Anonimul 2020. Înscrieri pentru competiția de scurtmetraj
https://www.ziarulmetropolis.ro/anonimul-2020-inscrieri-pentru-competitia-de-scurtmetraj/

Festivalul Internaţional de Film Independent ANONIMUL, programat momentan pentru perioada 10 – 16 august 2020, a lansat recent call-ul de înscrieri pentru competiţia de scurtmetraj.

Un articol de Liliana Matei|24 aprilie 2020

Festivalulul Internațional de Film Independent ANONIMUL, programat momentan pentru perioada 10 – 16 august 2020, a lansat recent call-ul de înscrieri pentru competiția de scurtmetraj.

Înscrierile se pot face pe site-ul ANONIMUL. Până la data de 15 mai pot fi înscrise scurtmetraje de ficțiune și animație, românești sau străine, cu o durată maximă de 30 de minute, produse după data 1 ianuarie 2019. Selecția acestora aparține criticului de film Ionuț Mareș și va fi anunțată după data de 12 iunie.

Trofeul Festivalului ANONIMUL, premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj de ficțiune și respectiv premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj de animație vor fi acordate în baza voturilor exprimate de publicul prezent la festival, în timp ce Fundația Anonimul va acorda Premiul Ovidiu Bose Paștină.

Detaliile despre perioada și condițiile desfășurării celei de-a 17-a ediții a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL vor fi comunicate de organizatori în lunile următoare pe site-ul și canalele de Social Media ale evenimentului, respectând toate indicațiile autorităților privind desfășurarea evenimentelor cu public.

Festivalulul Internațional de Film Independent ANONIMUL este un eveniment organizat de Fundația Anonimul și Asociația FAMart.

 

16
/09
/21

Caravana Metropolis- cinema în aer liber se întoarce în Piața Sfatului din Brașov cu cele mai bune filme din ultimul an, cu distincții importante la festivaluri de film internaționale prestigioase. Acestea vor putea fi urmărite între 21 și 26 septembrie, de la ora 20:00, în spațiul de proiecție amenajat în centrul Brașovului. Intrarea la proiecții este liberă.

16
/09
/21

Cea de-a 5-a ediție Bucharest Short Film Festival va avea loc în perioada 17-23 septembrie, la Teatrul Godot - Palatul Bragadiru (17 și 23, în aer liber) și Cinemateca Eforie (18 -22).

15
/09
/21

Independența Film lansează în cinema din 17 septembrie, la pachet, două noi titluri ale regizorilor consacrați Gaspar Noé și Pedro Almodóvar: „Lux Æterna”, un mediu-metraj produs de celebra casă de modă Yves Saint Laurent, cu Béatrice Dalle și Charlotte Gainsbourg în rolurile principale, și scurtmetrajul „Vocea umană”/ „The Human Voice”, care o are protagonistă pe Tilda Swinton, purtând haine semnate de Balenciaga.

08
/09
/21

PREVIEW Între 8 şi 12 septembrie, la Cinema Elvire Popesco, Institutul Cervantes și Verde Stop Arena din Bucureşti, se desfăşoară cea de-a 6-a ediție a Película, singurul festival de film și cultură ibero-americană din România. Ulterior, o selecţie de filme vor fi văzute şi la Cluj-Napoca, dar şi online.

05
/09
/21

CRONICĂ DE FILM Partea de început din „Întregalde” este o demonstraţie de forţă. Orăşenii, bine îmbrăcaţi şi echipaţi, se simt în largul lor. Sunt relaxaţi şi siguri pe ei. Fac glume, se tachinează. Au maşini de teren puternice, care urcă impetuos drumurile (iar camera de filmat are grijă să insiste pe asta).

31
/08
/21

CRONICĂ DE FILM Regizat de Harry Mcqueen şi cu o distribuţie formată din Colin Firth şi Stanley Tucci, „Supernova” (2020) este un film cuminte despre un ultim moment de fericire din viaţa unui cuplu de bărbaţi, înainte de căderea definitivă a unuia dintre ei în boală.

30
/08
/21

PREVIEW Trei filme realizate în anii `60 în Republica Moldova, la ale căror scenarii au contribuit scriitori basarabeni, au fost aduse la Bucureşti în cadrul unui proiect inediat intitulat „Romanul românesc din stânga Prutului”. Filmele pot fi văzute marţi, 31 august, la ARCUB.

30
/08
/21

Robert Downey Jr. și Jude Law sunt protagoniștii filmelor „Sherlock Holmes”, regizate de Guy Ritchie și bazate pe personajul omonim creat de Arthur Conan Doyle, care pot fi vizionate la TNT în luna septembrie.