KineDok a pornit la drum prin ţară
https://www.ziarulmetropolis.ro/kinedok-a-pornit-la-drum-prin-tara/

Pe 1 iulie, cele 12 filme KineDok – un proiect One World Romania – au pornit la drum prin ţară. La primele proiecţii de la Elvira Popescu (Bucureşti) şi de la Ambasada (Timişoara), KineDok l-a avut alături pe Ignácz József, protagonistul filmului „Turneul de la Besence”, primarul care şi-a convins concetăţenii să joace tenis, să cultive pepeni şi să se mobilizeze pentru o viaţă mai bună.

Un articol de Petre Ivan|6 iulie 2015

KineDok a pornit la drum prin ţară / Domnul Ignácz a declarat pentru spectatorii bucureșteni că și-a propus ca în zece ani să schimbe mentalitatea locuitorilor din Besence.

Filmul a mai fost proiectat pe 3 iulie la Constanța și la Arad în Fabrica Teba, renovată pentru această ocazie de membrii Asociației CitiZenit – care au amenajat singuri o sală de cinema, cu hamace, fotolii din anvelope de mașină și multe altele.

„aici…adică acolo” – unul din cele două filme românești selecționate pentru KineDok – va fi proiectat pe 6 iulie în prezența regizoarei Laura Căpățână Juller la Journey Pub&More (București).

Filmul prezintă povestea a două surori din Maramureș care cresc cu bunicii, în timp ce părinții sunt la muncă în Spania. Regizoarea va însoți filmul și pe 10 iulie la Cinemateca Patria (Brașov), iar pe 17 iulie la Biblioteca Colorată (Constanța).

În luna iulie, KineDok mai ajunge la Aethernativ (Timișoara), Casa Tiff (Cluj-Napoca), Ceainăria Teaz (Piatra Neamț), J’ai Bistrot (Târgu Mureș), Casa de Cultură Municipală (Sf. Gheorghe) și la Casa Ursachi (Iași). Programul proiectiilor aici: http://kinedok.net/screenings?locale=ro

KineDok este un program de distribuție alternativă de film documentar, ce se desfășoară până la 15 decembrie. Aproximativ 200 de proiecții sunt programate în 20 de locații din 14 orașe din România.

Catalogul de filme poate fi descărcat aici:

Proiecțiile vor avea loc în

Arad – la Fabrica Teba (în parteneriat cu Asociația CitiZenit);

Brașov – Cinemateca Patria;

București – la Acuarela, Elvire Popesco, J’ai Bistrot, Journey pub&more, Make a Point, Spațiul Public European, The Institute – Frontline Club;

Constanța – City Hub-Biblioteca Colorată;

Cluj – Casa TIFF;

Galați – Muzeul de Artă Vizuală;

Iași – Casa de Cultură „Mihai Ursachi”;

Miercurea Ciuc – Muzeul Secuiesc;

Oradea – Moszkva Cafe;

Piatra Neamț – Ceainăria Teaz;

Sfântu Gheorghe – Casa de Cultură Municipală (în parteneriat cu Asociația de Tineret Ecou);

Timișoara – Aethernativ și Ambasada;

Târgu Mureș – J’ai Bistrot.

Foto: KineDok – kinedok.net

29
/09
/20

Aflate în fiecare an în topul preferințelor orădenilor, filmele românești vor cuceri marele ecran și la cea de-a treia ediție TIFF Oradea. În perioada 2-4 octombrie, cele mai așteptate titluri ale anului vor fi prezentate cinefililor chiar de creatorii lor, care vor oferi publicului detalii din culisele producțiilor autohtone apreciate de juriile marilor festivaluri din întreaga lume. Seară de seară vor rula filme în aer liber în Piața Unirii și în Amfiteatrul Cetate.

25
/09
/20

A XII-a ediție KINOdiseea – Festivalul de Film pentru Publicul Tânăr are loc în București, în perioada 17 septembrie – 11 octombrie 2020, și aduce pe marile ecrane din aer liber cele mai noi filme pentru copii.

25
/09
/20

Independența Film, casa de distribuţie care promovează în România de peste 20 de ani filme independente de referință, anunță datele de lansare pentru titlurile din portofoliu care vor intra în circuitul cinematografic până la finalul anului 2020.

23
/09
/20

OPINIE Prea puținele recompense juste acordate la Gala Premiilor Uniunii Cineaștilor din România, ediția 2020, nu pot șterge senzația generală că un astfel de eveniment este mai puțin despre recunoașterea valorii reale, cât mai ales despre a mulțumi pe cât mai mulți, în special dintre cei apropiați de UCIN.

18
/09
/20

Cel mai nou cinematograf de tip multiplex din România a fost inaugurat de Cineplexx pe 16 septembrie la Târgu-Mureș, în prezența unui public nerăbdător să-și vadă vadă filmele preferate pe marele ecran. Locația nou deschisă reprezintă cea de-a cincea investiție făcută de companie în România într-un singur an de la intrarea pe piața locală.

17
/09
/20

A 12-a ediție KINOdiseea – Festivalul de Film pentru Publicul Tânăr are loc în București, în perioada 17 septembrie–11 octombrie 2020, și aduce pe marile ecrane din aer liber cele mai noi filme pentru copii, dar numai bune pentru o seară petrecută cu întreaga familie.

Pagina 1 din 27112345...102030...Ultima »