Anul Caragiale – la superlativ
https://www.ziarulmetropolis.ro/anul-caragiale-la-superlativ/

Anul lui Caragiale îşi face simţită prezenţa prin toate mediile culturale şi artistice. Ultimul eveniment din această serie este „Cu Caragiale, de la Washington la Bucureşti. Expoziţie de fotografie şi bandă desenată”. Artă sub alte forme expusă în perioada 9-31 octombrie avându-i ca parteneri pe Biblioteca Naţională a României şi Dana Art Gallery. Evenimentul va […]

Un articol de |12 octombrie 2012

Anul lui Caragiale îşi face simţită prezenţa prin toate mediile culturale şi artistice. Ultimul eveniment din această serie este „Cu Caragiale, de la Washington la Bucureşti. Expoziţie de fotografie şi bandă desenată”. Artă sub alte forme expusă în perioada 9-31 octombrie avându-i ca parteneri pe Biblioteca Naţională a României şi Dana Art Gallery. Evenimentul va avea loc în cadrul Bibliotecii Naţionale a României.

Expoziţia va face disponibilă pentru publicul doritor fotografii (realizate de către jurnalista Mădălina Corina Diaconu) ale spectacolului O noapte furtunoasă (în regia lui Toma Enache şi actorii Teatrului Naţional Bucureşti). Piesa a fost jucată atât la Bucureşti – la Teatrul Masca, cât şi la Washington.

Tot în cadrul expoziţiei se va prezenta şi volumul (realizat de către Mihai Grăjdeanu) O scrisoare pierdută- prima adaptare în benzi desenate a unei piese de acest gen.

 
 

30
/10
/23

Tech Rider's Dilemma, un proiect de cercetare care investighează necesitatea unor noi abordări în producția, expunerea, arhivarea și conservarea lucrărilor new media (și nu numai), prezintă din 1 noiembrie în cadrul Rezidența9 (Str. Ion Luca Caragiale 32), de la ora 19:00, o expoziție new media care ilustrează și aduce în discuție fragilitatea lucrărilor bazate pe tehnologie și nevoia unor metodologii de planificare, arhivare și conservare în acest domeniu.

30
/10
/23

Grupul de rock alternativ Heartbreak Cinema a lansat o piesă cu un mesaj puternic, care nu poate trece pe lângă urechile ascultătorilor. Punk-ul nu a fost creat pentru a fi confortabil, iar „Fuckaholic” demonstrează rădăcinile genului, prin expunerea experiențelor negative ale Mariei Teodora și a colaboratoarei Iris Danciu