Toto si surorile lui concurează pentru Premiul Lux al Parlamentului European
https://www.ziarulmetropolis.ro/toto-si-surorile-lui-concureaza-pentru-premiul-lux-al-parlamentului-european/

Documentarul “Toto şi surorile lui”, de Alexander Nanau, se numără printre cele zece filme din selecţia pentru Premiul Lux acordat de către reprezentanţii Parlamentului European. Filmul lui Nanau este primul documentar selectat printre producţiile finaliste, din istoria Premiului Lux.

Un articol de Petre Ivan|7 Iulie 2015

Premiul Lux a fost instituit în 2007, ca dovadă a implicării Parlamentului European în industria de film de pe continent, se arată pe site-ul oficial al evenimentului.

Cele zece filme vor fi prezentate în cele 28 de țări membre ale Uniunii Europene și vor fi subtitrate în cele 24 de limbi oficiale din UE. Dintre aceste producții, una va primi Premiul Lux, la sfârșitul anului, la Strasbourg.

Cele zece pelicule care concurează pentru Premiul Lux 2015:

“45 Years”, de Andrew Haigh (Marea Britanie),

“A Perfect Day”, de Fernando Leon de Aranoa (Spania),

“Rams (Despre oameni și oi)”, de Grimur Hakonarson (Islanda, Danemarca),

“The Measure of a Man”, de Stephane Brize (Franța),

“Mediterranea”, de Jonas Carpignano (Italia, Statele Unite ale Americii, Germania, Franța, Qatar),

“Mustang”, de Deniz Gamze Erguven (Franța, Germania, Turcia, Qatar),

“Son Of Saul”, de Laszlo Nemes (Ungaria),

“Toto și surorile lui”, de Alexander Nanau (România, Ungaria, Germania),

“The Lesson”, de Kristina Grozeva și Petar Valchanov (Bulgaria, Grecia)

“The High Sun”, de Dalibor Matanic (Croația, Slovenia, Serbia).

“Toto și surorile lui” este un documentar observațional de lungmetraj filmat vreme de 14 luni în cartierul Ferentari din București.

Foto: Toto și surorile lui – cinemagia

23
/04
/19

INTERVIU O întâlnire cu actrița Ana-Maria Ivan, pe care o regăsim în distribuția așteptatului musical „We Will Rock You”, semnat de Răzvan Mazilu, care a avut de curând premiera la Sala Palatului. „Musicalul mă face să mă simt împlinită cu adevărat și mă provoacă să îmi doresc mai mult de la mine”, spune Ana-Maria.

23
/04
/19

Premiera de gală Parking – una dintre cele mai așteptate ale anului - deschide cea de-a 18-a ediție TIFF. Proiecția va avea loc vineri, pe 31 mai, în Piața Unirii din Cluj-Napoca, în prezența regizorului Tudor Giurgiu, președintele Festivalului Internațional de Film Transilvania. Actorul Mihai Smarandache, scriitorul Marin Mălaicu-Hondrari, autorul bestseller-ului ,,Apropierea’’, care a inspirat scenariul filmului, precum și alți actori și membri ai echipei filmului vor fi prezenți la Gala de Deschidere programată de la ora 20:45.

23
/04
/19

Sean Connery, fotografiat înainatea unei partide de golf, în 1962, anul în care actorul scoțian dădea viață agentului 007 în „Dr. No”, primul film din seria James Bond.

22
/04
/19

Filmul „Under the Silver Lake” (regia: David Robert Mitchell) intră în cinematografe pe 26 aprilie. L-am vizionat deja în cadrul American Independent Film Festival. Iată ce am văzut.

19
/04
/19

Realizarea unui film necesită timp și mulți bani. Doar o nevoie interioară de nestăpânit ar trebui să împingă pe cineva la un efort atât de mare. Însă două filme românești recente, lansate într-un trist anonimat, arată că nu trebuie să ai talent şi nici măcar meșteșug pentru a te pretinde cineast.

18
/04
/19

Lungmetraje regizate de cineaşti precum Jim Jarmusch, Pedro Almodóvar, Ken Loach şi fraţii Dardenne au fost selectate în competiţia oficială a celei de-a 72-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes. România este reprezentată în cursa pentru Palme d'Or de „La Gomera”, de Corneliu Porumboiu, ]n timp ce Alain Delon va primi un Palme d'Or onorific.

18
/04
/19

„La Gomera / The Whistlers”, cel mai recent lungmetraj semnat de regizorul Corneliu Porumboiu, va avea premiera mondială în cadrul celei de-a 72-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Cannes. Filmul a fost inclus în competiția oficială a prestigiosului eveniment care se va desfășura luna viitoare, în perioada 14-25 mai 2019.

16
/04
/19

"Nu sunt nostalgică, obişnuiesc să privesc înainte, dar îmi e dor de momentele magice petrecute cu Visconti şi Fellini." - Claudia Cardinale. Celebra actriţă italiană a împlinit 81 de ani.

15
/04
/19

Independența Film anunță lansarea în cinematografele din România, din 26 aprilie, a neo-noir-lui regizat de David Robert Mitchell: Under the Silver Lake. Filmul a fost prezentat în competiția oficială a Festivalului de la Cannes 2018, unde a atras atenția criticilor de film și cinefililor prin originalitatea sa, regie, soundtrack și imagine.

Page 1 of 23312345...102030...Last »