Arcadie Rusu și coregrafia prezentului
https://www.ziarulmetropolis.ro/arcadie-rusu-si-coregrafia-prezentului/

Arcadie Rusu este directorul Centrului Independent Coregrafic LINOTIP. Coregraf, dansator, performer, licenţiat şi absolvent de Master în Artă Coregrafică la U.N.A.T.C, acesta vorbeşte în faţa camerei mânuite de fotograful Simion Buia despre experienţa sa cu teatrul.

Un articol de Ziarul Metropolis|29 octombrie 2016

Printre creațiile semnate de Arcadie Rusu se regăsesc „Proces cu ușile închise” (Ateneul Român), „Nesomn” (Centrul Național al Dansului București), „Promised Land” și „Crazy Stories in The City” (Teatrul Foarte Mic), „Hunted Devotion” (Opera Holland Park, London).

De-a lungul timpului, a semnat coregrafia și mișcarea scenică pentru mai multe spectacole de teatru, dintre care vă recomandăm „The Bach Files”, în regia lui Alexandru Darie, pe care îl puteți vedea la Teatrul Bulandra din București. Pe 30 octombrie, de la orele 18.00 și, mai apoi, de la 20.00, spectacolul este prezentat la Sala „Toma Caragiu” a Teatrului Bulandra în cadrul Festivalului Național de Teatru.

Arcadie Rusu – Directorul Centrului Independent Coregrafic LINOTIP from Simion Buia on Vimeo.

14
/12
/23

S-a lansat Crăciun în Amzei, un eveniment realizat de către Primăria Sectorului 1, care aduce căldura sărbătorilor de iarnă în spațiul public printr-un brad-instalație, semnat de scenografa Iuliana Vîlsan.

13
/12
/23

Compania de teatru independent Arte-Factum încheie stagiunea „Nocturnalii inside 2023” cu o distopie teatrală despre solitudine, o „colecție de singurătăți” care, ca o lentilă concavă, expune, prin câteva fascicule de viață și fragmente de istorii personale, un fenomen global acut.

12
/12
/23

Rareș Beșliu anunță lansarea noului său album fotografic, intitulat „emoții”. Sunt 300 de pagini cu fotografii alese din ultimii patru ani în care fotograful de wildlife a fost unul cu natura și s-a lăsat inspirat de viața ei sălbatică.

11
/12
/23

Un concert extraordinar de muzică de film va avea loc la Opera Naţională din Bucureşti pe 12 decembrie, de la ora 19.00, organizat de Universitatea Națională de Muzică din București în parteneriat cu Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România, Opera Națională din București, Arhiva Națională de Filme și universități de teatru și film din țară.