Aniversarea se va juca la Festivalul „Zile şi Nopţi de Teatru la Brăila“
https://www.ziarulmetropolis.ro/aniversarea-se-va-juca-la-festivalul-zile-si-nopti-de-teatru-la-braila/

Aniversarea, de Thomas Vinterberg şi Mogens Rukov, în regia lui Vlad Massaci, producţie a Teatrului Nottara din Bucureşti, se va juca la Sala Studio a Teatrului „Maria Filotti” din Brăila, în cadrul Festivalului „Zile şi Nopţi de Teatru la Brăila”, pe 6 octombrie 2013.

Un articol de Andrada Văsii|4 octombrie 2013

Aniversarea, de Thomas Vinterberg şi Mogens Rukov, în regia lui Vlad Massaci, producţie a Teatrului Nottara din Bucureşti, se va juca la Sala Studio a Teatrului „Maria Filotti” din Brăila, în cadrul Festivalului „Zile şi Nopţi de Teatru la Brăila”, pe 6 octombrie 2013.

În toamna lui 2011, Aniversarea a avut succes la Londra, la Barbican Centre. Atunci, s-au jucat, la Sala Pit, zece reprezentaţii cu casa închisă. Anul acesta spectacolul a fost invitat să participe la Festivalul „Zile şi Nopţi de Teatru la Brăila”.

Din distribuţie fac parte actori ai Teatrului „C.I. Nottara” din Bucureşti, dar şi colaboratori: Alexandru Repan, Catrinel Dumitrescu, George Alexandru, Ion Grosu, Ada Navrot, Dan Bordeianu, Camelia Zorlescu, Corneliu Dan Borcia, Gabriel Răuţă, Raluca Gheorghiu, Lucian Ghimişi, Diana Roman, Mihaela Subţirică.

Alături de ei vor mai juca Daniel Popescu, Raluca Jugănaru, Ionuţ Angel, Corina Dragomir, Ciprian Duică, Eduard Epure. Atât regia, cât şi traducerea textului îi aparţin lui Vlad Massaci, mişcarea scenică Mălinei Andrei, iar scenografia, decorul şi costumele lui Ştefan Caragiu. Cristi Juncu semnează ilustraţia muzicală.

Aniversarea e plină de surprize

Spectacolul anunţă, încă din titlu, un eveniment grandios. Aniversările ar trebui să fie momentul bunei dispoziţii şi al toast-urilor entuziaste. Uneori, însă, ele sunt şi prilejul unei eliberări. Al unei confruntări. Prilejul ca adevărul să fie rostit, profitând de faptul că toată lumea este de faţă.

În cazul acestei familii, adevărul ţine de un fapt din trecut, care le-a schimbat tuturor viaţa. Aniversarea ne învaţă o lecţie: câtă vreme nu te confrunţi cu trecutul şi nu cureţi rana lăsată de el, ea nu se va cicatriza.

Aniversarea

Dan Bordeianu joacă în spectacolul Aniversarea

Festivalul „Zile şi Nopţi de Teatru la Brăila”, aflat în acest an la cea de-a XIII-a ediţie, se desfăşoară în perioada 2-6 octombrie 2013, cu sprijinul Primăriei şi al Consiliului Local ale Municipiului Brăila.

Tema acestei ediţii este „Mari autori, mari regizori”, prin care teatrul brăilean îşi propune să aducă în prim-plan excelenţa în teatru, găzduind pe scenă spectacole din întreaga ţară.

Foto credit: Ciprian Duică, spectacolul Aniversarea

 

01
/03
/14

Danuta Wałęsa, soţia fostului lider legendar al Solidarităţii Lech Wałęsa, autoarea cărţii autobiografice "Visuri şi taine", şi scriitorii Andrzej Stasiuk şi Olga Tokarczuk se numără printre invitaţii Salonului de Carte Bookfest 2014, care se va desfăşura între 28 mai şi 1 iunie, la Romexpo.

28
/02
/14

La prima vedere, am putea gândi că este o nepotrivire: cum ar putea să sune arii franceze cu un peruan, Simfonia Alpilor cu o orchestră japoneză şi simfoniile lui Robert Schumann cu dirijorul Yannick Nezet Seguin decât, să spunem, nepotrivit? În 3 martie se lansează la nivel internaţional aceste albume semnate de extra-europeni care oferă însă versiuni de referinţă pentru repertoriul european.

28
/02
/14

Sâmbăta, 1 Martie, “de la orele 19 si ceva, spre 20.00, cant despre urzici patimase, spanac inrourat de sentimente, loboda cu inima, soare instabil, mugurasi, depresie, anxietate...”, spune Maria Raducanu, care vă invită să o vedeţi şi să o ascultaţi pe scena Teatrului de Artă Bucureşti.

28
/02
/14

Din cartea scrisă de soţia sa, Romola de Pulszki, aflăm că marele balerin rus s-a născut la 28 februarie 1890, la Kiev, oraşul cu patru sute de biserici, într-o familie de dansatori de origine poloneză.

28
/02
/14

ŞTIAŢI CĂ într-o zi de 28 februarie s–a născut scriitorul şi filozoful Mircea Eliade? După terminarea învățămîntului primar la școala de pe strada Mîntuleasa, Eliade devine elev al Colegiului Spiru Haret fiind coleg cu Arșavir Acterian, Haig Acterian, Petre Viforeanu, Constantin Noica și Barbu Brezianu.Devine interesat de științele naturii și de chimie, ca și de occultism, și a scris piese scurte pe subiecte entomologice. În ciuda tatălui său care era îngrijorat de faptul că-și pune în pericol vederea și așa slabă, Eliade citește cu pasiune şi învăță, fără profesor, italiana și engleza, apucându-se să studize în acelaşi timp persana și ebraica. Opera completă a lui Mircea Eliade cuprinde peste 80 de volume, fără a lua în calcul jurnalele sale intime și manuscrisele inedite.

27
/02
/14

Anul 2013 a fost considerat bun pentru cinematografia de calitate. Iar asta se vede, parţial, în nominalizările la premiile Oscar 2014, dar şi prin filmele care au fost ocolite. Câştigătorii vor fi anunţaţi în noaptea de 2 spre 3 martie.

27
/02
/14

Asist la o lecție de profesionalism artistic, ce seamănă prea puțin cu o repetiție, fiind mai degrabă un concert în toată regula, fără lumini și public. Artistul este Ștefan Bănică. Alături de el sunt cele două trupe ale sale, The 50`s şi Rock n roll band, iar repetiţiile sunt dedicate concertelor sale acustice, din data de 7 și 8 martie, de la Circul Globus.