Aplicația George Enescu pentru Android a fost lansată
https://www.ziarulmetropolis.ro/aplicatia-george-enescu-a-fost-lansata/

Aplicaţia George Enescu Festival pentru platformele Android a fost lansată şi este disponibilă gratuit pentru posesorii de smartphone.

Un articol de Andrada Văsii|30 august 2013

Aplicaţia George Enescu Festival pentru platformele Android a fost lansată şi este disponibilă gratuit pentru posesorii de smartphone.

Iniţiativa de lansare pentru aplicația George Enescu destinată platformelor Android face parte din strategia de comunicare a ediţiei din 2013 a festivalului, care mizează pe tehnologiile moderne pentru a permite accesul în timp real, ieftin şi eficient la informaţiile şi la concerte. Aplicaţia ,,George Enescu Festival” este gratuită pentru telefoane inteligente şi este disponibilă începând de astăzi după-amiază pentru platformele Android.

Aplicația George Enescu pentru 150 de concerte

Aplicația George Enescu a fost gândită pentru a-i ajuta pe cei care iubesc Festivalul Enescu să se descurce printre cele peste 150 de concerte ale festivalului şi zecile de proiecte din cadrul Bucureştiului Creativ. Astfel, publicul poate fi conectat cu aplicația George Enescu la toate informaţiile despre festival şi evenimentele din cadrul său, chiar şi dacă apar modificări de ultimă oră. Aplicaţia George Enescu se sincronizează imediat cu site-ul atunci când telefonul mobil este conectat la internet şi îşi actualizează conţinutul.

Aplicatia George Enescu

Aplicaţia George Enescu poate fi accesată la http://festivalenescu.ro/app. Secţiunile principale ale aplicaţiei sunt: News (ştirile în limba română sunt preluate atât din site, cât şi de pe pagina de Facebook oficială a festivalului); Programme (oferă accesul la programul actualizat al concertelor din cadrul festivalului; aplicaţia George Enescu detectează automat ziua curentă şi arată utilizatorului programul aferent).

Partea de Venues disponibilă în aplicația George Enescu (prezintă lista tuturor locaţiilor şi sălilor de concert cu informaţii despre acestea, precum şi localizarea lor pe hartă şi indicarea locului în care se află ultilizatorul), Series (descrierea seriilor de concerte); Creative Bucharest (aplicația George Enescu dezvăluie utilizatorului harta evenimentelor din cadrul Bucreştiului Creativ precum şi informaţii despre fiecare proiect), notează Mediafax.

Partea Audio streaming din aplicația George Enescu facilitează utilizatorului ascultarea live peste 90% dintre concertele Festivalului Enescu direct de pe telefonul mobil, cu sprijinul Radio România Muzical.

Foto credit: George Enescu Festival

20
/11
/23

Vineri, 24 noiembrie 2023 (de la 19.00) veți asculta la Sala Radio una dintre creațiile muzicale religioase care s-au bucurat de un mare succes în sec. XIX: Stabat mater, lucrare semnată de ROSSINI, marele compozitor italian cunoscut mai ales pentru operele sale, printre care celebrele Il barbiere di Siviglia (Bărbierul din Sevilla) sau La Cenerentola (Cenușăreasa).

20
/11
/23

Vineri, 1 decembrie, de la ora 18:30, vă propunem Concertul Extraordinar de Ziua României, o punte între generații, eveniment în cadrul căruia soliști ai Operei Naționale București vor interpreta arii, lied-uri și duete din creația românească alături de tinerii membri ai Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical ,,Ludovic Spiess”, acompaniați la pian de către Luminița Berariu și Bogdana Grecova.

17
/11
/23

“Lacul Lebedelor”, cel mai faimos spectacol de balet al tuturor timpurilor, se joacă în premieră pe scena Sălii Palatului din București, cu participarea extraordinară a Baletului Operei Naționale București, avându-i ca invitați pe prim balerinii de talie mondială Iana Salenko și Marian Walter.

17
/11
/23

Înaintea concertului de pe 18 noiembrie de la Arenele Romane, byron lansează un videoclip pentru cea mai complexă piesă din repertoriul trupei - În infern. Scrisă într-o singură zi, orchestrată în 6 luni și filmată în două zile, piesa de zece minute încheie noul album Efemeride.

17
/11
/23

Jessie J, Róisín Murphy, Katie Melua, Delia, Emma, José González, unii dintre cei mai în vogă și apreciați artiști ai momentului, ale căror comunități de fani și urmăritori însumează doar pe YouTube peste 12.000.000 de persoane din întreaga lume și care sunt ascultați de peste 25.000.000 de persoane lunar pe platforma Spotify, vin în premieră la Timișoara, în luna decembrie, pe scena evenimentului „Timișoara 2023 la nesfârșit”

16
/11
/23

Marți, 21 noiembrie, de la ora 19:00, la Sala Radio din București, violoniștii Simina Croitoru și Gabriel Croitoru, acompaniați de pianistul Horia Mihail, vor susține concertul de încheiere a ediției din acest an a Turneului ”Vioara lui Enescu”.

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

13
/11
/23

Gabriel Croitoru și Simina Croitoru, tată şi fiică, merg înainte cu ediția din acest an a Turneului Național Vioara lui Enescu la sate, în comuna Petriș, județul Arad (17 noiembrie, ora 12.30), la Deva, pe scena Sălii Pro Arte (17 noiembrie, ora 19), la Braşov, la Sala Patria (18 noiembrie, ora 19), cu finalul turneului la Bucureşti, la Sala Radio (21 noiembrie, ora 19).

06
/11
/23

În 2023 se aniversează 190 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai mari compozitori: JOHANNES BRAHMS. Născut la Hamburg, pe 7 mai 1833, Brahms este considerat, alături de Bach și Beethoven, unul dintre cei trei mari „B” ai muzicii clasice: „Cred în Bach – Tatăl, Beethoven – Fiul și Brahms – Duhul Sfânt al muzicii” – spunea marele dirijor german Hans von Bülow.

30
/10
/23

Grupul de rock alternativ Heartbreak Cinema a lansat o piesă cu un mesaj puternic, care nu poate trece pe lângă urechile ascultătorilor. Punk-ul nu a fost creat pentru a fi confortabil, iar „Fuckaholic” demonstrează rădăcinile genului, prin expunerea experiențelor negative ale Mariei Teodora și a colaboratoarei Iris Danciu