„Antipa”- primul muzeu din România care poate fi „citit” şi cu mobilul
https://www.ziarulmetropolis.ro/antipa-primul-muzeu-din-romania-care-poate-fi-citit-si-cu-mobilul/

Vizitatorii Muzeului Naţional de Istorie Naturală ‘Grigore Antipa’ din Bucureşti vor putea accesa, începând de joi, informaţiile ataşate pieselor din expunerea permanentă şi cu ajutorul telefoanelor mobile de tip Smartphone.  „Proiectul MuseoTag Antipa a demarat la jumătatea anului şi a fost realizat şi finanţat de către NFCExpert.ro. Prin acest program, informaţiile ştiinţifice asociate pieselor expuse […]

Un articol de Andrada Văsii|1 noiembrie 2012

Vizitatorii Muzeului Naţional de Istorie Naturală ‘Grigore Antipa’ din Bucureşti vor putea accesa, începând de joi, informaţiile ataşate pieselor din expunerea permanentă şi cu ajutorul telefoanelor mobile de tip Smartphone.

 „Proiectul MuseoTag Antipa a demarat la jumătatea anului şi a fost realizat şi finanţat de către NFCExpert.ro. Prin acest program, informaţiile ştiinţifice asociate pieselor expuse pot fi citite cu ajutorul telefonului mobil datorită utilizării Quick Respond Code-urilor şi a sistemelor NFC (Near Field Communication)”, precizează un comunicat al instituţiei.

Muzeul şi-a propus prin acest proiect accesibilizarea informaţiilor ştiinţifice care, până acum, puteau fi citite doar pe infotouch-urile din faţa vitrinelor, dar şi atragerea adolescenţilor şi a tinerilor pasionaţi de telefonia mobilă şi tehnologiile din acest domeniu.

Din noiembrie, informaţiile legate de exponate vor putea fi citite simultan, de mai multe persoane, prin afişarea lor pe telefonul mobil într-un timp foarte scurt. Informaţiile se accesează cu uşurinţă, fiind necesară doar apropierea telefonului de codul de pe eticheta exponatului iar informaţia scanată şi afişată pe telefon reprezintă şi o rezumare a explicaţiilor detaliate din textele conexe ale pieselor din expunerea permanentă.

Sursa: Agerpres

14
/01
/14

Prima emisiune de mărci poştale a anului 2014, care marchează Ziua Culturii Naţionale, sărbătorită pe 15 ianuarie, este dedicată poetului Mihai Eminescu. Emisiunea de timbre cu Eminescu va fi intitulată "Mihai Eminescu - Luceafărul poeziei româneşti".

14
/01
/14

Omul-perna este un spectacol studențesc foarte apreciat și premiat în 2013. Patru tineri absolvenți dau strălucire unui text dur și captivant al englezului Martin McDonagh (tradus de Ionuț Grama). Vineri, 17 ianuarie 2014, vor aniversa 1 an de la premieră și 48 de reprezentații.

14
/01
/14

"12 ani de sclavie", "Lupul de pe Wall Street" şi "Gravity 3D: Misiune în spaţiu", trei dintre marile filme care s-au impus la Globurile de Aur, ediția cu numărul 71, sunt aduse pe marile ecrane din România de MediaPro Distribution.

13
/01
/14

„O mare pierdere pentru teatrul românesc”, „L-am cunoscut încă de când eram copil”, „A fost parte din istoria teatrului românesc”, „Am intrat în teatru în aceeaşi zi”, „Era tot timpul dispus să îţi facă un compliment” sunt doar câteva dintre mărturisirile marilor noştri actori după disparitia lui Misu Fotino.

13
/01
/14

Mihai (Mişu) Fotino, actor al Teatrului Naţional Bucureşti (TNB), a murit luni, la vârsta de 83 de ani. Mihai Fotino a murit luni, în jurul orei 15.30, la Spitalul Elias din Bucureşti, unde era internat de aproape o săptămână.

13
/01
/14

Regal al umorului pe 27 ianuarie, o zi pe care actorul Horatiu Malaele o va începe cu spectacolului “Sunt un orb”, la Teatrul Elisabeta din București, pentru a-l continua pe scena Naționalului bucureștean, dăndu-i replica prietenului său de-o viață, Ion Caramitru, într-o nouă ediție a spectacolului “Caramitru-Mălăele, câte’n lună și în stele”.

13
/01
/14

Lecţia de violoncel, Sinucigaşul, Aventurile lui Habarnam, Oblomov, Avarul îndrăgostit, Egoistul, Tarelkin sau Hainele cele noi ale prinţului sunt doar câteva dintre spectacolele pe care le puteți savura zilele acestea. Dar iată programul teatrelor bucureştene în perioada 13 - 19 ianuarie.