Anim’est 2013- festivalul deliciilor elvețiene
https://www.ziarulmetropolis.ro/animest-2013-festivalul-deliciilor-elvetiene/

Anim’est 2013 are drept invitat de onoare animaţia elveţiană! După varietatea de filme nemţeşti de anul trecut, festivalul lansează anul acesta o nouă invitaţie tentantă: Elveţia Animată.

Un articol de Andrada Văsii|3 septembrie 2013

Anim’est 2013 are drept invitat de onoare animația elvețiană! După varietatea de filme nemţeşti de anul trecut, festivalul lansează anul acesta o nouă invitaţie tentantă: Elveţia Animată.

După varietatea de filme nemţeşti de anul trecut, festivalul lansează anul acesta o nouă invitaţie tentantă: Elveţia Animată.

Pe lângă o selecție de titluri importante prezentate în secțiunea Țara Invitată și o serie de animații studențești de la celebra școală HSLU – Hochschule Luzern, publicul va avea parte și de o proiecție specială a filmului ,,Max&Co”, în prezența regizorilor Frédéric și Samuel Guillaume.

Panorama elvețiană de la Anim’est 2013 cuprinde proiecții dedicate numelor deja consacrate ale animației elvețiene, dar și celor mai promițători animatori ai noii generații. Printre filmele prezentate se numără L’homme sans ombre (Georges Schwizgebel, 2004), bazat pe o povestire a lui Adelbert von Chamisso, inspirată de Faust, ,,Nosferatu Tango” (Zoltan Horvath, 2002) sau ,,Le Carré de Lumière” (Claude Luyet, 1992), dar și mai recentele ,,The Little Bird And The Leaf ”(Lena von Döhren, 2012), selectat la Animafest Zagreb și Berlinale Generation și nominalizat la Swiss Film Award 2013”, sau ,,Not About Us” (Michael Frei, 2012), premiat la Melbourne International Animation Festival, Tallinn sau ANIFEST Teplice, dar proiectat și la Annecy.

Anim’est 2013 – festival cu animație stop motion

Un highlight al programului elvețian de la Anim’est 2013 este cu siguranță ,,Max & Co”. Animația stop motion prezentată în competiția festivalului Anim’est în 2008, spune povestea lui Max, un băiat de 15 ani care pleacă în lume în căutarea tatălui său, celebrul trubadur Jonny Bigoude.

Animația a primit premiul publicului la Annecy 2007 și este considerată și în prezent cea mai scumpă producție elvețiană.

Anim'est 2013 The Little Bird And The Leaf

Regizorii filmului Frédéric și Samuel Guillaume vor fi prezenți atât la proiecție, cât și în cadrul unui masterclass. Mai mult, 10 tineri pasionați de animație sunt așteptați la un workshop de pixilation de două zile, susținut tot de cei doi elvețieni. Mai multe detalii despre masterclass și workshop vor fi disponibile în curând.

Anim’est 2013 aduce nume mari în București

Școala invitată la Anim’est 2013 , Hochschule Luzern (Universitatea de Ştinţe Aplicate şi Arte din Lucerna), aduce la București o selecție din cele mai bune producții ale studenților săi, printre care ,,Animal Kingdom” (Nils Hedinger, 2010), în competiția Anim’est de acum trei ani, ,,Signalis” (Adrian Flückiger, 2008), ,,Bon Voyage” (Fabio Friedli, 2011) sau ,,La Fênetre” (Camille Müller, 2012).

Mai mult, decanul Otto Adler va fi unul din invitații festivalului la Anim’est 2013. Alder a fost timp de treisprezece ani director al programului de animație de la Leipzig Film Festival, este co-fondator al Fantoche International Animation Festival și fondator al secțiunii de animație a Black Nights Film Festival Tallin. Printre filmele sale se numără ,,Maderanertal” (2009), ,,Papirossy” (2007), ,,Architektouren” (1993) sau ,,The Death Of Dark Animation In Europe” (1992).

Info:

Ediția Anim’est are loc în perioada 4-13 octombrie, în cinematografele Patria şi Studio și în Club Control.

Foto credit: Anim’est 2013

Dacă v-a plăcut articolul, urmăriți-ne și pe Facebook!

10
/07
/15

Devenit celebru prin rolurile din filmele „Doctor Zhivago” și „Lawrence al Arabiei”, actorul Omar Sharif a murit astăzi, într-un spital din Cairo. Avea 83 de ani.

