan, Aniela Ariton.

Aceştia vor experimenta diverse tehnici de animaţie, precum 2D desenat, stop-motion, cut-out, 2D digital, 3D, sub îndrumarea unor animatori profesionişti atât români, cât şi străini. Matei Branea, realizatorul personajului Omulan şi a emisiunii de televiziune „Planeta Moldova”, Tudor Avrămuţ, animator al serialului TV „Animat Planet Show”, şi Bogdan Lazăr, unul dintre animatorii studioului Golem, specializat în producţii de animaţie pentru industria publicitară autohtonă îşi vor împărtăşi experienţa şi cunoştinţele tinerilor participanţi ai acestei ediţii.

De asemenea, animatorul britanic Joe King, absolvent al Royal College of Art, laureat al numeroaselor competiţii internaţionale de profil, în prezent director al casei de producţie Slinky Pictures, alături de Udo Prinsen, fondator al Carambolas Films şi cunoscut pentru scurtmetrajul „Audition”, şi de Capucine Latrasse, creatoare de animaţii şi benzi desenate, vor contribui semnificativ în demersul educaţional al atelierului, propunând cursanţilor diverse perspective de abordare a animaţiei.

Foto: Animation Worksheep – www.worksheep.ro/

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.

20
/10
/22

„Oameni de treabă” / „Men of Deeds”, noul film al regizorului Paul Negoescu, cu Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc în distribuție, va avea o avanpremieră specială în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest, sâmbătă, 22 octombrie.

19
/10
/22

CRONICĂ DE FILM După câteva încercări nereuşite de-a lungul anilor de-a face un horror românesc inspirat din literatură sau folclor (de la moroi la vampiri), iată în sfârşit un film căruia nu îi este ruşine să scoată capul în lume - „Capra cu trei iezi”, un debut independent realizat de Victor Canache, care acum câţiva ani lansa şi un scurtmetraj cu acelaşi titlu.