Arii şi duete din Opere celebre: Dragoste, speranţă şi pasiune
https://www.ziarulmetropolis.ro/arii-si-duete-din-opere-celebre-dragoste-speranta-si-pasiune/

Miercuri, 29 octombrie, în Sala de Marmură a Palatului Cercului Militar Naţional, va avea loc un recital de Arii celebre din operele marilor compozitori.

Un articol de Elena Simion|29 octombrie 2014

Acest eveniment de gală vă oferă șansa să vă bucurați de vocea extraordinară a sopranei de coloratură Andreea Mădălina BARBU, solistă considerată de dirijorul Tiberiu Soare drept una dintre cele mai speciale voci din tânăra generație. Tinerii soliști au nevoie de sprijinul publicului pentru a-și construi un drum în lumea muzicală națională și internațională, iar Fundaţia Calea Victoriei îi sprijină prin concerte de acest fel.

Soprana Mădălina Andreea Barbu va cânta împreună cu baritonul Alexandru Chiriac, acompaniați la pian de doamna Lidia Butnariu.

Programul recitalului este următorul:

Madalina Andreea Barbu va interpreta ariile:

– Les Oiseaux Dans la Charmille – Olympia, din opera “Povestirile lui Hoffmann” de Jacques Offenbach
– Una Voce Poco Fa – Rosina, din opera “Bărbierul din Sevilla” de  Gioachino Rossini
– Je veux vivre – Julieta, din opera “Romeo şi Julieta” de Charles  Gounod
– Quel guardo il cavaliere – Norina, din opera “Don Pasquale” de Gaetano Donizetti
– Où va la jeune Hindoue (Aria clopoteilor) – Lakme, din opera “Lakme” de Leo Delibes

Alexandru Chiriac va interpreta ariile:

– Per me giunto – din opera “Don Carlos” de Giuseppe Verdi
– Bella siccome un angelo – din opera “Don Pasquale” de Gaetano Donizetti
– Dicitencello vuie – de Rodolfo Falvo

Cei doi soliști vor interpreta împreună:

– Duet Rosina – Figaro: Dunque io son tu non m’ inganni – din opera “Barbierul din Sevilla” de Gioachino Rossini

– Duet Norina – Malatesta: Pronta io son – din opera “Don Pasquale” de Gaetano Donizetti

Alexandru Chiriac este un tânăr bariton talentat, masterand în anul I la Universitatea Națională de Muzică din București (UNMB), Facultatea de Interpretare Muzicală, Departamentul de Canto Clasic; Prof. Dr. Eleonora Enăchescu. A obținut Premiul II la concursul “Victor Giuleanu”, desfășurat în București.

De-a lungul timpului, a interpretat roluri variate în opere: G. Donizetti – L’elisir d’amore, în rolul lui Belcore; Ch. Gounod – Faust, în rolul lui Valentin; G. Puccini – Madama Butterfly, în rolul lui Mr. Sharpless. A cântat pe scena Ateneului Roman și a susținut concerte la Universitatea Națională de Muzică din București.

Foto: Valentina Bălașa-Aric

20
/11
/23

Vineri, 24 noiembrie 2023 (de la 19.00) veți asculta la Sala Radio una dintre creațiile muzicale religioase care s-au bucurat de un mare succes în sec. XIX: Stabat mater, lucrare semnată de ROSSINI, marele compozitor italian cunoscut mai ales pentru operele sale, printre care celebrele Il barbiere di Siviglia (Bărbierul din Sevilla) sau La Cenerentola (Cenușăreasa).

20
/11
/23

Vineri, 1 decembrie, de la ora 18:30, vă propunem Concertul Extraordinar de Ziua României, o punte între generații, eveniment în cadrul căruia soliști ai Operei Naționale București vor interpreta arii, lied-uri și duete din creația românească alături de tinerii membri ai Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical ,,Ludovic Spiess”, acompaniați la pian de către Luminița Berariu și Bogdana Grecova.

17
/11
/23

“Lacul Lebedelor”, cel mai faimos spectacol de balet al tuturor timpurilor, se joacă în premieră pe scena Sălii Palatului din București, cu participarea extraordinară a Baletului Operei Naționale București, avându-i ca invitați pe prim balerinii de talie mondială Iana Salenko și Marian Walter.

17
/11
/23

Înaintea concertului de pe 18 noiembrie de la Arenele Romane, byron lansează un videoclip pentru cea mai complexă piesă din repertoriul trupei - În infern. Scrisă într-o singură zi, orchestrată în 6 luni și filmată în două zile, piesa de zece minute încheie noul album Efemeride.

17
/11
/23

Jessie J, Róisín Murphy, Katie Melua, Delia, Emma, José González, unii dintre cei mai în vogă și apreciați artiști ai momentului, ale căror comunități de fani și urmăritori însumează doar pe YouTube peste 12.000.000 de persoane din întreaga lume și care sunt ascultați de peste 25.000.000 de persoane lunar pe platforma Spotify, vin în premieră la Timișoara, în luna decembrie, pe scena evenimentului „Timișoara 2023 la nesfârșit”

16
/11
/23

Marți, 21 noiembrie, de la ora 19:00, la Sala Radio din București, violoniștii Simina Croitoru și Gabriel Croitoru, acompaniați de pianistul Horia Mihail, vor susține concertul de încheiere a ediției din acest an a Turneului ”Vioara lui Enescu”.

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

13
/11
/23

Gabriel Croitoru și Simina Croitoru, tată şi fiică, merg înainte cu ediția din acest an a Turneului Național Vioara lui Enescu la sate, în comuna Petriș, județul Arad (17 noiembrie, ora 12.30), la Deva, pe scena Sălii Pro Arte (17 noiembrie, ora 19), la Braşov, la Sala Patria (18 noiembrie, ora 19), cu finalul turneului la Bucureşti, la Sala Radio (21 noiembrie, ora 19).

06
/11
/23

În 2023 se aniversează 190 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai mari compozitori: JOHANNES BRAHMS. Născut la Hamburg, pe 7 mai 1833, Brahms este considerat, alături de Bach și Beethoven, unul dintre cei trei mari „B” ai muzicii clasice: „Cred în Bach – Tatăl, Beethoven – Fiul și Brahms – Duhul Sfânt al muzicii” – spunea marele dirijor german Hans von Bülow.

30
/10
/23

Grupul de rock alternativ Heartbreak Cinema a lansat o piesă cu un mesaj puternic, care nu poate trece pe lângă urechile ascultătorilor. Punk-ul nu a fost creat pentru a fi confortabil, iar „Fuckaholic” demonstrează rădăcinile genului, prin expunerea experiențelor negative ale Mariei Teodora și a colaboratoarei Iris Danciu