10
/07
/15

Primul festival timişorean dedicat filmului european invită publicul iubitor de cinema la cinci zile de proiecţii ce se vor desfăşura la Grădina de vară «Capitol», Casa Artelor, AMBASADA, dar şi în comuna Gottlob, începând cu 22 iulie. Organizatorii Ceau, Cinema ! (Festival de buzunar) au pregătit o selecţie de filme numai bune de vizionat în seri răcoroase de vară – lejere, dar nu lipsite de miez –, oferind publicului în premieră atât titluri premiate, cât şi noi descoperiri.

08
/07
/15

Vineri, 10 iulie, Institutul Francez din București dă startul unei veri responsabile. Campania „A vélo au cinéma – Pedalează spre cinema”, se înscrie în programul de conștientizare COP21 asupra riscurilor încălzirii globale.

08
/07
/15

Pixels, o comedie de acţiune în care extratereştrii atacă Pământul, inspirată de jocurile video din anii 1980. e produs de Happy Madison şi 1492 Pictures. La cârma filmului a fost invitat Chris Columbus, care a contribuit la definirea filmelor din anii 1980 - Gremlins sau The Goonies, Home Alone sau Mrs. Doubtfire, Harry Potter, Percy Jackson, sau Night at the Museum.

08
/07
/15

Au fost la Cannes şi au cucerit lumea. Ce a urmat după? Cum a evoluat cariera lor? Cristina Flutur, Cosmina Stratan, Anamaria Marinca şi Laura Vasiliu – destinul unor câştigătoare – o serie de articole marca Ziarul Metropolis.

08
/07
/15

Scurtmetrajului Tibi, realizat de un grup de liceeni din Bucureşti, va rula în premieră naţională vineri, 10 iulie, de la ora 18.00, la Cinema Movieplex din incinta Plaza România. Filmul, regizat de Dan Iliuţă (17 ani), elev la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr”, a participat anul acesta în programul Short Film Corner al Festivalului de la Cannes.

07
/07
/15

Au fost la Cannes şi au cucerit lumea. Ce a urmat după? Cum a evoluat cariera lor? Cristina Flutur, Cosmina Stratan, Anamaria Marinca și Laura Vasiliu - destinul unor câştigătoare - o serie de articole marca Ziarul Metropolis.

07
/07
/15

Filmul Muntele Magic semnat de Anca Damian va avea prima proiecție în cadrul Selecției Oficiale de anul acesta de la Karlovy Vary astăzi, de la ora 17:00 (Grand Hall). Alături de Muntele Magic, România este reprezentată anul acesta și de filmele Box semnat de Florin Șerban, în competiție și Lumea e a mea al lui Nicolae Constantin Tănase, în cadrul East is West.

06
/07
/15

Mâine, 7 iulie, “Box”, lungmetrajul lui Florin Şerban (Marele Premiu al Juriului - Ursul de Argint, la Berlin, în 2010, pentru "Eu când vreau să fluier, fluier"), va avea premiera mondială în cadrul celei de-a 50-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Karlovy Vary.

06
/07
/15

Au fost la Cannes şi au cucerit lumea. Ce a urmat după? Cum a evoluat cariera lor? Cristina Flutur, Cosmina Stratan, Anamaria Marinca și Laura Vasiliu - destinul unor câştigătoare - o serie de articole marca Ziarul Metropolis.

06
/07
/15

Pe 1 iulie, cele 12 filme KineDok – un proiect One World Romania – au pornit la drum prin țară. La primele proiecții de la Elvira Popescu (București) și de la Ambasada (Timișoara), KineDok l-a avut alături pe Ignácz József, protagonistul filmului „Turneul de la Besence”, primarul care și-a convins concetățenii să joace tenis, să cultive pepeni și să se mobilizeze pentru o viață mai bună.

05
/07
/15

Au fost la Cannes şi au cucerit lumea. Ce a urmat după? Cum a evoluat cariera lor? Cristina Flutur, Cosmina Stratan, Anamaria Marinca și Laura Vasiliu - destinul unor câştigătoare - o serie de articole marca Ziarul Metropolis.

04
/07
/15

La 78 de ani, Jack Nicholson este unul dintre cei mai cunoscuți actori contemporani și cel mai nominalizat din istoria Oscarurilor. În tinerețe, i se spunea „Sălbaticul”. „M-am culcat cu toate femeile, am încercat toate drogurile, am băut toate băuturile posibile”, declara într-un interviu.