Ansamblul de Stat al Baletului pe Gheata din St. Petersburg revine in Romania cu un turneu in patru orase
https://www.ziarulmetropolis.ro/ansamblul-de-stat-al-baletului-pe-gheata-din-st-petersburg-revine-in-romania-cu-un-turneu-in-patru-orase/

Ansamblul de Stat al Baletului pe Gheaţă din St. Petersburg, condus de artistul emerit al Rusiei Konstantin Rassadin, fost solist al Mariinski Ballet, revine în luna ianuarie 2013 în România pentru un turneu ce va include patru oraşe – Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara şi Sibiu – şi trei spectacole diferite. Potrivit unui comunicat PR&MORE remis marţi […]

Un articol de Andrada Văsii|5 decembrie 2012

Ansamblul de Stat al Baletului pe Gheaţă din St. Petersburg, condus de artistul emerit al Rusiei Konstantin Rassadin, fost solist al Mariinski Ballet, revine în luna ianuarie 2013 în România pentru un turneu ce va include patru oraşe – Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara şi Sibiu – şi trei spectacole diferite.

Potrivit unui comunicat PR&MORE remis marţi AGERPRES, pentru reprezentaţiile din cele patru oraşe, cu artişti premiaţi, coregrafii de excepţie şi costume fastuoase, în sălile de teatru vor fi instalate peste două tone de gheaţă.

Ansamblul numără peste 50 de balerini patinatori, mulţi campioni europeni, mondiali sau olimpici la patinaj artistic, majoritatea maeştri ai sportului în Rusia.

Iubitorii muzicii clasice vor avea ocazia să vadă la Bucureşti, pe 19 ianuarie, la Sala Palatului, în premieră absolută, spectacolul „Romeo şi Julieta”, în timp ce pe 17 ianuarie, la Cluj-Napoca, melomanii vor putea urmări, la Teatrul Naţional, spectacolul „Lacul lebedelor”. Spectacolul „Spărgătorul de nuci” va fi prezentat pe 15 ianuarie la Sala Olimpia din Timişoara şi pe 18 ianuarie, în Sala Transilvania din Sibiu.

Ansamblul de Stat al Baletului pe Gheaţă din St. Petersburg a fost înfiinţat în 1967 de coregraful Konstantin Boiarski, combinând pentru prima dată în lume baletul clasic cu patinajul artistic. Singurul ansamblu de balet pe gheaţă cu drepturi pentru această denumire este condus în prezent de directorul artistic Konstantin Rassadin, artist emerit al Rusiei şi fost solist al Mariinski Ballet, elev al lui Rudolf Nuriev. Ca balerin, Rassadin a dansat alături de nume precum Mihail Barîşnikov şi Natalia Makarova. Directorul muzical şi unul dintre fondatorii baletului este Leo Korkin, dirijor care a condus şi orchestra simfonică a Academiei din Sankt Petersburg.

Repertoriul Ansamblului de Stat al Baletului pe Gheaţă din St. Petersburg include „Lacul lebedelor”, „Frumoasa din pădurea adormită”, „Cenuşăreasa”, „Spărgătorul de nuci” şi, din acest an, „Romeo şi Julieta”.

Turneul din această iarnă al Ansamblului de Stat al Baletului pe Gheaţă din St. Petersburg este susţinut de Ambasada Federaţiei Ruse la Bucureşti.

Sursa: Agerpres

02
/11
/16

Pentru al doilea an la rând, Asociația One World Romania aduce, în mai multe licee, filme documentare de scurt-metraj produse de Studioul Alexandru Sahia. Selecția de anul acesta are ca temă copilul ca „resursă națională” și reprezentarea copilăriei în filmele produse de studio în perioada 1960-1989.

02
/11
/16

În zi de Mărțișor, Maestrul Gheorghe Zamfir plus alți 100 de artiști, își dau întâlnire cu publicul, pe scena Sălii Mari a Palatului din Capitală, de la ora 19:30. Zamfir +100, este un spectacol care se înscrie în seria de evenimente concertistice ale Asociatiei Culturale Spectaculis, în cadrul proiectului DESTINNATIE ROMÂNIA, dedicat promovării imaginii României şi a culturii româneşti prin muzică şi interpretare.

02
/11
/16

Metallica a lansat, ieri, după o pauză de opt ani, dublul album Hardwired… To Self-Destruct, în care se regăseşte sound-ul original al trupei din anii 80, 90. Audiţia de la finalul lunii septembrie i-a entuziasmat pe experţi care au căzut de acord că “asistăm la o reîntoarcere la origini a trupei Metallica”.

01
/11
/16

În urma celei de-a doua ediții a proiectului-concurs Anima pentru societate, proiectul „O noapte furtunoasă” al lui Florin Liță a ieșit câștigător. Astfel, a luat naștere un spectacol proaspăt, o viziune nouă a comediei lui Caragiale. Premiera acestui spectacol va avea loc mâine, 2 noiembrie, de la ora 20:30, la Teatrul Arte dell’Anima

01
/11
/16

Teatrul Evreiesc de Stat deschide stagiunea miercuri, la sediul central din strada Iuliu Barasch, nr 15, sector 3, Bucureşti (zona Sf. Vineri – Udrişte), cu spectacolul ”Varşovia - Ghid Turistic” de Hillel Mitelpunkt. Premiera spectacolului va avea loc miercuri, 2 noiembrie, de la ora 19.00 și joi, 3 noiembrie, de la ora 18.00, la Teatrul Evreiesc de Stat.

01
/11
/16

“Jack Reacher: Never go back”, “Doctor Strange”, “Fantastic Beasts and Where to Find Them” sau “Rogue One: A Star Wars Story” sunt cele mai spectaculoase premiere care pot fi urmărite lunile acestea în format IMAX, pe cele mai mari ecrane din ţară, disponibile la Cinema City.

31
/10
/16

Disco Titanic, de Radu Pavel Gheo, un roman cu adolescenţi maturizaţi traumatic într-o lume copleşită de puseuri naţionaliste sau localiste, a apărut în colecția Ego. Proză a Editurii Polirom, şi în ediţie digitală. „Radu Pavel Gheo este un scriitor strălucit, ce va marca o epocă.” - Mircea Iorgulescu

31
/10
/16

Serenada pentru vioară, orchestră de coarde, harpă şi percuţie de Bernstein este o lucrare care poate fi foarte rar auzită în România. Ea va fi interpretată la Sala Radio vineri, 4 noiembrie, de la ora 19.00, de violonistul Liviu Prunaru, alături de Orchestra Naţională Radio, sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeşelea.

31
/10
/16

Cel de-al patrulea lungmetraj regizat de Radu Jude, „Inimi cicatrizate”, o adaptare liberă după opera literară a lui Max Blecher, va rula în cinematografele din România din 18 noiembrie, pelicula fiind distribuită de micro FILM. Cu această ocazie, Editura Humanitas publică o ediție specială a romanului ”Inimi cicatrizate”. Este pentru prima dată când M. Blecher semnează și ilustrația copertei cărții sale, un desen în tuș negru și roșu descoperit în timpul documentării lui Radu Jude, desen care a devenit imaginea centrală a afișului filmului.