Arta, scurtmetrajul lui Sitaru, patru premii internaţionale
https://www.ziarulmetropolis.ro/arta-scurtmetrajul-lui-sitaru-patru-premii-internationale/

În mai puţin de două luni de la premiera mondială a scurtmetrajului “Artă” în cadrul Festivalului de Film de la Veneţia, regizorul român a fost distins cu patru premii. Din distribuţia filmului fac parte: Emanuel Pârvu, Ioana Abur, criticul de film Andrei Rus şi tânăra Iulia Crişan.

Un articol de Petre Ivan|25 noiembrie 2014

Dacă luna octombrie i-a adus acestuia Prix Format Court la Festivalul Internaţional al Filmului Francofon de la Namur, săptămâna trecută marchează un alt moment important în palmaresul lui Adrian Sitaru, câștigarea a altor 3 premii.

“Artă” a fost distins cu premiului Louis Le Prince pentru cel mai bun film de scurtmetraj din competiția Festivalului Internațional de Film de la Leeds, ce-l califică pentru înscrierea la OSCAR.

Cel mai bun film de scurtmetraj la Sleepwalkers International Short Film Festival din Estonia și premiul pentru Cel mai bun scenariu în cadrul celei de-a 22-a ediții a Ozu Film Festival, Italia.

Elogiat de presa britanică drept “un film captivant despre manipulare, desăvârșit printr-o superbă execuție tehnică”, scurtmetrajul relatează

Adrian Sitaru

Adrian Sitaru

modul prin care un regizor și un director de casting încearcă să convingă mama unei adolescente să accepte ca fiica ei să joace rolul unei minore abuzate sexual în următorul lor film.

Scurtmetrajul este un film născut din discuțiile avute în timpul dezvoltării scenariului de lungmetraj “Fixeur“, care va intra în producție în luna februarie 2015.

Adrian Sitaru a încheiat recent filmările pentru cel de-al patrulea film de lungmetraj al său, intitulat “La timp”, care nu a obținut sprijin financiar din partea Centrului Național al Cinematografiei și care a fost selectat în cadrul Festival de Cinéma Européen des Arcs, secțiunea Work-in-Progress.

“Artă“ este o producție 4 Proof Film, 100% independentă. Imaginea este semnată de Adrian Silișteanu, iar montajul de Andrei Gorgan.

Foto: Arta, Adrian Sitaru – cinemagia

10
/07
/15

Devenit celebru prin rolurile din filmele „Doctor Zhivago” și „Lawrence al Arabiei”, actorul Omar Sharif a murit astăzi, într-un spital din Cairo. Avea 83 de ani.

10
/07
/15

Primul festival timişorean dedicat filmului european invită publicul iubitor de cinema la cinci zile de proiecţii ce se vor desfăşura la Grădina de vară «Capitol», Casa Artelor, AMBASADA, dar şi în comuna Gottlob, începând cu 22 iulie. Organizatorii Ceau, Cinema ! (Festival de buzunar) au pregătit o selecţie de filme numai bune de vizionat în seri răcoroase de vară – lejere, dar nu lipsite de miez –, oferind publicului în premieră atât titluri premiate, cât şi noi descoperiri.

08
/07
/15

Vineri, 10 iulie, Institutul Francez din București dă startul unei veri responsabile. Campania „A vélo au cinéma – Pedalează spre cinema”, se înscrie în programul de conștientizare COP21 asupra riscurilor încălzirii globale.

08
/07
/15

Pixels, o comedie de acţiune în care extratereştrii atacă Pământul, inspirată de jocurile video din anii 1980. e produs de Happy Madison şi 1492 Pictures. La cârma filmului a fost invitat Chris Columbus, care a contribuit la definirea filmelor din anii 1980 - Gremlins sau The Goonies, Home Alone sau Mrs. Doubtfire, Harry Potter, Percy Jackson, sau Night at the Museum.

08
/07
/15

Au fost la Cannes şi au cucerit lumea. Ce a urmat după? Cum a evoluat cariera lor? Cristina Flutur, Cosmina Stratan, Anamaria Marinca şi Laura Vasiliu – destinul unor câştigătoare – o serie de articole marca Ziarul Metropolis.

08
/07
/15

Scurtmetrajului Tibi, realizat de un grup de liceeni din Bucureşti, va rula în premieră naţională vineri, 10 iulie, de la ora 18.00, la Cinema Movieplex din incinta Plaza România. Filmul, regizat de Dan Iliuţă (17 ani), elev la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr”, a participat anul acesta în programul Short Film Corner al Festivalului de la Cannes.

07
/07
/15

Au fost la Cannes şi au cucerit lumea. Ce a urmat după? Cum a evoluat cariera lor? Cristina Flutur, Cosmina Stratan, Anamaria Marinca și Laura Vasiliu - destinul unor câştigătoare - o serie de articole marca Ziarul Metropolis.

07
/07
/15

Filmul Muntele Magic semnat de Anca Damian va avea prima proiecție în cadrul Selecției Oficiale de anul acesta de la Karlovy Vary astăzi, de la ora 17:00 (Grand Hall). Alături de Muntele Magic, România este reprezentată anul acesta și de filmele Box semnat de Florin Șerban, în competiție și Lumea e a mea al lui Nicolae Constantin Tănase, în cadrul East is West.

06
/07
/15

Mâine, 7 iulie, “Box”, lungmetrajul lui Florin Şerban (Marele Premiu al Juriului - Ursul de Argint, la Berlin, în 2010, pentru "Eu când vreau să fluier, fluier"), va avea premiera mondială în cadrul celei de-a 50-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Karlovy Vary.

06
/07
/15

Au fost la Cannes şi au cucerit lumea. Ce a urmat după? Cum a evoluat cariera lor? Cristina Flutur, Cosmina Stratan, Anamaria Marinca și Laura Vasiliu - destinul unor câştigătoare - o serie de articole marca Ziarul Metropolis.

06
/07
/15

Pe 1 iulie, cele 12 filme KineDok – un proiect One World Romania – au pornit la drum prin țară. La primele proiecții de la Elvira Popescu (București) și de la Ambasada (Timișoara), KineDok l-a avut alături pe Ignácz József, protagonistul filmului „Turneul de la Besence”, primarul care și-a convins concetățenii să joace tenis, să cultive pepeni și să se mobilizeze pentru o viață mai bună.

05
/07
/15

Au fost la Cannes şi au cucerit lumea. Ce a urmat după? Cum a evoluat cariera lor? Cristina Flutur, Cosmina Stratan, Anamaria Marinca și Laura Vasiliu - destinul unor câştigătoare - o serie de articole marca Ziarul Metropolis.

04
/07
/15

La 78 de ani, Jack Nicholson este unul dintre cei mai cunoscuți actori contemporani și cel mai nominalizat din istoria Oscarurilor. În tinerețe, i se spunea „Sălbaticul”. „M-am culcat cu toate femeile, am încercat toate drogurile, am băut toate băuturile posibile”, declara într-un interviu.