Arthur Miller, în 13 vorbe de duh…
https://www.ziarulmetropolis.ro/arthur-miller-in-13-vorbe-de-duh/

“Corupţia într-o ţară este invers proporţională cu gradul de dezvoltare al acelei ţări.” – Arthur Miller, autorul faimoasei piese “Moartea unui comis voiajor” (al cărei prim act a fost scris într-o singură zi!), premiată cu: Pulitzer, Tony Award şi Premiul criticii de teatru. Arthur Miller s-a născut într-o zi de 17 octombrie (1915)

Un articol de Petre Ivan|17 octombrie 2018

Figura marcantă a literaturii si a cinematografiei americane, Arthur Miller – avea doar 33 de ani când a obtinut Pulitzer-ul pentru „Moartea unui comis-voiajor” – a rămas în memoria admiratorilor săi și pentru faptul de a fi refuzat să dea declarații împotriva colegilor săi de breaslă în fața Comitetului de cercetare a activitatilor antiamericane, dar și pentru, firește, mariajul său cu sex symbolul acelor vremuri, Marilyn Monroe.

Celebritatea este o formă juvenilă a orbirii.

Marilyn Monroe & Arthur Miller

Cincizeci de săptămâni de suferinţă pentru două săptămâni de vacanţă.

Am sentimentul că viaţa mea este cumva încă provizorie.

Poate că tot ceea ce putem face este să sperăm că ne vom sfârşi viaţa cu regretele juste.

Optzeci la sută din americani cred că vor ajunge în cer. Cei mai mulţi dintre ei cred, de asemeni, că acolo nu vor întâlni niciun cunoscut.

E trist să trăieşti în prezenţa cuiva care nu ştie să fie fericit.

Viaţa este o luptă şi, atâta vreme cât lupţi, nu eşti mort. Morţii nu mai au de luptat

Trădarea este singurul adevăr care dăinuie.

Cu cât îmbătrânesc, cu atât mai ironic privesc lumea.

Omul trebuie singur să-şi modeleze trăirile şi apoi trăirile îl vor modela pe el.

Sarcina adevăratului intelectual este de a analiza iluziile pentru a le descoperi cauzele.

Niciun om nu poate trăi fără viitor.

Corupţia într-o ţară este invers proporţională cu gradul de dezvoltare al acelei ţări.

*

TRAILER Arthur Miller: Scriitor, documentar realizat de Rebecca Miller, fiica scriitorului (filmul poate fi văzut, încă, pe hbogo)

Filmul regizat de Rebecca Miller este un portret al tatălui ei construit în jurul unor interviuri spontane filmate de-a lungul anilor în casa familiei. Această prezentare a marelui dramaturg american este destul de diferită de tot ceea ce a văzut publicul până în prezent. Este o descriere intimă a unei vieți unice marcate de amenințarea roșie și moartea lui Marilyn Monroe; o analiză a succesului și eșecului în văzul tuturor; un tribut al unui artist față de alt artist. Documentarul invită telespectatorii să vadă felul în care unul dintre cei mai duri comentatori din America și-a format ideologiile, modul în care viața lui i-a reflectat munca și, într-o anumită măsură, a format cultura Americii din secolul XX.

Foto: Arthur Miller – facebook

22
/05
/22

„Se estimează că un procent cuprins între 62 și 70% din populația generală se îndoiește într-un moment sau altul din carieră de legitimitatea statutului sau succesului”, afirma psiholoaga cliniciană Pauline Rose Clance în prima parte a anilor `80, când a început să studieze sindromul impostorului.

19
/05
/22

Asociația Bloc Zero a lansat primul număr al revistei de bandă desenată documentară POC!

10
/05
/22

După doi ani (2020 şi 2021), în care Premiile au fost acordate online și transmise în direct pe pagina de Facebook a revistei (cu laureaţii şi membrii juriului intervenind doar în faţa camerelor video), după ce, din motive de pandemie, Premiile au fost amînate din primăvară în toamnă, anul acesta revista noastră va acorda, din nou, Premiile Observator cultural la Teatrul Odeon, marţi, 17 mai, de la ora 19.00.

10
/05
/22

Salonul Internațional de Carte Bookfest, cel mai important salon de carte din România şi singurul eveniment al industriei editoriale care a reuşit să capete o dimensiune internaţională marcantă, revine în peisajul evenimentelor culturale din capitală după trei ani de absență pandemică. Peste 100.000 de vizitatori sunt așteptați la ediția din acest an a Bookfest, în perioada 1-5 iunie, în Pavilionul B2 al Complexului Expozițional Romexpo.

18
/04
/22

Cea mai recentă carte a scriitoarei Elena Ferrante, Invențiile ocazionale, a fost publicată recent în traducere la Editura Pandora M, în cadrul colecției Anansi. World Fiction. Este vorba despre un volum de eseuri care le oferă cititorilor o perspectivă asupra lumii interioare a autoarei și a identității sale de scriitoare, texte însoțite de o serie de ilustrații ingenioase semnate de Andrea Ucini – un tur de forță vizuală.